Ir taip dažniausiai apibūdiname ne pietus prabangiame restorane, o dienos pietus kavinukėje ar valgyklėlėje. Nors kas mėnesį apsilankau keliuose naujuose maitinimo įstaigose, per metus jų skaičius perkopia 50 ir taip eksperimentuoju jau keli metai iš eilės.
Pasigirti jog vietų, kurias galėčiau apiberti panašiais išsireiškimais, nėra daug. Viena iš tokių mano trumpame sąrašiuke yra kavinė „Pas Jadvygą“.
Paskutinis apsilankymas šioje kavinėje, jei neklystu, buvo prieš kelis metus, tad nusprendėme su Katiniene užsukti ir patikrinti ar per tą laikotarpį čia kas pasikeitė. Interjeras nepakitęs, o ir kam jį keisti, nes gerai prižiūrimas medis ilgaamžis.
Apsilankė kavinėje
Peržiūrėjęs apie šią kavinę 2021m. sukurtą apžvalgą sulyginau kainas. Cexapelinai prieš porą metų kainavo 3,70€, o dabar 5,5€. Tad masinis kainų kilimas viešo maitinimo sektoriuje neaplenkė ir šios kavinukės.
Bet nors kainos čia ir kilo, bet lyginant su šių dienų kainomis kituose panašaus lygio maitinimo įstaigose vis vien išlieka „draugiškomis“ svečio kišenei.
Trinta moliūgų sriuba 0,5 – 1€
Kad ir ši trinta moliūgų sriuba, kurios pusė porcijos kainuoja vos 1€, bet ji skoninėmis savybėmis ar kiekiu niekuo nenusileidžia toms, kurias teko valgyti kituose maitinimo įstaigose, bet ten mokėta net penkis kartus brangiau.
Meksikietiška sriuba 0,5 – 1,20€
O pusė porcijos meksikietiškos sriubos dėl savo tirštumo man labiau priminė troškinį nei sriubą.
Kepti šonkauliai -5,50€
Kepti šonkauliai toli toli nuo tų BBQ šonkaulių, kuriuos mes įpratę valgyti šiuolaikiniuose baruose propaguojančiuose grill virtuvę, bet jie būtent tokie, kokius mano močiutė patiekdavo vasarą kai atvykdavau atostogų pas ją į kaimą.
Pasinėręs į vaikystės prisiminimus praklausiau net kelis sakinius, kuriuos Katinienė išsakė bandydama nupasakoti apie jos valgytą cepeliną.
Cepelinas 1vnt. – 4,00€
Atrodo iki skausmo visiems žinomas ir ne kartą gamintas patiekalas – cepelinai, bet kažkodėl ne visos maitinimo įstaigos sugeba išvirti ir patiekti tokius cepelinus, kuriuos suvalgęs apie pakartojimą galvotum jau sekančią dieną.
Kol kas Lietuvoje yra tik dvi vietos, kuriuose Katinienė valgydama cepelinus kartoja tą pačią frazę: kam apsiversti visą virtuvę verdant cepelinus namie jei yra tie, kurie juos sugeba išvirti ne ką prasčiau nei mes.
Ir tokiais atvejais ji turi galvoje kavines „Pas Jadvygą“ ir „Laimingos šakutės“. Net norėdamas neturėčiau prie ko prisikabinti paskanavęs cepelino. Manau, kad nuotrauka perpjauto cepelino keliskart iškalbingesnė nei koks kelių sakinių tekstas.
Reziumuoju. Džiaugiuosi, kad kavinė „Pas Jadvygą“ jau eilę metų išlaiko aukštą lygį ir tai nėra restoranas į kurį atvykę jūs pasėdėsite romantiškoje aplinkoje, čia žmonės renkasi skaniai ir sočiai pavalgyti darbo dienomis už lietuviškas algas atitinkančias kainas.
Ir jei kas manęs paklaustumėte kame slypi maitinimo įstaigos verslo sėkmė, atsakymas būtų toks – atraskite savo klientų segmentą ir pasistenkite jų niekada nenuvilti ir jums niekada nereiks sukti galvos kaip prisivilioti naujų klientų.
Rekomendacijos iš lūpų į lūpas bus geriausia jūsų verslo reklama, kuri sudirbs šimtą kartų geriau nei reklaminiai pranešimai socialiniuose tinkluose.
Autorius: Riebus katinas, riebuskatinas.lt