• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Greičiausiai nėra nė vieno lietuvio, kuris nemėgsta vištienos. Ji gali būti kepta, viršta, troškinta, panaudota sriuboms arba salotoms. Vis dėlto, jeigu pristigote idėjų, ką pagaminti, į pagalbą jau dabar jums skuba TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefai. 

Greičiausiai nėra nė vieno lietuvio, kuris nemėgsta vištienos. Ji gali būti kepta, viršta, troškinta, panaudota sriuboms arba salotoms. Vis dėlto, jeigu pristigote idėjų, ką pagaminti, į pagalbą jau dabar jums skuba TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefai. 

REKLAMA

Kulinarinės laidos „La maistas“ grilio šefas Vylius Blauzdavičius, virtuvės šefas Tomas Rimydis ir kviestinė viešnia Ieva Laukytė-Gaulė, gydytoja dietologė pagamins patiekalus, kurie nudžiugins visą šeimą.

Nuolatinis laidos „La maistas“ šefas Vylius Blauzdavičiaus – daugeliui puikiai pažįstamas grilio karalius. „La maistas“ laidose jis laužo stereotipus, kad grilius skirtas tik mėsai. Vylius jau ne kartą parodė, kad grilius puikiai tinka ir daržovėms, troškiniams bei įvairiausiems kepiniams ruošti.

Jo kolega irgi šeimininkaujantis kiekvienoje laidoje – istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas, kurio patiekalai glosto ne tik pilvą, bet ir akį – Tomas Rimydis.

REKLAMA
REKLAMA

Prie šių šaunių kulinarų šiandien prisijungs Ieva Laukytė-Gaulė, gydytoja dietologė. Ji ne tik gamina, bet itin domisi sveika, subalansuota mityba, apie tai skaito paskaitas ir šviečia kitus.

REKLAMA

Ieva gamins trintą moliūgų sriubą su vištiena, Tomas paruoš improvizaciją balandėlių tematika, o Vylius keps viščiuką „Tabaka“ su bulvių ir moliūgų koše.

Laidos viešnia Ieva, gamindama savo patiekalą negailėjo patarimų žiūrovams apie tai, ko, kiek ir kaip valgyti.

„Pusryčius reikėtų pavalgyti per dvi valandas nuo atsibudimo, nebūtina pusryčiaut iškart vos išlipus iš lovos. Jei nėra apetitio, papusryčiauti galima ir nuvažiavus į darbą. Tuomet po 2,5-4,5 valandos turėtų būti kitas valgymas – užkandis ar pietūs. Svarbu išlaikyti tuos tarpus, kad neužkandžiautume visą laiką ir nepraleistume valgymų. Nes praleidus valgymą, peralkstama ir tuomet kyla grėsmė suvalgyt gerokai daugiau nei reikia“, – sakė Ieva.

REKLAMA
REKLAMA

Ievos receptą žiūrėkite čia:

Vylius kepė viščiuką „Tabaka“ su bulvių ir moliūgų koše. „Man viščiukas „Tabaka“ primena vaikystę. Palangoje Basanavičiaus gatvėj buvo vienintelė vieta, kur mama mane vesdavosi jo valgyti“, – prisiminimais pasidalino Vylius.

Ruošdamas viščiuką Vylius nesilaiko jokios griežtos receptūros ir pataria visiems gaminantiems labiau atsipalaiduoti ir nebijoti eksperimentuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dėl prieskonių – ką norim tą dedam. Tai yra kiekvieno skonio reikalas. Viščiuką galima skaninti tik druska ir pipirais. Galima dėt kalendrą, česnakus – bet ką, ką mėgstat ar sugalvojat. Aš, pavyzdžiui, mėgstu dėt citrinos sulčių“, – sakė Vylius.

Vyliaus receptą žiūrėkite čia:

Tuo tarpu Tomas Rimydis, gamino labai įdomų patiekalą – panašų į balandėlius, bet iš kitokių ingredientų.

REKLAMA

Vietoj kopūstų lapų naudos mongoldus, o įdarui naudos ne kiaulienos faršą, kaip įprasta, bet plėšytą vištos šlaunelių mėsą su slyvomis ir lazdyno riešutais. Garnyrui patieks grikių, sorų, perlinių kruopų ir morkų kruopainį.

Tomo receptą žiūrėkite čia:

Išskirtinius virtuvės šefų receptus ir daugiau kulinarinių paslapčių išvyskite laidoje „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3, o jei nespėjote peržiūrėti laidos, tai padaryti galite čia.   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų