„Noriu sugriauti tris balandėlių stereotipus: kad balandėliai nuobodus maitas, kad balandėliai negali turėti azijietiško prieskonio ir kad balandėlių įdarą galima padaryti žymiai įdomesnį, nenaudojant net ryžių“, – TV3 laidoje „Kulinarinis detektyvas“ savo balandėlių receptą pristatė A. Ivanauskas.
Vienas svarbiausių pasirinkimų, gaminant balandėlius – kopūsto pasirinkimas. Alfas jo receptui rekomenduoja rinktis savojinį kopūstą, kurį būtina nepamiršti kruopščiai nuplauti ir nupjauti kietąją kopūsto dalį.
Vietoje įprastos kiaulienos A. Ivanauskas renkasi sveikesnę smullkintą triušieną, kurią pakepa kartu su svogūnu, pomidorų pasta ir raudonojo kario milteliais. „Vietoje ryžių siūlau panaudoti ruduosius pievagrybius, kurie turi savyje daugiau skonio, aromato. Grybai vietoje ryžių – ir sveikiau ir įdomiau“, – įsitikinęs kulinaras.
Visą receptą žiūrėkite: