Ingredientai:
vištienos faršas: 400 gramų; pailgi kopūstai: 1 (galima naudoti ir kokį tik mėgstate); svogūnai: 2; morkos: 4; ryžiai: 50 gramų; pomidorų padažas: 5 šaukštai; daržovių sultinys: 200 mililitrų; druska: pagal skonį; malti juodieji pipirai: pagal skonį; „Red curry“ pasta: 1 šaukštelio (nėra būtina); aliejus.
1. Iš pradžių ryžius išverdame kaip nurodyta ant jų pakuotės. Atvėsiname.
2. Tuomet kopūsto lapus išskirstome po vieną bei užpylusios verdančiu vandeniu paverdame kelias minutes, kol lapai suminkštės.
3. Tada į vištienos faršą suberiame kubeliais susmulkintą svogūną, virtus ryžius, druską, pipirus bei „Red curry“ pastą. Išmaišome.
4. Išpjauname kopūsto lapų storąją dalį. Ant kopūsto dedame faršo masę bei susukame balandėlį.
5. Po to keptuvėje įkaitiname aliejų bei pakepiname susmulkintą svogūną ir sutarkuotas morkas. Kai daržovės suminkštėja, sudedame pomidorų padažą, išmaišome. Supilame daržovių sultinį ir išmaišome. Turi gautis padažo konsistencija. Sudedame balandėlius į keptuvę, uždengiame dangčiu ir ant vidutinio kaitrumo ugnies troškiname maždaug 35 minutes. Stebime ar netrūksta skysčio ir jeigu trūksta - įpilame sultinio. Jeigu mėgstate, galima įdėti 2 šaukštus grietinės. Patiekiame ir skanaujame!
6. Pastebėjimas: Labai gardu valgyti su virtomis bulvėmis, bet šįkart mums užteko ir morkų garnyro.
Šaltinis: Samčio užrašai