cepelinai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „cepelinai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „cepelinai“.
Šį cepelinų receptą vadina geriausiu iš visų: išvirę tirpsta burnoje
„Na jei vienu prisėdimu suvalgau tris (tikiuosi mano trenerė šio įrašo neskaitys), tai turbūt neverta pasakoti, kad jie puikūs. Paruošiami jie taip greitai, kaip ir suvalgomi, dar vieni tinginių cepelinai. Už receptą dėkoju Inai“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Ingredientai:
čiobrelis;
kiaušinis;
pipirų;
druskos;
varškės;
svogūno;
maltos mėsos;
druskos;
250 gr krakmolo;
12 vidutinio dydžio bulvių.
6 bulves išvirkite su lupenomis ir 6 nuskuskite.
Šis cepelinų receptas pasiteisina 100 procentų: vadina geriausiu iš visų
„Dar iš vaikystės prisimenu kaip su mama lipdėme cepelinus, pagamindavome jų daug, kad užtektų pavalgyti visai šeimai ir dar rytojui liktų, tada juos apkepdavome aliejuje, skanumėlis. Iš mamos ir išmokau daryti cepelinus“, – sako tinklaraštininkė Justina.
Tešlai: 3,1 kg skustų bulvių; druskos.
Mėsos įdarui: 500 g maltos kiaulienos; 1 kiaušinis; druskos, juodųjų pipirų; 4 skiltelės česnako.
Spirgučiams: 300 g šoninės; 4 svogūnai.
Virimui: 1 svogūno; lauro lapų; juodųjų pipirų žirneliais.
Aukštaitijoje šeštadieniais vyks cepelinų valgymo čempionatas
Pakruojo dvare kiekvieną šeštadienį iki spalio 10 dienos vyks cepelinų valgymo čempionatas. Jis yra viena iš rudens derliaus festivalio Bumbulinės veiklų – XIX a. siekiančių bajoriškų žaidimų.
Kaip rašoma Pakruojo dvaro pranešime, kiekvieną šeštadienį iki pat spalio 10-osios vykstančios Bumbulinės – šimtametes tradicijas turinti šio krašto šventė.
Atskleidė skaniausių cepelinų receptą: skonis nenuvils
Žiūrovų pamilta TV3 laida „La maistas“ grįžta atsinaujinusi – žiūrovus kvies ne tik naujas laidos pavadinimas „La maistas. Iššūkis“. Naujajame sezone virtuvės šefas Gian Luca Demarco mes iššūkį „Power Hit Radio“ radijo laidų vedėjos Elenos Karalienės gamintiems tradiciniams lietuviškiems patiekalams. Kone pats lietuviškiausias patiekalas – cepelinai, kuriuos laidoje vedėjai gamino dviem skirtingais būdais.
Šį cepelinų receptą vadina geriausiu iš visų: išvirę tirpsta burnoje
„Dar iš vaikystės prisimenu kaip su mama lipdėme cepelinus, pagamindavome jų daug, kad užtektų pavalgyti visai šeimai ir dar rytojui liktų, tada juos apkepdavome aliejuje, skanumėlis. Iš mamos ir išmokau daryti cepelinus“, – sako tinklaraštininkė Justina.
Tešlai: 3,1 kg skustų bulvių; druskos.
Mėsos įdarui: 500 g maltos kiaulienos; 1 kiaušinis; druskos, juodųjų pipirų; 4 skiltelės česnako.
Spirgučiams: 300 g šoninės; 4 svogūnai.
Virimui: 1 svogūno; lauro lapų; juodųjų pipirų žirneliais.
Šis cepelinų receptas pasiteisina 100 procentų: vadina geriausiu iš visų
„Dar iš vaikystės prisimenu kaip su mama lipdėme cepelinus, pagamindavome jų daug, kad užtektų pavalgyti visai šeimai ir dar rytojui liktų, tada juos apkepdavome aliejuje, skanumėlis. Iš mamos ir išmokau daryti cepelinus“, – sako tinklaraštininkė Justina.
Tešlai: 3,1 kg skustų bulvių; druskos.
Mėsos įdarui: 500 g maltos kiaulienos; 1 kiaušinis; druskos, juodųjų pipirų; 4 skiltelės česnako.
Spirgučiams: 300 g šoninės; 4 svogūnai.
Virimui: 1 svogūno; lauro lapų; juodųjų pipirų žirneliais.
Cepelinai Lietuvoje pabrango 1,5 euro ir tai – toli gražu ne viskas
Lietuvių mėgstami cepelinai per dvejus metus vidutiniškai pabrango pusantro, o dienos pietūs beveik dviem eurais. Negana to, naujausi infliacijos duomenys rodo, kad viešbučių, kavinių, restoranų paslaugos brangsta toliau.
Ekonomistus taip pat toliau stebina maisto kainos parduotuvėse, esą dalis produktų galėtų būti pigesni.
Tiesa, tai negalioja šokoladui ir kakavos gaminiams, kurie per vieną mėnesį pabrango 11 procentų.
Daugiau apie tai – TV3 žiniose.
Cepelinų kaina „Maximoje“ paliko be žado: „To dar turbūt nesu matęs“
Lietuviškais patiekalais pasilepinti panoręs kaunietis „Maxima“ parduotuvėje nustėro – etiketėje nurodyta, kad du virtų tarkuotų bulvių cepelinai su mėsos įdaru ir padažu kainuoja beveik 20 eurų.
„Nu tokio kainos ir kiekio santykio dar turbūt nesu matęs.
Prie jūros nevalgykite 2 produktų: įspėja visus
Lietuvą užplūdus karščiams, norisi labiau pasilepinti kuo įvairesniu maistu. Visgi neretai pamirštame apie sveiką mitybą ir leidžiame sau pasmaguriauti, ypač prasidėjus atostogoms. Vertėtų nepamiršti, kad norint apsaugoti savo sveikatą, riebių maisto produktų geriau vengti.
Daugiau apie tai naujienų portalo tv3.lt laidoje „Sveikatos DNR“ pasakoja Lietuvos šeimos gydytojų asociacijos prezidentas, profesorius, habilituotas mokslų daktaras Julius Kalibatas.
Už šaltibarščius – 12 eurų: kainos Palangoje stebina lankytojus
Vos tik stuktelėjus kalendorinei vasarai, kone kiekvienam iš mūsų į galvas stuktelėjo mintis – kur šiemet atostogausime, kur leisime per metus sunkiai uždirbtus ir kojinėse slėptus eurus? Dalis lietuvių kasmet renkasi mylimą pajūrį.
Palangoje apsilankė ir TV3 laidos „Top 3“ žurnalistai.
Palangos verslininkai pravėrę savo kavinių, viešbučių duris ir išskėstomis rankomis laukia pinigingų svečių.
REKLAMA
REKLAMA
Brangiausiai kainuojantys cepelinai – ne pajūryje: dar vienas Lietuvos kurortas muša rekordus
Atėjus vasarai, poilsiautojai Lietuvoje renkasi ne tik aukštomis kainomis besibadančią Palangą ar, tuo labiau, Nidą.
Kuo pasigirti turi ir tie Lietuvos miestai, kurie įsikūrę kiek tolėliau nuo jūros. Šio trečiadienio TV3 laidoje „TOP 3“ – pasakojimas apie dar vieną Lietuvos kurortą, kuriame verslininkai, priešingai nei kitur, laukia… blogo oro.
Birštonas – tarp Nemuno kilpų įsikūręs kurortas.
Cepelinų, bulvių ir mėsos kainos skirtinguose miestuose – lyg ne vienoje Lietuvoje
Cepelinai arba didžkukuliai yra vienas iš populiariausių patiekalų, kuriuos maitinimo įstaigose užsisako tiek lietuviai, tiek užsieniečiai, norintys susipažinti su mūsų virtuve.
Prasidedant vasarai ir planuojant vasaros keliones, pravartu žinoti, kurių miestų kavinėse cepelinų galima paragauti pigiau, mat ne kiekvienas turi laiko ir įgūdžių jiems gaminti.
Pietų kaina Palangoje šokiravo poilsiautoją: „Protu nesuvokiama“
Pasakyti, kad aš šokiruotas, tai lyg nieko nepasakyti. Aš dar dabar nesuvokiu, kodėl tokiomis aukštomis kainomis prekiaudami sugeba verslai išsilaikyti Lietuvoje?
Gal aš ko nežinau? Gal Lietuva pagal vidutines pajamas vienam asmeniui Pasaulyje jau pakilo į lyderių trejetuką?
Gal mūsų senjorų pensijos senai aplenkė vokiečių senjorus?
Neatsitiktinai paminėjau senjorus, nes manau tai pagrindinė kurortinių valgyklų klientūra įsimaišanti tarp vidutines pajamas gaunančių tautiečių.
Atrado, kur verda skaniausius cepelinus Lietuvoje: „Tuo įsitikinu ne pirmąkart“
Norėdami pasakyti, kad skaniai pavalgėme kokioje maitinimo įstaigoje daugelis dažniausiai naudojame panašų išsireiškimą – pavalgiau skaniai kaip namie.
Ir taip dažniausiai apibūdiname ne pietus prabangiame restorane, o dienos pietus kavinukėje ar valgyklėlėje. Nors kas mėnesį apsilankau keliuose naujuose maitinimo įstaigose, per metus jų skaičius perkopia 50 ir taip eksperimentuoju jau keli metai iš eilės.
Pasigirti jog vietų, kurias galėčiau apiberti panašiais išsireiškimais, nėra daug.
Alytaus gimnazistai nepasiduoda: toliau reikalauja spirgučių ant cepelinų
Neseniai Alytaus Šv. Benedikto gimnazijoje nuskambėjo neįprasta situacija – mokiniai rinko parašus tam, kad mokykloje būtų paliktas spirgučių padažas ant cepelinų. Šiuo metu moksleiviai vis dar siekia valgykloje išlaikyti spirgučius.
Alytaus šv. Benedikto gimnazijos vyresniųjų klasių moksleiviai nenuleidžia rankų ir siekia, kad būtų sugrąžinti prieš dvi savaites nuo cepelinų „dingę“ spirgučiai.
Parašus surinkti pavyko puikiai
Naujienų portalas AlytusPlius.
Alytaus gimnazistai sukilo: nenori valgyti cepelinų be spirgučių
AlytusPlius.lt redakcija sulaukė neįprasto pagalbos prašymo. Ne vieną laišką atsiuntę Alytaus šv. Benedikto gimnazijos mokiniai tvirtino, kad anksčiau mokyklos valgykloje buvo sudaryta galimybė cepelinus valgyti su spirgučiais, tačiau dabar esą spirgučiai yra uždrausti.
Mokinių teigimu, tai yra tarsi pasityčiojimas iš nacionalinio patiekalo ir tvirtino, kad tokia tvarka daugeliui nepriimtina.
Atsiuntė laišką
„Alytaus šv.
Taip gaminti cepelinus išmokė mama: skonis niekada nenuvilia
„Iš mamos išmokau gaminti ir pačius skaniausius cepelinus ir jais pavaišinti noriu ir Jus. Man atrodo verdant cepelinus svarbiausia gerai paruošta bulvių masė, kad jie būtų minkšti ir lipnūs, o ne kieti, kaip akmuo. Visada cepelinus gaminu proporcija viena dalis tarkuotų ir nusunktų bulvių ir 1/3 dalies virtų ir sumaltų bulvių.
Taip gaminti cepelinus išmokė draugė: greita ir labai skanu
„Na jei vienu prisėdimu suvalgau tris (tikiuosi mano trenerė šio įrašo neskaitys), tai turbūt neverta pasakoti, kad jie puikūs. Paruošiami jie taip greitai kaip ir suvalgomi, dar vieni tinginių cepelinai. Už receptą dėkoju Inai“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Ingredientai:
čiobrelis;
kiaušinis;
pipirų;
druskos;
varškės;
svogūno;
maltos mėsos;
druskos;
250 gr krakmolo;
12 vidutinio dydžio bulvių.
6 bulves išvirkite su lupenomis ir 6 nuskuskite.
Artėja pasaulinė cepelinų diena: pasiruoškite iš anksto
Amerikos lietuvis Juozas Vaičiūnas 2014 metais pirmąjį vasario sekmadienį įgyvendino iniciatyvą visose pasaulio šalyse pradėti švęsti Pasaulio cepelinų dieną. Šią dieną visi raginami kartu su šeima gaminti ir skanauti cepelinus.
Nors cepelinų kilmė kelia nemažai diskusijų, viso pasaulio lietuviams didžkukuliai asocijuojasi su nacionaline lietuvių virtuve.
Cepelinai nuo seno gaminami dvejopi – iš virtų ir iš žalių bulvių tešlos.
Cepelinus šeimai paruošite vos už kelis eurus: „Lidl“ bulvės ir mėsa dar pigiau!
Ką dažniausiai rekomenduojama paragauti pirmą kartą į Lietuvą atvykusiam svečiui? Cepelinus! Ir ne veltui. Šie apvalaini, minkšti, mėsa ar kitomis gėrybėmis įdaryti kukuliai yra tikras lietuviškos virtuvės pasididžiavimas, valgomas ypatingų švenčių proga.
Turbo greitas cepelinų receptas: Ilona rekomenduoja 100 proc.
„Na jei vienu prisėdimu suvalgau tris (tikiuosi mano trenerė šio įrašo neskaitys), tai turbūt neverta pasakoti, kad jie puikūs. Paruošiami jie taip greitai kaip ir suvalgomi, dar vieni tinginių cepelinai. Už receptą dėkoju Inai“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Ingredientai:
čiobrelis;
kiaušinis;
pipirų;
druskos;
varškės;
svogūno;
maltos mėsos;
druskos;
250 gr krakmolo;
12 vidutinio dydžio bulvių.
6 bulves išvirkite su lupenomis ir 6 nuskuskite.
Šis cepelinų receptas pasiteisina 100 procentų: vadina geriausiu iš visų
„Dar iš vaikystės prisimenu kaip su mama lipdėme cepelinus, pagamindavome jų daug, kad užtektų pavalgyti visai šeimai ir dar rytojui liktų, tada juos apkepdavome aliejuje, skanumėlis. Iš mamos ir išmokau daryti cepelinus“, – sako tinklaraštininkė Justina.
Tešlai: 3,1 kg skustų bulvių; druskos.
Mėsos įdarui: 500 g maltos kiaulienos; 1 kiaušinis; druskos, juodųjų pipirų; 4 skiltelės česnako.
Spirgučiams: 300 g šoninės; 4 svogūnai.
Virimui: 1 svogūno; lauro lapų; juodųjų pipirų žirneliais.
Šventėms artėjant – „Etno dvaras“ virtuvės šefas ragina nepamiršti tradicinių patiekalų: pasidalino naudingais patarimais
Galime išgirsti daug skirtingų nuomonių apie tai, kokį patiekalą turėtumėme vadinti nacionaliniu Lietuvos valgiu – vieni mano, kad tai turėtų būti didžkukuliai, kiti teigia, kad tai šaltibarščiai arba bulvių plokštainis. Vis dėlto reprezentatyvi bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta Lietuvos gyventojų apklausa parodė, kad nacionaliniu šalies patiekalu turėtų būti vadinami didžkukuliai. Beveik pusė gyventojų didžkukuliais mėgaujasi mažiausiai kartą per mėnesį, o apskritai jų nevalgo vos 4 proc.
Šį cepelinų receptą vadina geriausiu iš visų: nenuvilia niekada
„Dar iš vaikystės prisimenu kaip su mama lipdėme cepelinus, pagamindavome jų daug, kad užtektų pavalgyti visai šeimai ir dar rytojui liktų, tada juos apkepdavome aliejuje, skanumėlis. Iš mamos ir išmokau daryti cepelinus“, – sako tinklaraštininkė Justina.
Tešlai: 3,1 kg skustų bulvių; druskos.
Mėsos įdarui: 500 g maltos kiaulienos; 1 kiaušinis; druskos, juodųjų pipirų; 4 skiltelės česnako.
Spirgučiams: 300 g šoninės; 4 svogūnai.
Virimui: 1 svogūno; lauro lapų; juodųjų pipirų žirneliais.
Šį cepelinų receptą vadina geriausiu iš visų: išvirę tirpsta burnoje
„Dar iš vaikystės prisimenu kaip su mama lipdėme cepelinus, pagamindavome jų daug, kad užtektų pavalgyti visai šeimai ir dar rytojui liktų, tada juos apkepdavome aliejuje, skanumėlis. Iš mamos ir išmokau daryti cepelinus“, – sako tinklaraštininkė Justina.
Tešlai: 3,1 kg skustų bulvių; druskos.
Mėsos įdarui: 500 g maltos kiaulienos; 1 kiaušinis; druskos, juodųjų pipirų; 4 skiltelės česnako.
Spirgučiams: 300 g šoninės; 4 svogūnai.
Virimui: 1 svogūno; lauro lapų; juodųjų pipirų žirneliais.
Gargžduose – neįprastas čempionatas: susirungė cepelinų meistrai
Klaipėdos rajono sostinėje Gargžduose įvyko šeštasis cepelinų virimo čempionatas. Kieno cepelinai gardesni, didesni ir padažas skaniausias varžėsi dvylika komandų iš visos Lietuvos. Renginys sutraukė minias žmonių, kurie rungėsi taip pat – išmėgino, kas daugiau cepelinų suvalgys.
Minijos slėnyje Gargžduose vyksta šeštasis cepelinų virimo čempionatas. Galima sakyti, lietuviui tai tokia pat brangi šventė kaip Joninės.
Išrinko klasikinius lietuvių kultūros etalonus: ar sutinkate?
Kas yra klasikinis lietuvių kultūros etalonas? Ar etalonu galima laikyti mėlynus džinsus, poilsį Lietuvos pajūryje ar žvejybą?
Apžvelkime etalonų sąrašą Lietuvos kultūroje – ne tik maisto ir gėrimų, bet ir kitose srityse.
Atskleidė skaniausių Mamos cepelinų receptą: rašykitės iš karto
„Dar iš vaikystės prisimenu kaip su mama lipdėme cepelinus, pagamindavome jų daug, kad užtektų pavalgyti visai šeimai ir dar rytojui liktų, tada juos apkepdavome aliejuje, skanumėlis. Iš mamos ir išmokau daryti cepelinus“, – sako tinklaraštininkė Justina.
Tešlai: 3,1 kg skustų bulvių; druskos.
Mėsos įdarui: 500 g maltos kiaulienos; 1 kiaušinis; druskos, juodųjų pipirų; 4 skiltelės česnako.
Spirgučiams: 300 g šoninės; 4 svogūnai.
Virimui: 1 svogūno; lauro lapų; juodųjų pipirų žirneliais.
Cepelinų dienos proga – nemokami didžkukuliai senjorams: „Padarė šventę – vyrui nereikėjo daryti“
Devintus metus iš eilės pirmo vasario sekmadienio laukė visi didžkukulių gerbėjai, mat šis patiekalas gaminamas kavinėse, restoranuose, o neretai ir namuose. Lietuviai cepelinus taip pamėgo, kad laiko tautiniu valgiu, vis dėlto juos sukūrėme ne mes.
Beje, daugelyje Lietuvos miestų senjorai galėjo nemokamai mėgautis cepelinais – verslininkai šia proga vaišino už dyką.
Marijampolėje įsikūrusioje kavinėje „Torino Lounge“ žmonių gerokai daugiau nei įprastai sekmadieniais.
Norite skanių ir minkštų cepelinų? Rašykitės šį receptą
„Jeigu norite skanių, minkštų, tirpstančių burnoje cepelinų ir kad nė vienas neiširtų, rašykitės receptą. Cepelinus gaminu tik iš bulvių tarkių ir man pakanka iš tarkių susidariusio krakmolo. Bet jeigu bulvės nekrakmolingos – tuomet šiek tiek krakmolo įdėkite“, – gardžių cepelinų paslaptį atskleidžia tinklaraštininkė Audronė.
Reikės: 2–2,5 kg. bulvių, 0.5 kg. vištienos faršo, 2–3 svogūnų, vištienos prieskonių, 1 v.š. (su kaupu) krakmolo, pipirų ir druskos.
Bulves ir vieną svogūną sutarkavau.
Išdavė greitesnį cepelinų ruošimo būdą: apsilaižysite pirštelius
Net jei vengiate sunkesnio maisto ar itin skaičiuojate kalorijas, esant progai galite pasilepinti vaikystę primenančiais lietuviškais bulvių patiekalais, juo labiau, kad vasario 5 d. švenčiama Pasaulio cepelinų diena.
Turbūt nerasime labiau už bulvę kaltintos lietuvių pamėgtos daržovės – dėl angliavandenių ir krakmolo gausos kai kas jas visiškai išbraukė iš raciono.
Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr.
Šį cepelinų receptą vadina geriausiu iš visų: pasiteisina visada
„Aš daugelį metų gaminu cepelinus pagal savo seną gerą receptą, pasiteisinusį visu 100% ir joks kitas receptas man neprilipo, kaip šis. Cepelinai gaunasi labai gardūs“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 2 kg bulvių, 350– 400 gr kiaulienos faršo, svogūnų, pipirų ir druskos, 1– 2 v.š. krakmolo.
Bulves ir svogūną sutarkavau. Į kiaurasamtį, o dar geriau per sietelį, bulvių tarkius nuvarvinti, vis paspaudžiant šaukštu.
Burnoje tirpstantys cepelinai: šį receptą verta užsirašyti
„Jeigu norite skanių, minkštų, tirpstančių burnoje cepelinų ir kad nė vienas neiširtų, rašykitės receptą. Cepelinus gaminu tik iš bulvių tarkių ir man pakanka iš tarkių susidariusio krakmolo. Bet jeigu bulvės nekrakmolingos – tuomet šiek tiek krakmolo įdėkite“, – gardžių cepelinų paslaptį atskleidžia tinklaraštininkė Audronė.
Reikės: 2–2,5 kg. bulvių, 0.5 kg. vištienos faršo, 2–3 svogūnų, vištienos prieskonių, 1 v.š. (su kaupu) krakmolo, pipirų ir druskos.
Bulves ir vieną svogūną sutarkavau.
Skelbia skaniausių cepelinų žemėlapį Lietuvoje: neparagauti būtų nuodėmė
Lietuvoje – cepelinų sezonas! Bulvių kailiniais lietuvių lėkštėse jau dabinasi ne tik tradicinė kiauliena, bet ir žvėriena, žuvis, paukštiena, morkos, sūris, grybai. Keliaudami po šalį galite paragauti ir (naujiena!) cepelinų su obuoliais, žaliaisiais grikiais, migdolų „varške“ ar net juodųjų cepelinų!
„Keliauk Lietuvoje“ sudarė cepelinų kelio žemėlapį, į kurį sudėjo net 33 pačius įdomiausius cepelinų skonius.
Surado geriausią cepelinų receptą: pasiteisina 100 proc.
„Aš daugelį metų gaminu cepelinus pagal savo seną gerą receptą, pasiteisinusį visu 100% ir joks kitas receptas man neprilipo, kaip šis. Cepelinai gaunasi labai gardūs“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 2 kg bulvių, 350– 400 gr kiaulienos faršo, svogūnų, pipirų ir druskos, 1– 2 v.š. krakmolo.
Cepelinų receptas
Bulves ir svogūną sutarkavau. Į kiaurasamtį, o dar geriau per sietelį, bulvių tarkius nuvarvinti, vis paspaudžiant šaukštu.
Karmėlavoje – įspūdingo dydžio paminklas cepelinams: „Karmėlava – cepelinų sostinė“
Retas kuris nežino, kad Karmėlava – cepelinų sostinė. Jie kavinėse gaminami milžiniški. O už tokį titulą reikia ir atsidėkoti. Tad nuo šiol miestelyje stovi paminklas… cepelinams.
Greičiausiai to mūsų šalyje dar nebuvo – menininkai stato paminklą Karmėlavą išgarsinusiems…. cepelinams. Į dangų kyla jų kūrinys ir pakimba virš sovietinio mūro liekanų. O kūrinio parametrai – įspūdingi. Cepelino ilgis yra 3 metrai, plotis pusantro metrų ir aukštis maždaug 7 metrai.
Skaniausi cepelinai pagal Ingridos mamą: receptas patikrintas laiko
„Iš mamos išmokau gaminti ir pačius skaniausius cepelinus ir jais pavaišinti noriu ir Jus. Man atrodo verdant cepelinus svarbiausia, gerai paruošta bulvių masė, kad jie būtų minkšti ir lipnūs, o ne kieti, kaip akmuo. Visada cepelinus gaminu proporcija viena dalis tarkuotų ir nusunktų bulvių ir 1/3 dalies virtų ir sumaltų bulvių.
Cepelinus Audronė gamina tik pagal šį receptą: pasiteisina 100 proc.
„Aš daugelį metų gaminu cepelinus pagal savo seną gerą receptą, pasiteisinusį visu 100% ir joks kitas receptas man neprilipo, kaip šis. Cepelinai gaunasi labai gardūs“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 2 kg bulvių, 350– 400 gr kiaulienos faršo, svogūnų, pipirų ir druskos, 1– 2 v.š. krakmolo.
Cepelinų receptas
Bulves ir svogūną sutarkavau. Į kiaurasamtį, o dar geriau per sietelį, bulvių tarkius nuvarvinti, vis paspaudžiant šaukštu.
Panevėžiečiai Vasario 16-ąją šventė maudynėmis upėje: „Reikia visiems džiaugtis, o ne streikuoti“
Panevėžiečiai vasario 16-ąją pradėjo švęsti maudynėmis upėje, o po iškilmių vaišinosi trispalviais cepelinais.
Būrys panevėžiečių pradėjo švęsti vasario 16-ąją. Nors oras tikrai vėsokas net šiltai apsirengus, o vandens temperatūra vos keli laipsniai:
„Faina, tai yra Lietuva, tai yra laisvė, tai yra visas mūsų gyvenimas.“
„Tai didžiulis iššūkis, ką tu gali padaryti dėl savęs, vadinasi dar daugiau gali padaryti dėl kitų.
Cepelinai – kitaip: tokių dar neragavote
Lietuvos valstybės atkūrimo diena – puiki šventė prisiminti mūsų kulinarinį paveldą. Lietuviška virtuvė neįsivaizduojama be bulvinių patiekalų, ant šventinio stalo dažnai karaliauja ir mėsiški delikatesai. Šiemet siūlome pasigaminti klasikinius, kiekvieno virtuvėje bent keletą kartų per metus gaminamus patiekalus, kurie papuoš jūsų pietų stalą.
Receptas. Greiti cepelinukai
INGREDIENTAI: 500 gramų bulvių (žalios tarkuotos ) 500 gramų bulvių (virtos) 1 stiklinė krakmolo 450 gramų jautienos faršo 1 valgomasis šaukštas druskos 3 žiupsneliai juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų 1.5 vieneto česnakų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 15 PARUOŠIMO BŪDAS: Virtas bulves būtina atvėsinti (jei to nepadarysite, jūsų tešla bus skysta ir negalėsite formuoti cepelinų). Tuomet jas sutarkuoti burokine tarka.
Receptas. Cepelinai su porais
Jokių virtų bulvių priedo ir greita gamyba.
INGREDIENTAI: 2 kilogramai bulvių 1 valgomasis šaukštas krakmolo šiek tiek druskos Įdarui: 3 saujos grybų 1 vienetas porų 50 gramų sviesto 82% Padui: 100 gramų rūkytų lašinių Padažui: 1 vienetas porų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves nulupu, sutarkuoju, nuspaudžiu, pridedu krakmolo, druskos pagal skonį.
Šiandien – pasaulinė cepelinų diena: lietuviai stebina įvairiausiomis šio patiekalo variacijoms
Šiandien pasaulinė cepelinų diena. Ši išeivijos lietuvio idėja per kelerius metus taip išpopuliarėjo, kad ta proga lietuviai stebina įvairiausiomis šio patiekalo variacijoms. Cepelinai sėkmingai įsitvirtinę ir tarp populiariausių nacionalinių patiekalų. Ar pelnytai?
Pirmąjį vasario sekmadienį jau nuo 2014-ųjų švenčiama pasaulinė cepelinų diena.
Taip gaminti cepelinus išmokė mama: Justina rekomenduoja išbandyti
Šiandien minima cepelinų diena. „Dar iš vaikystės prisimenu kaip su mama lipdėme cepelinus, pagamindavome jų daug, kad užtektų pavalgyti visai šeimai ir dar rytojui liktų, tada juos apkepdavome aliejuje, skanumėlis. Iš mamos ir išmokau daryti cepelinus“, – sako tinklaraštininkė Justina.
Tešlai: 3,1 kg skustų bulvių; druskos.
Mėsos įdarui: 500 g maltos kiaulienos; 1 kiaušinis; druskos, juodųjų pipirų; 4 skiltelės česnako.
Spirgučiams: 300 g šoninės; 4 svogūnai.
Receptas. Cepelinai
INGREDIENTAI: 4 kilogramai bulvių 1 kilogramas kiaulės faršo 1 vienetas svogūnų 3 žiupsneliai druskos 2 pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausia pasiruošiame įdarą, kuriuo bus įdaryti cepelinai: į kiaulienos faršą sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, įberiame druskos, pipirų ir viską gerai išminkome. Suformuojame norimo dydžio pailgus mėsos faršo gabalėlius.
Bulvių veislių gidas: kurią rūšį rinktis cepelinams, o kurią bulviniams blynams
Lietuviška virtuvė neįsivaizduojama be daržovių pažibos – bulvės. Daugybė patiekalų – cepelinai, bulvių plokštainis, bulviniai vėdarai – laikomi tradiciniais, tačiau pagrindinis jų ingredientas į Lietuvą atkeliavo tik XVII a. Nors gali pasirodyti, kad visos bulvės vienodos, visgi, priklausomai nuo veislės, jos skiriasi savo savybėmis. Kad išsirinktumėte tinkamiausią – paruošėme trumpą bulvių gidą.
„Savo asortimente turime daug skirtingų bulvių veislių.
Išdavė, kaip pasigaminti tobulus cepelinus: skonis tikrai nenuvils
Sekmadienį minima vieno mėgstamiausių lietuvių patiekalų – cepelinų diena. Ko gero, ši diena nuo pat 2014-ųjų minima ne veltui. Juk cepelinai yra tikras mūsų virtuvės pasididžiavimas. Vis dėlto jeigu tradiciniai cepelinai pabodo – pats metas išbandyti šį tą naujo: vietoj tradicinių – rinktis saldžiąsias bulves, o mėsos įdarą pakeisti vegetariškais pagardais.
Užfiksavo itin retą reiškinį Sartų ežere: ledo cepelinai tiesiog užburia
Portalo tv3.lt skaitytoja Vilija TV3 projekto „Videoshotas“ konkursui atsiuntė išties retai sutinkamą vaizdelį. Lankydamasi prie Sartų ežero, esančio Dusetų miesto pašonėje, ji vandenyje išvydo cepelinus primenančius ledo gabalus.
Vaizdo įrašu ji taip pat pasidalino feisbuko grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“, kur meteorologai/orų specialistai paaiškino šio reiškinio kilmę.
Anot jų, tokius cepelinus vandenyje galima išvysti tikrai ne kiekvieną žiemą.
Suvalkijoje šeima cepelinus ruošia pagal Adamkienės receptą: jo neišduoda niekam
Vienintelė kavinė Lietuvoje gali pasigirti, jog svečius vaišina ne bet kokiais cepelinais, o virtais būtent pagal Almos Adamkienės receptą. Kudirkos Naumiestyje gyvuojanti kavinė „Pas Mindaugą“ nuo 1998-ųjų metų klientus vaišina išskirtiniais cepelinais.
Iš visos Lietuvos žmonės į Kudirkos Naumiestį vyksta aplankyti ne tik gražaus krašto, Vinco Kudirkos tėviškės bei jo kapo, tačiau ir paragauti cepelinų, kurie verdami tik pagal Almos Adamkienės specialius receptus.
Justina išdavė geriausią cepelinų receptą: taip gaminti išmokė mama
„Dar iš vaikystės prisimenu kaip su mama lipdėme cepelinus, pagamindavome jų daug, kad užtektų pavalgyti visai šeimai ir dar rytojui liktų, tada juos apkepdavome aliejuje, skanumėlis. Iš mamos ir išmokau daryti cepelinus“, – sako tinklaraštininkė Justina.
Tešlai: 3,1 kg skustų bulvių; druskos.
Mėsos įdarui: 500 g maltos kiaulienos; 1 kiaušinis; druskos, juodųjų pipirų; 4 skiltelės česnako.
Spirgučiams: 300 g šoninės; 4 svogūnai.
Virimui: 1 svogūno; lauro lapų; juodųjų pipirų žirneliais.