Niekada nebūna blogo laiko blynams. Vis tik ne visiems pavyksta juos iškepti tokius tobulus, kokių norėtųsi. Įvaldyti tobulos tešlos paruošimo meną gali būti sudėtinga, o kai ateina metas apversti blynus, kartais tai tampa tikra katastrofa.
Pagrindinė problema yra ta, kad blynų tešla gali lengvai prilipti prie keptuvės, todėl blynai praranda savo formą, o gali pradėti ir svilti. Profesionalus virėjas pataria, kaip to išvengti kepant blynus, rašo express.co.uk.
Į blynų tešlą įmaišykite 1 ingredientą
„Michelin“ žvaigždute apdovanotas virėjas iš Birmingemo Tomas Shepherdas pasidalijo geriausiais patarimais. Daugiau nei 40 tūkst. Sekėjų „Instagram“ paskyroje turintis šefas yra gaminęs karališkosios šeimos nariams, pavyzdžiui, princui Williamui, tad verta išklausyti, ką jis gali patarti.
Tomas sakė: „Aš asmeniškai mėgstu amerikietiško stiliaus blynelius, nes man patinka jų orinė ir puri tekstūra. Svarbiausia yra tešlai leisti pailsėti apie dvi valandas, kad miltuose esantis glitimas „atsipalaiduotų“.
Taip pat svarbu tešlos nepermaišyti – jei yra keletas gumulėlių, nesijaudinkite. O kepimui visada naudokite lydytą sviestą.
Jei turite nepridegančia danga dengtą keptuvę, jūsų blynai neprisvils ir neprilips. O jei ne, į tešlą įmaišytas ištirpintas sviestas padės juos lengvai apversti, nes jie neprilips, nekibs ir nesvils.
Blynus kepkite ant vidutinės ugnies, kad jie įgautų gražią auksinę spalvą ir nesudegtų. Prieš apversdami blynus palaukite, kol paviršiuje pasirodys burbuliukai. Laikydamiesi šių patarimų, turėtumėte iškepti gražius, purius, dailiai apskrudusius blynus.“
Jei įdomu, kaip kaskart išsikepti tobulus blynus, reikia žinoti kelis dalykus. Tikriausiai jau turite mėgstamą receptą, todėl štai jums keletas patarimų, kurie padės tobulėti gaminant blynus.
Gamindami tešlą, dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Tada atskirame dubenyje suplakite ištirpintą sviestą, pieną, kiaušinį ir vanilės ekstraktą.
Kai tai atliksite, drėgnus ingredientus įmaišykite su sausais. Tai darant tešla pradės tirštėti ir burbuliuoti. Tai rodo, kad kepimo milteliai pradeda veikti. Prieš kepant blynus patariama leisti tešlai pailsėti. Be to, įsitikinkite, kad tešlos nepermaišėte.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!