Česnakų žiedkočių receptai
Paprasčiausias būdas paruošti česnakų žiedkočius žiemai yra supjaustyti juos 4-5 cm ilgio gabaliukais, po to sutrinti elektrine trintuve ar sumalti mėsmale kartu su krapais, įpilti aliejaus, įberti druskos, išmaišyti ir tuomet sudėti į stiklainius. Ant viršaus dar užpilkite šaukštelį aliejaus. Laikykite šaldytuve.
Šiam receptui jums reikės: 400gr česnakų žiedkočių; 1 v.š nubrauktas druskos; 4 v.š alyvuogių aliejaus, nors galima ir kitokį naudoti.
Taip pat galite pasigaminti ir užtepėlę.
"Šį kartą dar gaminau užtepėlę kartu su žiedkočių žiedynais, krapais ir sviestu. Labai macni gavosi. Sudėjau į vienkartinius indėlius, kuriuos laikysiu šaldiklyje“, – nurodo Irina.
Užtepėlei jums reikės: 400gr česnakų žiedkočių; 200gr krapų; 300gr atvėsinto sviesto; 1 v.š druskos; 1/2 v.š maltų juodųjų pipirų (galima mažiau).
Gaminant galima dar ir petražolių įdėti, bazilikų ar kitokių turimų ir norimų žolelių.
ČESNAKŲ ŽIEDKOČIAI ŽIEMAI Kaip ir kasmet, česnakų žiedkočiai ne keliauja į kompostine, ar dar kur nors kitur. Tik į...
Posted by vakavimas.lt on 2021 m. birželio 24 d., ketvirtadienis
Šaltinis: Vakavimas.lt