Ponios Birutos aistra – kulinarija, jos receptai ir patarimai sugula į kulinarinį tinklaraštį „Romas and Mo“. O cepelinai yra ponios Birutos vizitinė kortelė – ji ypač mėgsta juos gaminti, o anūkai valgyti. Biruta cepelinus gamina pagal seną receptą – taip, kaip ruošdavo jos mama. Laidos žiūrovams ji pademonstruos, kaip pagaminti tarkuotų bulvių cepelinus su mėsa ir su varške.
Ponia Biruta verda cepelinus tik iš savo darže užaugintų bulvių, na o tiems, kas jas perka, pataria rinktis „Veneta“ rūšį, kad bulvės būtų krakmolingos.
„Cepelinai atkeliavo į mūsų virtuvę prieš 100-150 metų. Cepelinų prototipus gaminome jau anksčiau, bet vietoje bulvių, nes jų tuo metu dar nebuvo, naudojome rugius“, – įdomybes apie cepelinus pasakojo nuolatinis laidos šefas, istorinės lietuvių virtuvės žinovas Tomas Rimydis.
„Kaip gaminti cepelinus teoriškai žinau, bet praktiškai gaminsiu juos pirmą kartą“, – išsidavė kitas laidos šefas Vylius Blauzdavičius. Kaip jam seksis gaminti cepelinus su peletrūnu ir peletrūno padažu bei keptus cepelinus – žiūrėkite sekmadienį laidoje „La Maistas“ per TV3.
„La Maistas“ laida – sekmadienį 9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt.