Tradiciniai balandėliai su mėsos įdaru daugeliui lietuvių yra vienas skaniausių patiekalų. Šį kartą norime jums pasiūlyti šiek tiek sveikesnį balandėlių receptą. Jums nereikės nei mėsos, nei ryžių įdarui, o tik šviežių daržovių!
Jums reikės:
- česnakas
- 1kiaušinis
- 1 kopūstas
- 1 šaukštas miltų
- 2 morkos
- 100 ml pieno
- 2 svogūnai
Paruošimas:
Paskaninimui reikės cukraus, druskos, trupučio sodos ir aliejaus.
Nuskuskite, nuplaukite ir stambiai sutarkuokite morkas. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir sumaišykite su tokiu pačiu kiekiu morkų – visą tai apkepinkite aliejuje. Įdėkite grūsto česnako ir sumaišykite.
Kopūstlapius atskirkite ir virkite pasūdytame vandenyje. Išgriebus ir nuvarvinus, išpjaukite stambesnes gyslas. Ant kiekvieno kopūstlapio uždėkite morkų įdaro ir suvyniokite.
Paruoškite grietinės tirštumo tešlą: išplakite kiaušinį, plakdami supilkite pieną, įberkite druskos, cukrasu, gesintos sodos ir miltų. Balandėlius pamirkykite tešloje ir apkepinkite įkaitintame aliejuje.