• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Cepelinai? O taip. Ir tikrai gerai perskaitėte su daržovių įdaru. Man jie tokie skanūs, kad tikrai konkuruoja su tradiciniais maltos mėsos įdaro cepelinais. Netikite manimi? Tikrai rekomenduoju pabandyti“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

Cepelinai? O taip. Ir tikrai gerai perskaitėte su daržovių įdaru. Man jie tokie skanūs, kad tikrai konkuruoja su tradiciniais maltos mėsos įdaro cepelinais. Netikite manimi? Tikrai rekomenduoju pabandyti“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Porcijos 4. Užtruksite apie 1 val. Reikės:

  • 3 dalys žalių bulvių tarkių;
  • 1 dalis maltų virtų bulvių;
  • 3 v. š. krakmolo;
  • Druskos pagal skonį.

Įdarui:

  • 1 svogūnas;
  • 3 morkos;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1 v. š. sviesto;
  • Žiupsnis juodųjų pipirų;
  • Druskos pagal skonį.

Pasiruošiame bulvių masę cepelinams. Aš visada ruošiu 1 dalis maltų virtų bulvių ir 3 dalys žalių tarkuotų bulvių tarkių. Sumaišome abi mases, beriame krakmolo, druskos. Gerai išmaišome.

Įdarui nulupame daržoves. Ištirpiname keptuvėje sviestą. Sudedame smulkintą svogūną, per burokinę tarką tarkuotas morkas. Pakepiname, kol daržovės suminkštės.

REKLAMA
REKLAMA

Kiaušinius mušame į dubenį ir paplakame šakute. Supilame į daržovių masę. Pagardiname druska, pipirais ir gerai išmaišome. Pakepiname keletą min., kol kiaušiniai sutvirtės.

Formuojame cepelinus. Dedame virti į pasūdytą, verdantį vandenį. Cepelinams iškilus į paviršių verdame apie 20 – 25 min.

Valgome su grietine arba spirgučių padažu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų