Balandėlių troškiniui reikės: petražolių, 200 ml. grietinės, 200 ml. pomidorų padažo, 800 ml. jautienos sultinio, pipirų ,1 a. š. druskos, 200 gr. nevirtų ryžių, 2 morkos tarkuotos, 1,5 kg susmulkinto kopūsto ( tobula, jei jis šviežias), 2 svogūno galvos supjaustytos kubeliais, 0.5kg. maltos jautienos, 0.5 kg. maltos kiaulienos.
Gaminimas:
Keptuvėje apkepinti faršą, kol nebebus rausvas.
Dideliame dubenyje sumaišyti kopūstus, svogūnus,morkas ryžius, faršą, druską, pipirus.
Sudėti į uždengiamą kepimo indą, supilti sultinį ir kepti uždengtą iki 175° C. įkaitintoje orkaitėje 1 val.
Po valandos supilti permaišyta pomidorų padažą su grietine išmaišyti, uždengti ir dar kepti 30 min.
Pabarstyti petražolėmis.
Skanaus!