Tikrai nemeluoju, netikite, išsikepkite patys ir pamatysite, kodėl šie blynai yra mano metų atradimas. Dar kaip tik esu parsivežusi mamos uogienių iš Lietuvos, tad pasijaučiau kaip valgydama blynus pas mamą virtuvėje. Taip miela ir jauku pasidarė.
Na, o blynelių paruošimas negali būti greitesnis! Praktiškai tereikia kartu sumaišyti visus ingredientus, palikti dešimčiai minučių, kad išbrinktų miltai ir viskas, kepame. Nesvarbu ar blynelius kepsite pusryčiams ar vakarienei, tikrai ilgai virtuvėje neužtruksite.
Tiesa, aš naudojau gana šlapią, smulkią varškę. Biresnę varškę reikėtų truputį geriau sutrinti su kiaušiniais. Tai tiek mielieji, skanaus, nusprendusiems išbandyti blynelius (pamatysite, gaminsite dar ne kartą!)“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė.
4 porcijos. Reikės:
- 200 g varškės;
- 80 g miltų;
- 3 kiaušinių;
- 3 valg. š. cukraus;
- 3 valg. š. grietinės;
- 1 arb. š. kepimo miltelių;
- 1 arb. š. vanilinio cukraus ar vanilės ekstrakto;
- 1 žiupsnio druskos;
- aliejaus (kepimui).
Į vieną dubenį sudedame varškę, cukrų, vanilinį cukrų ir įmušame kiaušinius. Viską gerai išmaišome šakute. Tada sudedame grietinę, išmaišome.
Kitame inde sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska. Po to pamažu įmaišome į varškės masę. Paliekame tešlą pastovėti kambario temperatūroje 10-15 minučių.
Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus, įkaitiname ant vidutinės ugnies. Pilame po maždaug 1,5 valg. š. vienam blynui ir kepame, kol gražiai apskrunda. Taip iškepame visus blynelius ir skanaujame!











































































































































































































































































































