Ingredientai:
kiaušiniai: 2 cukrus: 150 gramų vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių druska: žiupsnelio kepinių margarinas: 100 gramų (arba sviestas) pienas: 140 mililitrų miltai: 250 gramų kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
Įdarui:
rabarbarai: 1 storo ilgo lapkočio razinos: 1 didelės saujos cukrus: 4 valgomųjų šaukštų cukruota apelsino žievelė: 0,5 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas:
Pirmiausia nuvalytą rabarbarą supjaustykite kubeliais, sudėkite į nedidelį puodą, berkite nuplautas razinas, cukrų ir dėkite apelsino žieveles.
Tada viską dėkite ant ugnies ir maišydami apvirkite.
Palikite atvėsti. Atvėsusius rabarbarus nukoškite.
Tuomet dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, įmaišykite išlydytą atvėsintą margariną ir pieną, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei druska.
Po to į keksiukų kepimo skardą išdėliokite popierines keksiukų formeles, dėkite po šaukštą tešlos, tuomet į viduriuką po vieną arbatinį šaukštelį su kaupu rabarbarų.
Ant viršaus vėl paskirstykite likusią tešlą.
Į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę dėkite keksiukus ir kepkite maždaug 30-35 minutes. Tikrinkite mediniu pagaliuku, įkištas ir ištrauktas, jis turi būti sausas.
Atvėsinkite ant grotelių ir apibarstykite miltiniu cukrumi. Lepinkitės!
Šalitinis: https://worldrecipes.eu/