Įdarui:
svogūnai: 4 (supjaustyti)
kopūstai: 300 gramų (supjaustyti
morkos: 200 gramų (supjaustyti)
saldūs čili milteliai: 0,5 šaukštelio
džiovintos žolelės: 1 šaukštelio (salierai, porai, pastarnokų šaknys, petražolių šaknys)
saliero šaknys: 100 gramų (supjaustytos)
česnakas: 3 skiltelių (supjaustytų)
virta malta vištiena: 400 gramų
virta malta kiauliena: 400 gramų
Tešlai:
miltai: 1 kilogramo
druska: 1 šaukštelio
kiaušiniai: 2
aliejus: 2 šaukštų
pienas: 1 litro (arba iki reikiamos konsistencijos)
Pirmiausia įpilame šlakelį aliejaus į keptuvę. Sudedame kopūstus, svogūnus ir morkas. Kepame juos, kol jie suminkštės. Tuomet įdedame česnakus ir patroškiname kelias minutes.
Tada įdedame mėsą. Pagardiname druska ir pipirais, taip pat saldžiaisiais čili milteliais ir džiovintomis žolelėmis. Sumaišome visus tešlos ingredientus tarpusavyje. Tešla turi gautis ganėtinai skysta.
Kepame tešlą keptuvėje iš abiejų pusių, kad gautume lietinius blynelius. Užpildome blynus mėsos įdaru.
Pro patarimas: Galima naudoti šiuos blynelius ir su kitokiais įdarais (bananais ir kt.). Kepame juos keptuvėje maždaug 4-5 minutes arba iki kol iškeps.
Patiekiame juos su grietine arba atskirai.
Šaltinis: https://www.youtube.com/channel/UCiAcE6KYukFWffzEjyVQcPQ