Tešlai: 3 stiklinės miltų; 3 v.š. aliejaus; 1 stiklinės karšto sūdyto vandens;
Įdaras: džiovinti miško grybai išvirti ir sumalti kepinti svogūnai; druska;
Užpilui: kepinti svogūnai su aliejumi.
Produktus matuokite ta pačia stikline ar puodeliu, mano stiklinė 250 ml iki viršaus.
1. Miltus berkite į didelį dubenį, pilkite aliejų ir karštą pasūdyta vandenį.
2. Šaukštu gerai išmaišome ir jeigu masė pravėso, toliau darbuojamės rankomis.
3. Tešlą gerai išminkykite. Jokiu būdu nedėkite daugiau miltų. Tešla elastinga, nelimpanti prie rankų ir stalo. Kočiojimui miltų neprireiks.
4. Įdarui maltus grybus sumaišykite su pakepintu svogūnu ir druska pagal poreikius. Grybų nesvėriau, tiesiog darykite iš akies.
5. Toliau tešlą iškočiojame ir stikline išspaudžiame apskritimus. Dedame po šaukštelį įdaro ir kraštelius užspaudžiame šakute arba užraitome.
6. Virtinius dėkite į verdanti pasūdytą vandenį ir virkite apie 7–8 minutes. Tiekite su kepintais svogūnais. Skanūs ir šalti.
Kūčioms rekomenduoju virtinius pasigaminti iš anksto ir užšaldyti. Taip sutaupysite daug brangaus laiko. Gražių švenčių ir skanių šventinių patiekalų!