• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiandien visą dieną audžiau mintis, kaip noriu mišrainės su kepta duona, česnaku ir sūriu. Tiesiog iš vidaus atėjo toks noras. Mišrainę maišiau su konservuotais avinžirniais, ne pupelėmis. Tai mišrainei suteikė dar daugiau žavesio. Avinžirnius galima ir išsivirti iš anksto, bet aš šį kartą taupiau laiką ir rinkausi jau konservuotus. Ir žinoma tokia mišrainė paskaninama majonezu“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

„Šiandien visą dieną audžiau mintis, kaip noriu mišrainės su kepta duona, česnaku ir sūriu. Tiesiog iš vidaus atėjo toks noras. Mišrainę maišiau su konservuotais avinžirniais, ne pupelėmis. Tai mišrainei suteikė dar daugiau žavesio. Avinžirnius galima ir išsivirti iš anksto, bet aš šį kartą taupiau laiką ir rinkausi jau konservuotus. Ir žinoma tokia mišrainė paskaninama majonezu“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Porcijos 1 – 2. Užtruksite apie 20 min: 150 g konservuotų avinžirnių; 3 riekelės duonos; 100 g fermentinio sūrio; 2 skiltelės česnako; Aliejaus kepimui; 3 v. š. majonezo.

Duoną ir sūrį supjaustome nedideliais kubeliais.  Gerai įkaitiname aliejų keptuvėje. Dedame 1 skiltelę česnako. Taip aliejus įsigers česnako aromato. Sudedame duonos kubelius ir kepiname iš visų pusių, kol gražiai apskrus.

Duoną galiam perkelti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų visas aliejaus perteklius. Į dubenėlį beriame avinžirnius, duonos ir sūrio gabalėlius. Majonezą maišome su smulkinta česnako skiltele.  Pagardiname juo mišrainę.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų