šašlykai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „šašlykai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „šašlykai“.
Prisiminė be reikalo pamirštą šašlykų marinatą: mėsa išeina minkštutėlė
Nebrangi ir lengvai paruošiama, vištiena yra tarsi drobė dailininkui – pasitelkus fantaziją, kaskart ji gali nudžiuginti vis kitaip. Vasarą ypač populiaru ruošti vištienos iešmelius ar šašlykus – tai greitas, paprastas ir ekonomiškas būdas pamaitinti visą šeimą ar draugų kompaniją.
O svarbiausia – net ir juos kepant kiekvieną dieną, galima sukurti įvairiausius naujus skonių derinius.
Mėgstate šašlykus? Turi jums svarbių žinių
Traški, apskrudusi, auksinės spalvos odelė – turbūt geidžiamiausias kepimo rezultatas. Visgi jis, tikėtina, indikuoja susidariusias kancerogenines medžiagas, net jei mėsą kepame be papildomų riebalų ant grotelių ar iešmo.
Apie pavojus, kylančius netinkamai paruošus mėsą, ir būdus, kaip šios vasaros iškylos stalą paversti palankesniu sveikatai, pasakoja KTU Maisto instituto mokslininkė Aelita Zabulionė ir Maisto mokslo ir technologijos katedros docentė Rimantė Vinauskienė.
Prieš kepdami padarykite tai šašlykams: išeis daug skanesni
Atėjus šiltajam sezonui, tikriausiai nė vienas neatsispiria nuo jaukių pasisėdėjimų gryname ore ir nuostabaus kepamų šašlykų aromato bei skonio. Kai lauke puikus oras, taip ir norisi kuo greičiau pabėgti nuo darbo stalo, išsitraukti kepsninę ir surengti smagią iškylą gamtoje su draugais ar artimaisiais.
Šašlykų marinatas – itin svarbi kepinių ant grilio dalis, nes jis papildo ir praturtina įprastą skonį bei suteikia mėsai minkštumo.
Gaminsite jautienos šašlykus? Šis neįprastas marinatas jiems suteiks nuostabų skonį
TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“ aktorius ir režisierius Kirilas Glušajevas atskleidė itin skanių jautienos šašlykų receptą. Jis nustebino laidos vedėją Vytarą Radzevičių pasirinkdamas neįprastą mėsos marinatą.
Jautienos šašlykui reikės:
800 g jautienos sprandinės
3 vnt. paprikų
4 vnt. pomidorų
2 vnt. svogūnų
4 vnt. kivių
Gaminimo eiga:
Jautieną supjaustome gabalėliais ir dedame į dubenį. Pagardiname druska ir pipirais.
Labai skanūs vištienos iešmeliai su šonine: pasigaminti itin paprasta
Vasariškoje TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“ grilio profesionalė Eugenija Sutkutė-Toliušienė parodė ne tik kaip pasigaminti itin skanius vištienos iešmelius su šonine, bet ir kaip šviežiai užsiraugti agurkus – tai padaryti yra visai nesudėtinga.
Vištienos iešmeliams reikės:
400 g vištienos šlaunelių mėsos be kaulo
200 g šaltai rūkytos šoninės
200 ml pasukų
1 vnt. svogūno
8–10 vnt.
Kirilas Glušajevas išdavė minkštutėlių šašlykų paslaptį: štai, ko reikia
Paskutinė „LIDL grilio talentai“ laida ir vėl grįš prie lietuvių pamėgtos klasikos – šašlykų. Žiūrovai sužinos ne tik du gardžius receptus, bet ir bus nustebinti netikėtais mėsos marinatais.
Prieš kepdami šašlykus padarykite tai: išeis žymiai skanesni
Daugelis tikrai žino, jog vasara – šašlykų metas. Nors šašlykais galima mėgautis ir kitais metų laikais, tačiau šiltuoju metų sezonu tikrai norisi praleisti daugiau laiko lauke, gamtoje, tad natūraliai ir gamintis maistą norisi lauke.
Tikrai dažnas renkasi įvairų maistą, keptą ant laužo, griliaus ar šašlykinėje. Nors tam tinka tiek žuvis, daržovės, įvairi mėsa, net kepenys, dažniausias pasirinkimas yra kiaulienos šašlykai.
Taip ruošti svogūnai idealiai tiks prie šašlykų: skonis vertas 10 balų
„Prie šašlykų toks pagardas tiko puikiai mums su vyru“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Reikės: svogūnų arba svogūnų laiškų ir pomidorų padažo.
Pagardas prie šašlykų
„Vasaros sezonu visada maišau svogūnų laiškus su pomidorų padažu. Prie šašlykų man norisi svogūno. Jums tikriausiai taip pat. Skaniausia valgyti, kai svogūnai šiek tiek pastovi. Tada jie tampa traškūs“, – pataria Ingrida.
Taip šašlykus kepa metai iš metų: receptas niekada nenuvilia
„Vienas geriausių ir mylimiausių receptų“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Reikės:
1 kg kiaulienos,
0,5 kg svogūnų,
Druskos,
Pipirų,
Mėgstamų prieskoninių žolelių.
Svogūnus sutarkuoti, susmulkinti kombaino pagalba ar kaip jau išeina, žodžiu, kuo smulkiau, kad labiau išsiskirtų sultys. Išmaigyti kartu su mėsa, pagardinti prieskoniais ir po 5–6 valandų kepti.
Gavę iškvietimą Kėdainių ugniagesiai reagavo žaibiškai: tokios atomazgos nesitikėjo
Gamtos teikiamų malonumų pasiilgę žmonės keliauja į miškus, paupius. Neatsiejamas tokių iškylų atributas – laužas, ant kurio liepsnų gaminamas maistas.
Kol vieni mėgaujasi iškylų džiaugsmais, kiti skambina pagalbos telefonu ir praneša apie degančius laužus. Į tokius pranešimus privalo reaguoti ugniagesiai gelbėtojai.
Laužą sukūrė prie Nevėžio
Šeštadienį 21 val. 42 min Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas, kad Kėdainių mieste, ties Josvainių gatve, prie Nevėžio upės dega laužas.
REKLAMA
REKLAMA
Norite kepti šašlykus ar kurti laužą? Tai jums gali kainuoti ir solidžią baudą
Gamtos teikiamų malonumų pasiilgę žmonės keliauja į miškus, paupius. Neatsiejamas tokių iškylų atributas – laužas, ant kurio liepsnų gaminamas maistas. Kol vieni mėgaujasi iškylų džiaugsmais, kiti skambina pagalbos telefonu ir praneša apie degančius laužus. Į tokius pranešimus privalo reaguoti ugniagesiai gelbėtojai.
Šeštadienį 21 val. 42 min Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas, kad Kėdainių mieste, ties Josvainių gatve, prie Nevėžio upės dega laužas.
Renatos Šakalytės-Jakovlevos šašlykų marinatas taps vasaros atradimu: užsirašykite iš karto
Šašlykai yra neatsiejama vasaros dalis. Atšilus orams pas dažną kieme galima pamatyti stovinčią šašlykinę. Marinatų šiam patiekalui taip pat yra įvairiausių, tačiau TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“ TV laidų vedėja ir žurnalistė Renata Šakalytė-Jakovleva atskleidė savo slaptą šašlykų receptą, kurio pabandę – kito nebenorėsite.
„Tikriausiai nieko nenustebinsiu, bet esu paprastas žmogelis, kuris iš kiaulės tikisi tik vieno – gero šašlyko. Būtent jį ir darysiu, bet pagal save.
Kas laimės šį savaitgalį? „Iki“ nuolaidiškėse pasiseks visiems: TOP 3 greitos patiekalų idėjos
Ir šeštadienį, ir sekmadienį teks rinktis, kam skirti savo balsą. Tačiau svarstyti, ką skanaus ir nebrangaus pasiruošti belaukiant rezultatų, nereikės. „Iki“ nuo ketvirtadienio kviečia į tradicines „Nuolaidiškes“ – pažėrė aibę gerų pasiūlymų ir siūlo naudingų bei skanių idėjų savaitgalio pietums.
„Mums rūpi, kad kiekvienas parduotuvėje apsilankęs pirkėjas galėtų sutaupyti, tačiau ne kokybės ar skonio sąskaita.
Atskleidė patikrintą šašlykų marinatą: 1 ingredientas daro stebuklus
„Kiekviena šeimininkė turi savo geriausią ir mėgstamiausią marinato receptą. Šį kartą aš šašlyką marinavau su mineraliniu vandeniu. Labai norėjau išbandyti šį variantą. Bet norėčiau dar pakalbėti, kad šašlykų „pasisekimui“ didelę reikšmę turi ir ne tik marinato pasirinkimas, bet ir mėsos. Iš kiaulienos renkuosi tik sprandinę.
Tai man geriausiai pasiteisinęs variantas. Vieną kartą net eksperimentą padariusi. Tuo pačiu marinatu raugiau sprandinę, kumpį ir mentę.
Kurpienė patarė, su kuo valgyti šašlykus: skrandis padėkos
Oro temperatūrai kylant vis sparčiau, daugėja progų nuo kepsninių ar grilių nuvalyti dulkes bei pakviesti šeimą ar draugus į gardžią popietę gryname ore. Prekybos tinklo „Maxima“ subalansuotos mitybos partnerė, dietistė Vaida Kurpienė dalijasi patarimais, kaip mėgautis ne tik skaniais, bet ir nebrangiais bei sveikais ant grilio paruoštais patiekalais.
Renata Šakalytė-Jakovleva išdavė firminį šašlykų receptą: naudoja 1 slaptą ingredientą
Keliautojas bei kulinaras Vytaras Radzevičius ne kartą yra sakęs, kad šašlykus drąsiai galėtume vadinti lietuvių nacionaliniu patiekalu. Tačiau ar tikrai iš kiaulienos nepaprastai gardžiai galima pagaminti tik juos?
Šio penktadienio TV3 laida „Lidl grilio talentai“ taps iššūkiu ir pačiam Vytarui – kaip išrinkti nugalėtoją, kai žavi abu patiekalai?
Paruošti neatsivalgomus kiaulienos patiekalus V. Radzevičius šįkart laidos dalyvius pakvies prie Gėlos ežero, Vilniuje, netoli Nemenčinės.
Prisiminė be reikalo pamirštą šašlykų marinatą: vertas 10 balų
„Pirmieji šašlykai, kuriuos išmokau raugti buvo būtent šis receptas su garstyčiomis, pomidorų padažu ir majonezu. Taip, būtent su majonezu. Paskui kažkuriam laikui šiuos šašlykus pamiršau, nes neva nelabai sveika marinuoti mėsą majoneze. Bet kai paskaičiau straipsnį žurnale, kad nieko tokio blogo tame nėra prisiminiau ir vėl užsinorėjau taip raugtų šašlykų“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Kieme kepate šašlykus? Nekartokite šių klaidų
Atšilęs oras, atrodo, tik ir kviečia iškylai gamtoje. Vieni išvyksta į žygius, kiti tiesiog keliauja pasivaikščioti su šeima, dar kiti vyksta tvarkytis aplinkos soduose, sodybose. Ir, žinoma, kaipgi be šašlykų ar kitų grilio patiekalų.
Tačiau net toks paprastas dalykas, kaip šašlykų kepimas, yra reglamentuojamas teisės aktais. Pasirodo, ne visur galima juos kepti, be to, reikia laikytis tam tikrų taisyklių. O ką svarbu žinoti prasidėjus grilių ir kepsninių sezonui, pasidalinsime žemiau.
Prisiminė be reikalo pamirštą šašlykų marinatą: vertas 10 balų
„Nežinau ar atsiras toks žmogus, kuris nemėgtų šašlykų? Juk tik užtenka pajusti kaimynus kepant juos ir jau nejučia pats pradedi svajoti, kaip čirškini mėsytę. Šašlykus marinuoju ir su mineraliniu, ir su obuolių sultimis, ir su majonezu bei garstyčiomis. Šiandien šašlykus raugiau su kefyru“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Ingredientai: 2 kg kiaulienos sprandinės; 3 skiltelės česnako; 2 svogūnai; druskos, pagal skonį; žiupsnis juodųjų pipirų; 0,5 l kefyro.
Radzevičių žavi ir kitokie grilio patiekalai: atskleidė, koks desertas tapo nepakeičiamu
Vos atėjus pavasariui – kad ir koks oras bebūtų – daugelis lietuvių puola ruoštis artėjančiam grilio sezonui. O kartu su juo į TV3 eterį jau trečius metus iš eilės grįžta ir bene gardžiausia „LIDL grilio talentų“ laida. Visi mėgstantys gaminti ir skaniai pavalgyti kiekvieną penktadienį nuo šiol turės progą išvysti net du gardžius receptus – vieną žvaigždės, ir antrą tikrą kepsninių meistro.
Prisiminė be reikalo pamirštą šašlykų marinatą: mėsa išeina minkštutėlė
Tikriausiai šią vasarą spėjote išbandyti jau ne vieną šašlykų marinatą. Štai tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona siūlo prisiminti galbūt be reikalo pamirštą šašlykų marinatą su mineraliniu vandeniu.
Ingredientai: 1 litras gazuoto mineralinio; citrina; prieskonių šašlykams; pipirų; 2 galvos svogūnų; 1,6 kg. riebesnės sprandinės.
Supjaustyti vienodais kubeliais mėsą, suberti prieskonius, supjaustyti riekelėmis citriną, svogūnus, viską gerai išminkyti ir sumaigyti pirštais.
Atskleidė superinį šašlykų marinatą: prireiks vos keliolikos minučių
„Šį kartą mūsų sode buvo kepami vištienos šašlykai. Laužau mitus, kad šašlykus reikia marinuoti bent jau kelias valandas...Nė velnio! Pasimarinuoti užteko laiko tik tiek, kol kepsninė buvo paruošta ir jau tinkama kepti. Šašlykai gavosi minkšti, sultingi ir skanūs“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Apsilankęs jaukioje Lietuvos kavinėje daugiau tokios klaidos nekartos: parodė patiekalus
Man nėra sunku išsakyti kritiką maitinimo įstaigai – tai manęs nė kiek neglumina. Sunkiau yra išsakius kritiką komentaruose skaityti pasipiktinusių apžvalga žmonių dejones.
Dalinai galiu juos suprasti – visą gyvenimą panašiai maitinasi ir atrodo, kad tai normalu ir geriau būti negali, o čia šast atvažiavo kažkoks net ne maisto kritikas, o tiesiog veikėjas pasivadinęs Riebiu Katinu ir išpeikė tavo numylėtą kavinukę ar kebabinę.
Prisiminė be reikalo pamirštą šašlykų marinatą: skonis vertas 10 balų
„Minkšti ir sultingi šašlykai. Tikrai nustebau pamačiusi, ką gali svogūnai. Juk šašlykus marinavau tik su jais. Truputį reikėjo pavargti ir paverkti, kol supjausčiau ir maigiau svogūnus. Bet visos iškritusios ašaros to buvo vertos. Tikrai tai puikus šašlykų marinavimo būdas“, – sako recepto autorė.
Reikės: 2 kg kiaulienos sprandinės; 4 – 6 svogūnai; geras žiupsnis juodųjų pipirų; 1 a. š. šašlykų prieskonių (nebūtina); druskos pagal skonį.
Šefas Robertas dalinasi vasaros hitu: tikras sakartveliškas šašlykas
Jei nusibodo gaminti tuos pačius šašlykus kiekvienais metais ir norisi šeimą bei draugus nustebinti? Šis receptas būtent jums. Šefas Robertas Ščesnavičius ir svečias iš Sakartvelo laidoje „Su Robertu lengviau“ dalinasi, kaip pasigaminti gardžiuosius Sakartvelo šašlykus, nuo kurių apsilaižysite pirštus.
Šašlykams reikės:
1 kg kiaulienos nugarinės išpjovos;
Pipirų pagal skonį;
Druskos pagal skonį;
Sausos adžikos pagal skonį;
20 ml granatų sirupo;
20 ml alyvuogių aliejaus.
Šašlykų marinatas nustebins savo paprastumu: vasarą šį produktą naudoja visi
Vienas populiariausių patiekalų vasarą – gamtoje kepti šašlykai. Šašlykų marinato receptų yra tikrai įvairių, tačiau TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“ susirungę varžovai dalinosi geriausiais per daugybę metų sukauptais šašlykų receptais. Vienas jų – su kiek neįprastu ingredientu – nustebins savo paprastumu ir geru skoniu.
Šašlykų iešmus ištrinkite svogūnu: rezultatas nustebins
Grilio sezonas įsibėgėja – daugelis šią vasarą jau išbandė daugybę jo patiekalų. Jei ir šį savaitgalį ketinate užkurti kepsninę, išbandykite tris maisto technologo siūlomus triukus. Anot jo, šios mažiau žinomos gudrybės pavers jus tikru grilio meistru.
Svogūnas – švariai kepsninei ir papildomam skoniui
Vilniaus paukštyno produktų kūrimo technologo Raimondo Čironio teigimu, gero ant grotelių kepto patiekalo paslaptis slypi ne tik kokybiškuose ir suderintuose produktuose.
Prisiminė laiko patikrintą šašlykų marinatą: ragina išbandyti
„Šį kartą dalinuosi labai skaniu šašlykų receptu, kurį jau ne kartą išbandėme savo draugų rate“, – sako tinklaraštininkė Odeta.
Reikės: 1,5 kg kiaulienos sprandinės; 2 svogūnų; 100 g juodos arbatos; 2 šaukšteliai džiovintų bazilikų; 2 šaukšteliai džiovintų raudonėlių; 1 šaukštelis druskos; 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų.
Šašlykų marinatas
Arbatžoles užpilkite verdančiu vandeniu (apie 1 l.) ir palikite pritraukti. Atvėsusią arbatą perkoškite per sietelį.
Gurmaniškam savaitgaliui: išskirtiniai grilio patiekalai – vos per 20 minučių
Jei savaitgalį ketinate traukti kepsnines ir lauke mėgautis grilio patiekalais – išbandykite itin gurmaniškus, aukščiausios kokybės ir kepti jau paruoštus vištienos patiekalus. Vilniaus paukštyno asortimente galite atrasti nuo skirtingai gardintų šašlykų ar kepamųjų dešrelių iki išskirtinių skonių „Premium“ linijos produktų.
Prasidėjus grilio sezonui – gydytojo patarimai geram virškinimui: kokią mėsą ir garnyrą rinktis
Gamtoje kepamas maistas neatsiejamas šiltų orų, o ypač artėjančios vasaros atributas. Patiekalų variacijų šimtai – šašlykai, dešrelės, kepsniai ar mėsainiai ir kt., tačiau netinkamai apdorota mėsa gali sukelti tam tikrų sveikatos problemų. Šeimos gydytojas Jevgenij Kurovskij sako, kad prasidėjus lauke kepamos mėsos sezonui, padaugėja sveikatos sutrikimų, susijusių su virškinimo sistema, todėl reikėtų žinoti, kaip išsirinkti tinkamą mėsą, ją paruošti ir kaip elgtis, apsinuodijus maistu.
Kaukazietiškų šaknų turintis Dzeranovas atskleidė burnoje tirpstančių šašlykų paslaptį: receptą paveldėjo iš tėvo
Šį penktadienį švenčiama nacionalinė grilio diena, todėl TV3 laida „Lidl grilio talentai“ gaminti kvies ir mažus, ir didelius. O kadangi šio vakaro tema – šeima, dalyviams teks pagaminti ir tokius patiekalus, kurie tiktų patiems didžiausiems gurmanams, ir patiems reikliausiems valgytojams – vaikams. Kuriai šeimai su šia užduotimi pavyks susidoroti geriau? Kuris patiekalas labiau patiks laidos vedėjui Vytarui Radzevičiui?
Šįkart laidoje susitiks dvi šeimos.
Profesorius skubiai įspėja neduoti to vaikams: gresia liūdnos pasekmės
Lauke gaminamas maistas suburia ir suartina, todėl šiltuoju metų sezonu daugelis mėgaujasi būtent grilio patiekalais. Šašlykai, kepsneliai, mėsainiai ar dešrainiai – ką mėgstamiausio pačirškinti kepsninėje randa daugelis, tarp jų – ir vaikai.
Tėvai dažniausiai skyla į dvi stovyklas: mažiesiems leidžiantys mėgautis grilio patiekalais ir manantys, kad jie skirti tik suaugusiems. Vaikų gastroenterologas prof. dr.
Kepdami šašlykus šiukštu nedarykite šių klaidų: pakenksite sveikatai
Įsibėgėjant pavasariui ir artėjant vasarai vis daugiau laiko praleidžiame gryname ore, o šiltus orus vainikuoja maisto gamyba ant žarijų. Nors tai suteikia psichologinį pasitenkinimą ir asocijuojasi su šiltojo laikotarpio malonumais, gydytoja dietologė Žana Antonova primena, kad taip ruošta mėsa piktnaudžiauti nereikėtų.
Šašlykai, kepsniai, dešrelės – šiltuoju metų laiku daug įvairių produktų keliauja ant griliaus.
Atskleidė tobulų marinuotų svogūnų receptą: puikiai tiks prie šašlykų
„Prie šašlyko ar kokio kito kepsnio rekomenduoju pasigaminti marinuotų svogūnų be acto. Manau, kad šis receptas tikrai pravers“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 2-3 vnt. svogūnų; krapų; 1 citrinos sulčių; 1-2 a. š. cukraus; 1 v. š. aliejaus; žiupsnelio druskos.
Marinuotų svogūnų receptas
Svogūnus supjausčiau griežinėliais (žiedais), susmulkinau krapus, sudėjau recepte išvardintus produktus, išmaišiau.
Viskas.
Pasidalijo labai skaniu šašlykų marinatu: mėsa išeina minkštutėlė
„Nežinau ar atsiras toks žmogus, kuris nemėgtų šašlykų? Juk tik užtenka pajusti kaimynus kepant juos ir jau nejučia pats pradedi svajoti, kaip čirškini mėsytę. Šašlykus marinuoju ir su mineraliniu, ir su obuolių sultimis, ir su majonezu bei garstyčiomis. Šiandien šašlykus raugiau su kefyru“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Ingredientai: 2 kg kiaulienos sprandinės; 3 skiltelės česnako; 2 svogūnai; druskos, pagal skonį; žiupsnis juodųjų pipirų; 0,5 l kefyro.
Šašlykus parduotuvėje įsigijęs šiaulietis pasišlykštėjo: „Jautėsi šlapimo kvapas“
Šiaulietis Arvydas, įsigijęs parduotuvėje „Lidl“ kiaulienos šašlykų liko pasipiktinęs pirkiniu. Kaip jis pats sako, nusipirko ne kiaulienos, o kuilienos. Savo ruožtu „Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė sako, kad produktų kokybei visada skiriamas didelis dėmesys ir ragina kreiptis, pastebėjus nekokybišką prekę.
Naujienų portalui tv3.lt jis pasakojo, kad vos atidaręs šašlykų kibirėlį jis pajuto siaubingą tvaiką.
Prisiminė gerą šašlykų marinatą: prireiks vos 30 minučių
„Galiu paneigti mitus, kad geriems šašlykams reikia mėsą marinuoti parą. Ne, mums užteko 30 minučių ir šašlykai buvo minkšti, sultingi, kvapnūs“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Ingredientai: 1 kg kiaulienos nugarinės, 2 šaukštai dž. bazilikų, 2 šaukštai dž. raudonėlių, 1 šaukštelis maltų baltųjų pipirų, 1 šaukštelis druskos, 1 šaukštas dž. petražolių, 1 šaukštas maltos paprikos, 1 šaukštelis česnakinės druskos, 1 šaukštelis smulkintų dž. pomidorų.
Taip keptos bulvės sužavės visus: puikiai tiks prie šašlykų
Ruošiant patiekalus ant grilio, ne ką mažiau svarbu pasigaminti prie jų derantį skanų garnyrą. Juo gali tapti ir paprasčiausios bulvės, juk jas ruošti galima įvairiais būdais. Derinti skirtingus prieskonius, žoleles, o kad taptų dar skanesnės – pasigaminti naminio padažo.
Kėdainiuose kaimynai susipyko dėl šašlykų: iškvietė net ugniagesius
Prasidėjus grilinimo sezonui tradiciškai prasidėjo ir barniai tarp kaimynų. Neapsikentę dūmų vieni kaimynai kitiems iškvietė ugniagesius.
Sekmadienį 17 val 56 min. Bendrajame pagalbos centre buvo gautas pranešimas, kad Kėdainių miesto M. Daukšos gatvėje kažkas deginama, pranešėjas informavo, kad galimai deginamos šiukšlės.
Į įvykio vieta atskubėjo ugniagesiai gelbėtojai
Gaisro požymių nerasta, paaiškėjo, kad buvo kūrenama šašlykinė.
Šis šašlykų marinatas sužavės visus: kiti prašys recepto
Jeigu namuose turite šašlykinę, nebūtina laukti vasaros, kad galėtumėte pasimėgauti gardžiais naminiais šašlykais. Savaitgalį siūlome išbandyti šį šašlykų marinatą, kurį rekomenduoja tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Prisiminė be reikalo pamirštą šašlykų marinatą: skonis nepalieka abejingų
„Minkšti ir sultingi šašlykai. Tikrai nustebau pamačiusi, ką gali svogūnai. Juk šašlykus marinavau tik su jais. Truputį reikėjo pavargti ir paverkti, kol supjausčiau ir maigiau svogūnus. Bet visos iškritusios ašaros to buvo vertos. Tikrai tai puikus šašlykų marinavimo būdas“, – sako recepto autorė.
Reikės: 2 kg kiaulienos sprandinės; 4 – 6 svogūnai; geras žiupsnis juodųjų pipirų; 1 a. š. šašlykų prieskonių (nebūtina); druskos pagal skonį.
Prisiminė be reikalo pamirštą šašlykų marinatą: mėsa išeina minkštutėlė
„Kiekviena šeimininkė turi savo geriausią ir mėgstamiausią marinato receptą. Šį kartą aš šašlyką marinavau su mineraliniu vandeniu. Labai norėjau išbandyti šį variantą. Bet norėčiau dar pakalbėti, kad šašlykų „pasisekimui“ didelę reikšmę turi ir ne tik marinato pasirinkimas, bet ir mėsos. Iš kiaulienos renkuosi tik sprandinę.
Tai man geriausiai pasiteisinęs variantas. Vieną kartą net eksperimentą padariusi. Tuo pačiu marinatu raugiau sprandinę, kumpį ir mentę.
Prisiminė superinį šašlykų marinatą: išeina labai skanūs
„Taip sakau gaminimui gamtoje. Kuriam kepsnines ir liekam valgyti lauke. Porcijos 6. Laiko, kurį sugaišime kepant neskaičiuojame, nes jis praleistas lauke, draugų artimųjų apsuptyje“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Ingredientai: 3 kg kiaulienos sprandinės; 3 svogūnai; 3 skiltelės česnako; 0,5 l obuolių sulčių; Druskos pagal skonį; žiupsnis pipirų; 2 a. š. šašlykų prieskonių; 1 sauja svogūnų laiškų; 3 v. š. pomidorų padažo.
Įspėja šašlykų ir kepsnių mėgėjus: šios klaidos gali baigtis liūdnai
Tikriausiai daugelis lietuvių neįsivaizduoja savaitgalių be laiko praleidimo gamtoje, valgant ant žarijų paruoštus šašlykus ar kepsnius. Tačiau specialistai skuba įspėti, kad kepta mėsa gali būti ne tik skani, bet ir pavojinga sveikatai.
Apie tai, kodėl reikėtų nepiktnaudžiauti grilyje ruoštais patiekalais ir kaip paruošti mėsą, kad ji būtų nekenksminga sveikatai, naujienų portalui tv3.lt papasakojo biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė Sandrija Čapkauskienė.
Prisiminė nepelnytai pamirštą šašlykų marinatą: mėsa išeina labai skani
„Kiekviena šeimininkė turi savo geriausią ir mėgstamiausią marinato receptą. Šį kartą aš šašlyką marinavau su mineraliniu vandeniu. Labai norėjau išbandyti šį variantą. Bet norėčiau dar pakalbėti, kad šašlykų „pasisekimui“ didelę reikšmę turi ir ne tik marinato pasirinkimas, bet ir mėsos. Iš kiaulienos renkuosi tik sprandinę.
Tai man geriausiai pasiteisinęs variantas. Vieną kartą net eksperimentą padariusi. Tuo pačiu marinatu raugiau sprandinę, kumpį ir mentę.
Prisiminė nepelnytai pamirštą šašlykų marinatą: mėsa išeina minkštutėlė
„Taip sakau gaminimui gamtoje. Kuriam kepsnines ir liekam valgyti lauke. Porcijos 6. Laiko, kurį sugaišime kepant neskaičiuojame, nes jis praleistas lauke, draugų artimųjų apsuptyje“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Ingredientai: 3 kg kiaulienos sprandinės; 3 svogūnai; 3 skiltelės česnako; 0,5 l obuolių sulčių; Druskos pagal skonį; žiupsnis pipirų; 2 a. š. šašlykų prieskonių; 1 sauja svogūnų laiškų; 3 v. š. pomidorų padažo.
Pasigaminkite šį naminį padažą: idealiai tiks prie šašlykų ir kepsnių
Jogurtas puikiai tinka pusryčiams, desertams, salotų padažams ar gaiviems pietų patiekalams gardinti. Be žarnynui palankių probiotinių savybių, jogurtas pasižymi mineralų, baltymų ir vitaminų gausa. Graikiški, islandiški ir sojų jogurtai išsiskiria ne tik maistinėmis savybėmis, bet ir universalumu.
Maisto ekspertė pasakoja, kuo skiriasi šie jogurtai ir kaip juos panaudoti, kai norisi mėgautis gaiviais bei nesudėtingais patiekalais.
Neišmeskite likusių šašlykų: štai, kur jie puikiai pravers
Kiekviena šventė neapsieina be vieno iš dviejų dalykų: tiek svečių, tiek ir šeimininkų persivalgymo bei po šventės liekančių nesuvalgyto maisto kalnų.
Prisiminė be reikalo pamirštą šašlykų marinatą: mėsa išeina minkštutėlė
Tikriausiai šią vasarą spėjote išbandyti jau ne vieną šašlykų marinatą. Štai tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona siūlo prisiminti galbūt be reikalo pamirštą šašlykų marinatą su mineraliniu vandeniu.
Ingredientai: 1 litras gazuoto mineralinio; citrina; prieskonių šašlykams; pipirų; 2 galvos svogūnų; 1,6 kg. riebesnės sprandinės.
Marinatas
Supjaustyti vienodais kubeliais mėsą, suberti prieskonius, supjaustyti riekelėmis citriną, svogūnus, viską gerai išminkyti ir sumaigyti pirštais.
Sausas šašlykų marinatas pagal Audronę: mėsa išeina minkštutėlė
„Savaitgalį mes kepėme šašlykus. Šašlykams naudojau kiaulienos sprandinę ir vištienos šlaunelių mėsą. Kiaulienos sprandinę marinavau sausuoju būdu, o vištieną – su jogurtu ir gardinau prieskoniais. Taigi, šašlykai išties gavosi gardūs, tad receptu noriu pasidalinti ir su jumis“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 1,2 kg. kiaulienos sprandinės, 0,7 kg vištienos šlaunelių mėsos, 1 kg svogūnų.