Šiam receptui pasigaminti Jums reikės: 2 kg agurkų; 1,5 litro vandens; 2 v.š druskos; 4 česnakų skiltelės; krapų, juodųjų serbentų bei vyšnių lapų ir krienų. Irina priduria, kad kartais įdeda gabaliuką aštraus pipiro, keletą baziliko ar gelsvės lapelių.
Raugintų agurkų receptas
„Sluoksniais viską sudėjau į indą ir užpyliau šaltu vandeniu. Galima įdėti pusę riekelės juodos duonos, tuomet greičiau įrūgsta. Švelniai įrūgus, laikau šaldytuve“, – gaminimo eigą pasakoja ji.
O jeigu norisi agurkus skanauti jau kitą dieną, pasinaudokite šiuo patarimu – viską darykite taip pat, tik pabaigoje naudokite ne šaltą, o verdantį vandenį. Praėjus 12 valandų jau galėsite mėgautis šviežiai raugtais agurkais.
Šaltinis: „Vakavimas.lt“