• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kulinaras Alfas Ivanauskas balandėlius laiko lietuvių kiek nuvertintu patiekalu. Anot jo, pasitelkiant fantaziją, balandėlius galima paruošti netgi labai gurmaniškus.

13

Kulinaras Alfas Ivanauskas balandėlius laiko lietuvių kiek nuvertintu patiekalu. Anot jo, pasitelkiant fantaziją, balandėlius galima paruošti netgi labai gurmaniškus.

REKLAMA

„Noriu sugriauti tris balandėlių stereotipus: kad balandėliai nuobodus maitas, kad balandėliai negali turėti azijietiško prieskonio ir kad balandėlių įdarą galima padaryti žymiai įdomesnį, nenaudojant net ryžių“, – TV3 laidoje „Kulinarinis detektyvas“ savo balandėlių receptą pristatė A. Ivanauskas.

Vienas svarbiausių pasirinkimų, gaminant balandėlius – kopūsto pasirinkimas. Alfas jo receptui rekomenduoja rinktis savojinį kopūstą, kurį būtina nepamiršti kruopščiai nuplauti ir nupjauti kietąją kopūsto dalį.

Vietoje įprastos kiaulienos A. Ivanauskas renkasi sveikesnę smullkintą triušieną, kurią pakepa kartu su svogūnu, pomidorų pasta ir raudonojo kario milteliais. „Vietoje ryžių siūlau panaudoti ruduosius pievagrybius, kurie turi savyje daugiau skonio, aromato. Grybai vietoje ryžių – ir sveikiau ir įdomiau“, – įsitikinęs kulinaras.

Visą receptą žiūrėkite:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų