TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir ypatingas laidos svečias Emanuelis Ryklys pademonstruos, kad su kava galima pasigaminti įvairiausių patiekalų – ir ryžių pudingą, ir bulvių košę, ir net mėsos patiekalus.
Kavos ekspertas, kavos baro įkūrėjas ir knygos „Tebūnie kava“ autorius – Emanuelis Ryklys apie kavą žino viską. Savo žiniomis ir praktiniais patarimais jis pasidalins ir su laidos „La Maistas“ šefais bei žiūrovais.
Kavos ekspertas, kavos baro įkūrėjas ir knygos „Tebūnie kava“ autorius Emanuelis Ryklys dalinosi įdomiais faktais ir patarimais kokia kava skaniausia, kokią pirkti ir kaip padaryti skaniausią tikrą kavą savo rytiniame puodelyje, naudojant prancūzišką kavinuką.
Emanuelis pamini, kad geriausia proporcija kavai yra vienas litras vandens ir 60 gramų kavos. Svarbus faktas, kad nereikia naudoti ką tik užvirusio vandens, būtina palaukti 4 – 5 minutes po užvirimo. Vandens reikėtų įpilti trečdalį kavinuko, pamaišyti medine mentele ir minutę palaukti, tuomet supilti likusį vandenį ir dar palikti pastovėti 3 - 4 minutes. Tuomet lieka tik nuspausti kavą ir pajausti tobulai sodrų skonį.
Receptą, ką pagamino Emanuelis, žiūrėkite vaizdo įraše.
Vylius Blauzdavičius siūlo žiūrovams išmėginti gardų padažą. Tai greitas BBQ padažas, kurio vienas iš pagrindinių ingredientų yra kava, tad patiekalams suteikia ypatingą skonį. Šiuo padažu puikiai tinka gardinti mėgstamus mėsos patiekalus.
Receptą, ką pagamino Vylius, žiūrėkite vaizdo įraše.
Tomo Rimydžio pasiūlymas – neregėras marinatas vištienai. Tai tobulas marinatas paukštienai, jautienai arba kiaulienai Rekomenduojama mėsą marinate palikti kuo ilgiau, geriausia per naktį, kad į mėsytę kuo geriau įsigertų skonis.
Receptą, ką pagamino Tomas, žiūrėkite vaizdo įraše.