• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujų skonių mėgėjams: blynai pagal šefą Dainių Špakauską

Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Garsus virtuvės meistras Dainius Špakauskas TV3 televizijos laidoje „IKI šefų kovos“ atskleidė gardų receptą: šveicariškų blynų Rosti su kepta triušiena. Naujų skonių mėgėjus sužavės šis derinys.

Garsus virtuvės meistras Dainius Špakauskas TV3 televizijos laidoje „IKI šefų kovos“ atskleidė gardų receptą: šveicariškų blynų Rosti su kepta triušiena. Naujų skonių mėgėjus sužavės šis derinys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Blynams reikės:

  • 400 g bulvių (arba 3 didelės bulvės)
  • 100 g sviesto
  • 300 g triušienos
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • 50 g alyvuogių aliejaus
  • „Vegeta Natur“ prieskoniai
  • 1 citrina
  • Saulėgrąžų aliejus kepimui

Padažui reikės:

REKLAMA
  • 150 g grietinės
  • 1-2 skiltelės česnako
  • Ryšulėlis svogūnų laiškų
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Salotoms reikės:

  • 200 g romaninės salotos
  • Sauja vyšninių pomidorų
  • ½ agurko
  • Ryšulėlis petražolių
  • Ryšulėlis svogūnų laiškų
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • ½ citrinos
  • 1 skiltelė česnako
  • Kelios šakelės krapų

Gaminimo eiga:

REKLAMA
REKLAMA
  1. Bulves sutarkuokite vidutinio stambumo trintuve, rankomis išspauskite sultis.
  2. Tarkius su sviestu dėkite į mikrobangų krosnelę 5 min., kol sviestas ištirps ir bulvės jį sugers. Palikite atvėsti.
  3. Triušieną marinuokite su druska, pipirais, alyvuogių aliejumi, „Vegeta Natur“ prieskoniais ir citrinos sultimis. Palikite 15 min.
  4. Keptuvėje gerai įkaitinkite gausiai rapsų arba saulėgrąžų aliejaus.
  5. Suformuokite 2 didelius arba 4 mažesnius plokščius blynus ir kepkite po 7-8 min. iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Išimkite ir dėkite ant popierinio rankšluosčio.
  6. Toje pačioje keptuvėje iškepkite triušienos išpjovas, kol gražiai apskrus.
  7. Padažui sumaišykite grietinę, kapotus svogūnų laiškus, trintą česnaką, paskaninkite druska ir pipirais.
  8. Salotoms susmulkinkite ingredientus, sumaišykite su alyvuogių aliejumi, kapotu česnaku, druska, pipirais ir citrinos sultimis.
  9. Papuoškite krapais.

Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia

Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!

Gairės:
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Gairės:
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų