Laimei, maisto mokslininkas sugalvojo tobulą formulę, užtikrinančią minkštai virtą kiaušinį su gerai išvirusiu baltymu ir skystu, auksiniu tryniu. Galų gale, juk niekas nenori pervirto kiaušinio, į kurį nieko nepamirkysi, rašo dailystar.co.uk.
Statistinę formulę sukūrė dr. James Hind iš Notingemo universiteto − ir ji tikrai patobulins jūsų kiaušinių ruošimo įgūdžius! Taigi, kaip ryte išvirti idealiai minkštą kiaušinį?
Virti 4 minutes 25 sekundes
Na, kiaušinį virkite tiksliai keturias minutes 25 sekundes. Patariame naudotis chronometru telefone. Prieš dedami kiaušinius taip pat įsitikinkite, kad puode vanduo tikrai verda. Jei pilate vandenį tiesiai ant kiaušinių iš virdulio, temperatūra gali būti netinkama, todėl kiaušinis tinkamai neišvirs.
Po virimo kiaušinius 57 sekundėms pamerkite į šaltą vandenį. Ne 60, ne 55, o tiksliai 57!
Balta duona − atsiprašau, rudos duonos mėgėjai, mes tam dar nesugalvojome formulės − turėtų būti skrudinama vos mažiau nei tris minutes ir supjaustoma į 2,1 cm juosteles.
Dr James sako: „Apskritai mums patinka, kad kiaušiniai yra skysti, bet tik ne baltymai. Tikiuosi, kad mano formulė leis žmonėms tobulėti ir mėgautis aukščiausio komforto maistu“.
Tyrimą užsakiusio „British Lion Eggs“ pirmininkas Andrew Joret sako: „Klasikinis patiekalas, pavyzdžiui, virtas kiaušinis ir duonos juostelės tebėra britų mėgstamiausias pusryčių patiekalas, ir nors tai yra paprastas patiekalas, jis gali būti didingas, kai puikiai paruoštas“.