balandėliai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „balandėliai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „balandėliai“.

Balandėliai pagal šį receptą gausis tobuli: atrado geriausią iš visų

Kas gi nemėgsta balandėlių? Dažna šeima turi savo mėgstamiausią versiją, tačiau populiariausi, žinoma, yra tradiciniai kopūstų suktinukai su ryžių ir mėsos įdaru. Tačiau tai tik viena iš daugelio galimybių – jei jaučiate, kad norite šiek tiek pokyčių ir didelio malonumo prie stalo, pasigaminkite įdarytus aromatingus turkiškus kopūstų suktinukus.
Prieš 8 val.

Gian Luca priėmė balandėlių iššūkį: pristatė itališką šio patiekalo versiją

Šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas. Iššūkis“ žiūrovų laukia balandėlių kovos! Elena Karalienė ruoš tradicinius, lietuvių pamėgtus balandėlius, o Gian Luca Demarco nustebins pristatęs panašaus itališko patiekalo improvizaciją. Kas nugalės šįkart: tradicija ar naujienos?! Balandėliai – vienas iš tų populiariųjų mūsų virtuvės patiekalų, kurio gamybos receptas perduodamas iš kartos į kartą beveik kiekvienoje šeimoje. Galbūt todėl kiekvienos šeimininkės balandėliai yra vis kitokie.
2024-09-13

Atskleidė superinį balandėlių receptą: idealiai tiks su bulvėmis

„Vienintelis dalykas, ko reikia norint pagaminti skanius balandėlius – tiesiog sekti recepto instrukcijas žingsnelis po žingsnelio ir tada jau mėgautis sočiu ir gardžiu patiekalu“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė. Reikės: 1 nedidelio kopūsto; 600 g kiaulienos faršo; 140 g (pusiau) išvirtų ryžių; 3 vidutinio dydžio morkų; 1 vidutinio dydžio svogūno; 3 valg. š. miltų; 2 valg. š. pomidorų padažo; 1,5 valg. š. grietinės; 1 kubelio vištienos ar daržovių sultinio; 1 arb.
2024-04-22

Parodė kitokį balandėlių gaminimo būdą: skonis abejingų nepaliks

Balandėliai – puikiai visiems žinomas ir labai mėgstamas patiekalas, kurį pagal savo receptą gamina beveik kiekviena šeima. TV3 laidos „Gardu Gardu“ vedėjai parodė kitokį balandėlių gaminimo būdą – Daiva Matukevičienė ir Gediminas Endriukaitis kepė balandėlių „pyragą“. Virtuvės šefai balandėlius gamino ne įprastai apverdant kopūstą, o lapus suminkštinti šalčiu.
2023-12-17

Tokie balandėliai sužavės visą šeimą: išbandykite receptą

Nustebinkite savo šeimą nepakartojamo skonio patiekalais – balandėliais bei biskočiais su figomis ir imbieru. Kaip žingsnis po žingsnio paruošti šiuos gardžius patiekalus, pamatysite jau šį šeštadienį TV3 laidoje „Gardu gardu“. Balandėliai Padažui reikės: 100 g sviesto 410 g Napoletana padažo ~400 ml kokybiško vištienos sultinio Žiupsnio druskos Balandėliams reikės: 500 g brandintos, maltos jautienos (~30% riebumo) 300 g apvirtų ryžių 1 vnt.
2023-12-01

Taip ruošti balandėliai patiks visai šeimai: rekomenduoja išbandyti

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
2022-12-13

Receptas. Balandėliai

Labai gardūs ir greitai pagaminami balandėliai. Skaniausi su šviežiu kopūstu. INGREDIENTAI: 1 vienetas kopūstų Įdarui: 500 gramų kiaulės faršo 1 stiklinė ryžių (virti) 2 vienetai morkų 2 vienetai svogūnų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis juodųjų pipirų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstą apverdame pasūdytame vandenyje bei nuimame lapus.
2022-02-03

Atskleidė itin gerą balandėlių receptą: sužavės visą šeimyną

Orams vis labiau šąlant norisi jaukaus, šilto ir vaikystę primenančio maisto. Vienas tokių patiekalų – balandėliai. Šis tradicinis patiekalas ne tik paprastai pagaminimas, bet ir nereikalaujantis jokių įmantrių ar brangių ingredientų. Visgi, norintiems pasimėgauti įdomesniais skoniais – vien tik tradiciniu balandėlių receptu apsiriboti nereikia.
2021-11-24

Kitokie balandėliai pagal Odetą: nuo stalo dings akimirksniu

„Tokiomis dienomis kaip šiandieną, kai už lango visą dieną krenta lašai, man norisi vien tik šiltų ir šildančių patiekalų. Vienas iš tokių – balandėliai.  Jau senokai jų negaminau, bet šiandieną paruošiau šeimai. Klausiate ar liko rytojui? Neeeeee, nes greitai neliko, o kai kas net ir kartojo.
2021-09-03

Kai norisi skaniai ir sočiai: balandėliai pagal Liuciją sužavės visą šeimą

„Vienintelis dalykas, ko reikia norint pagaminti skanius balandėlius – tiesiog sekti recepto instrukcijas žingsnelis po žingsnelio ir tada jau mėgautis sočiu ir gardžiu patiekalu“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė. Reikės: 1 nedidelio kopūsto; 600 g kiaulienos faršo; 140 g (pusiau) išvirtų ryžių; 3 vidutinio dydžio morkų; 1 vidutinio dydžio svogūno; 3 valg. š. miltų; 2 valg. š. pomidorų padažo; 1,5 valg. š. grietinės; 1 kubelio vištienos ar daržovių sultinio; 1 arb.
2021-08-11
REKLAMA
REKLAMA

Išbandykite balandėlius su vištiena: sužavės nuo pirmo kąsnio

Jeigu norite balandėlių, išmėginkite šiuos. Tai skaniausi balandėliai troškinti keptuvėje su vištiena. Ingredientai: vištienos faršas: 400 gramų; pailgi kopūstai: 1 (galima naudoti ir kokį tik mėgstate); svogūnai: 2; morkos: 4; ryžiai: 50 gramų; pomidorų padažas: 5 šaukštai; daržovių sultinys: 200 mililitrų; druska: pagal skonį; malti juodieji pipirai: pagal skonį; „Red curry“ pasta: 1 šaukštelio (nėra būtina); aliejus. 1. Iš pradžių ryžius išverdame kaip nurodyta ant jų pakuotės. Atvėsiname.
2020-06-09

Taip vištienos dar neruošėte: būdai, kurie sužavės

Greičiausiai nėra nė vieno lietuvio, kuris nemėgsta vištienos. Ji gali būti kepta, viršta, troškinta, panaudota sriuboms arba salotoms. Vis dėlto, jeigu pristigote idėjų, ką pagaminti, į pagalbą jau dabar jums skuba TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefai.  Kulinarinės laidos „La maistas“ grilio šefas Vylius Blauzdavičius, virtuvės šefas Tomas Rimydis ir kviestinė viešnia Ieva Laukytė-Gaulė, gydytoja dietologė pagamins patiekalus, kurie nudžiugins visą šeimą.
2019-10-15

1 triukas balandėlius pavers neatsivalgomais: 1 porcijos neužteks

Kulinaras Alfas Ivanauskas balandėlius laiko lietuvių kiek nuvertintu patiekalu. Anot jo, pasitelkiant fantaziją, balandėlius galima paruošti netgi labai gurmaniškus. „Noriu sugriauti tris balandėlių stereotipus: kad balandėliai nuobodus maitas, kad balandėliai negali turėti azijietiško prieskonio ir kad balandėlių įdarą galima padaryti žymiai įdomesnį, nenaudojant net ryžių“, – TV3 laidoje „Kulinarinis detektyvas“ savo balandėlių receptą pristatė A. Ivanauskas.
2019-01-28

„Gardu Gardu“ laidoje – balandėliai kitaip ir marcipaninis pyragas

 Kadangi pavasaris dar neskuba pradžiuginti mūsų šiluma, šį šeštadienį šmaikštieji laidos „Gardu Gardu“ vedėjai vėl pakvies pasižiūrėti nuotaikingiausią maisto gaminimo laidą ir pasiūlys ilgiau pasidarbuoti virtuvėje bei pasigamintį sočių patiekalų. Temperamentingasis italas Gian Luca pagamins šiek tiek lietuviškus balandėlius primenantį patiekalą: sluoksniuotos tešlos pyragėlius su kopūste įvyniota vištiena. Juos pagardins bešamelio padažu su itališku akcentu – parmezano sūriu.
2018-03-09

Tinginių balandėliai: šeima skyrė 10 balų

Norit balandėlių, bet nenorit ilgai terliotis virtuvėje? Tuomet šis, greitai paruošiamų tinginių balandėlių receptas yra būtent jums. Būtent tokį receptą tv3.lt skaitytojams siūlo Audronė Zemenskienė, tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė. Labai skanūs, paprastai ir greitai pagaminami, o tomato padažas suteiks jiems nepakartojamą skonį. Šeimai labai patiko tokie tinginių balandėliai ir patiekalas buvo įvertintas 10 iš 10. Reikės: 0.5 kg.
2018-03-07

Balandėliai kitaip – lengvas ir ypač pigus jų troškinys

Norite nustebinti savo artimuosius gardžiu patiekalu? O galbūt atsibodo tradicinis balandėlių variantas? Išbandykite šį ypatingai gardų balandėlių troškinį, kurio receptu su skaitytojais dalinasi „Skanus gyvenimas" autoriai.  Balandėlių troškiniui reikės: petražolių, 200 ml. grietinės, 200 ml. pomidorų padažo, 800 ml. jautienos sultinio, pipirų ,1 a. š. druskos, 200 gr.
2018-02-14

Gardus kąsnelis: Britney Spears pastebėta su nauju mylimuoju

33 metų pop dainininkė Britney Spears kurį laiką buvo vieniša mama, tačiau, panašu, jog neilgam – moteris pastebėta su išvaizdžiu nepažįstamuoju. Paparaciai įamžino atlikėją, kuomet ji ir jos draugas apsipirkinėjo šventiniam laikotarpiui.
2015-12-18

Gardžiausi vegetariški patiekalai iš viso pasaulio

Pasaulyje vis daugėja žmonių, visiškai atsisakančių mėsos bei pieno produktų ir gyvulinės kilmės riebalų, taigi vegetarizmas pamažu tampa populiaria valgymo tendencija ir Europoje, ir už jūrų marių. Šiandien šeimininkės kviesdamosi svečius dažnai pasiteirauja, ar bus vegetarų, o kavinėse, restoranuose ir lėktuvuose jiems neretai skiriama atskira skiltis valgiaraštyje. Taigi, XXI amžiuje vegetaras tikrai nemirtų iš bado, juolab kad daugumoje šalių jau išsirinko geriausius vegetariškus patiekalus.
2012-09-15

Daržovių balandėliai tešloje

Tradiciniai balandėliai su mėsos įdaru daugeliui lietuvių yra vienas skaniausių patiekalų. Šį kartą norime jums pasiūlyti šiek tiek sveikesnį balandėlių receptą. Jums nereikės nei mėsos, nei ryžių įdarui, o tik šviežių daržovių! Jums reikės: česnakas 1kiaušinis 1 kopūstas 1 šaukštas miltų 2 morkos 100 ml pieno 2 svogūnai Paruošimas: Paskaninimui reikės cukraus, druskos, trupučio sodos ir aliejaus. Nuskuskite, nuplaukite ir stambiai sutarkuokite morkas.
2011-02-09

Išvirkštiniai balandėliai

Itin lengvai paruošiami ir gardūs. Jums reikės: 3 skiltelės česnakų 500 gr jautienos-kiaulienos faršas 1 kiaušinis 250 gr kopūsto 1 šaukštas krakmolo 3 šaukštai miltų 1 pakelis ryžių Paruošimas: Išsivirti ryžių maišelį, bet pilnai nedavirti! Paruošti indą balandėliams. Į indą sudėti faršą, įplakti kiaušinį, sudėti ryžius, krakmolą, įtrinti česnaką, įdėti druskos, pipirų, įtarkuoti kopūsto burokine tarka. Viską gerai išmaišyti rankomis.
2010-12-29

Daržovių balandėliai tešloje

Tradiciniai balandėliai su mėsos įdaru daugeliui lietuvių yra vienas skaniausių patiekalų. Šį kartą norime jums pasiūlyti šiek tiek sveikesnį balandėlių receptą. Jums nereikės nei mėsos, nei ryžių įdarui, o tik šviežių daržovių! Jums reikės: 1 česnakas 1 kiaušinis 1 kopūstas 1 šaukštai miltų 2 vnt morkų 100 ml pieno 2 svogūnai Paruošimas: Paskaninimui reikės cukraus, druskos, trupučio sodos ir aliejaus. Nuskuskite, nuplaukite ir stambiai sutarkuokite morkas.
2010-12-15
Į viršų