• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Turbūt visi jau esam pasiilgę šviežiai raugintų, traškių, krapais bei česnakais kvepiančių agurkėlių. Mes jau pasiraugėm, bet deja, dar kol kas ne iš savo lysvių...“, – rašo tinklaraščio „Vakavimas.lt“ autorė Irina.

„Turbūt visi jau esam pasiilgę šviežiai raugintų, traškių, krapais bei česnakais kvepiančių agurkėlių. Mes jau pasiraugėm, bet deja, dar kol kas ne iš savo lysvių...“, – rašo tinklaraščio „Vakavimas.lt“ autorė Irina.

REKLAMA

Šiam receptui pasigaminti Jums reikės: 2 kg agurkų; 1,5 litro vandens; 2 v.š druskos; 4 česnakų skiltelės; krapų, juodųjų serbentų bei vyšnių lapų ir krienų. Irina priduria, kad kartais įdeda gabaliuką aštraus pipiro, keletą baziliko ar gelsvės lapelių.

Raugintų agurkų receptas

„Sluoksniais viską sudėjau į indą ir užpyliau šaltu vandeniu. Galima įdėti pusę riekelės juodos duonos, tuomet greičiau įrūgsta. Švelniai įrūgus, laikau šaldytuve“, – gaminimo eigą pasakoja ji.

O jeigu norisi agurkus skanauti jau kitą dieną, pasinaudokite šiuo patarimu – viską darykite taip pat, tik pabaigoje naudokite ne šaltą, o verdantį vandenį. Praėjus 12 valandų jau galėsite mėgautis šviežiai raugtais agurkais.

Šaltinis: „Vakavimas.lt“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų