Prie profesionalių „La maistas“ šefų Tomo Rimydžio ir Vyliaus Blauzdavičiaus šį kartą prisijungė sūrių ekspertas Vytautas Vaga. Jo gyvenime sūriai užima ypatingą reikšmę.
Be naudingų receptų, laidos šefai pasidalijo ir patarimais, kurie pravers sukiojantis virtuvėje.
Tomas Rimydis siūlo pagaminti naminį sūrį. Jis puikiai tinka tiek kaip desertas, tiek kaip užkandis prieš patiekalą. Patiekiant tinka pabarstyti čiobreliais ir pašlakstyti trupučiu mėlynių uogienės.
Receptą, ką pagamino Tomas, žiūrėkite vaizdo įraše.
Vylius Blauzdavičius siūlo iškepti portobello grybą su pelėsiniu sūriu. Puikiai tinka tiekti kaip užkandį ar lengvą patiekalą. Nuostabiai gardus skonių junginys nepaliks abejingų.
Receptą, ką pagamino Vylius, žiūrėkite vaizdo įraše.
Praėjususį sekmadienį 9 val. per TV3 rodytoje laidoje "La Maistas - Sūris!" laidos svečias, sūrio ekspertas Vytautas Vaga dalinosi patarimu, kaip laikyti sūrį namuose, kad jis išsilaikytų kuo ilgiau. Vytautas pataria, kad sūrį geriausia laikyti suvyniotą į popierių - tam tinka ir kepimo popierius, bei mikliai parodo, kaip dailiai suvynioti sūrį į popierių.
Vytauto patarimą žiūrėkite vaizdo įraše.