riešutai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „riešutai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „riešutai“.
Šie produktai – aukso gysla smegenims: valgykite dažniau
Patiriant stresą ar norint atsipalaiduoti, šokoladas kai kuriems gali asocijuotis su geros nuotaikos užtaisu. Nors šokoladas iš tiesų gali pagerinti nuotaiką ir suteikti energijos, vaistininkė Elvyra Ramaškienė teigia, kad tai tėra trumpalaikis sprendimas. Ji taip pat įspėja, jog ilgainiui per didelis šokolado vartojimas gali pakenkti sveikatai.
Tobulas pyragas rudens vakarui: apsilaižysite pirštus
TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti paprastą, bet labai skanų ir sotų karamelinį riešutų pyragą. Kaip pasakoja pati kulinarė, anksčiau ji tokio tipo pyragus visada pirkdavo kepyklose, bet pati pabandžiusi iškepti suprato, kad skanesnio, nei pagaminto namuose – nėra.
Šį produktą vadina aukso gysla širdžiai: ragina valgyti dažniau
Riešutai – ne tik unikalus maisto produktas, bet ir puikus pasirinkimas sveikiems užkandžiams. Turtingi baltymais, sveikaisiais riebalais, skaidulomis, vitaminais ir mineralais, jie suteikia ilgalaikės energijos ir padeda išlaikyti sotumo jausmą.
Tinkamai derinami kulinarijoje, riešutai gali tapti skaniu patiekalų priedu ar aromatingu desertu, suteikiančiu ne tik skonio, bet ir naudingų savybių, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.
Kiaušinius pakeiskite šiuo produktu: jūsų sveikata padėkos
Pusryčiai yra puiki proga pradėti dieną sveikai. Nors daugelis renkasi tradicinį pusryčių patiekalą – kiaušinius, nauji tyrimai rodo, kad per pusryčius juos pakeitus riešutais, galima gerokai sumažinti širdies ligų riziką.
Tyrimai rodo, kad per pusryčius kiaušinius pakeitus riešutais, širdies ir kraujagyslių ligų rizika gali sumažėti 17 proc.
Šiuose produktuose yra medžiaga, kenkianti sveikatai: profesorius Unikauskas įspėja visus
Oksalatai – tai natūralios augalinės kilmės medžiagos, kurios, nors ir yra nepavojingos daugumai žmonių, gali sukelti tam tikrus sveikatos sutrikimus. Šie junginiai kaupiasi įvairiuose maisto produktuose, tokiose kaip špinatai, burokėliai ar riešutai, ir jungiasi su mineralais organizme, sudarydami oksalo druskas.
Prieš naktį suvalgykite šių produktų: užmigsite turbo greičiu, miegosite geriau
Savaitgalį pasukę laikrodžių rodykles atgal, tarsi dovaną gavome papildomą valandą rytiniam miegui. Vis dėlto, ar kokybiškai išsimiegosime, labai priklauso nuo kiekvieno vakarieniavimo įpročių. Gydytojas dietologas Edvardas Grišinas, lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ funkcinės mitybos partneris, dalinasi, kodėl vakarais verta valgyti įvairiausių kruopų košes ir po ranka turėti skirtingus riešutus, sėklas ar net džiovintus vaisius.
Pilvo riebalų atsikratykite greičiau: štai, kas padės
Sulaukus 40 metų, sulėtėja visi organizmo biologiniai procesai. Medžiagų apykaita tampa lėtesnė, todėl atsikratyti nepageidaujamų kilogramų tampa sunkiau. Vis dėlto, tikrai neverta nusiminti, nes į savo mitybos racioną galima įtraukti maisto produktus, kurie gali paspartinti riebalų deginimą.
Jei norite turėti liekną figūrą, į savo mitybos racioną įtraukite 5 žemiau išvardintus maisto produktus.
Uogos
Tai – natūralios kilmės produktas, pasižymintis skonių ir aromatų įvairove.
Priaugtų kilogramų padės atsikratyti 1 gudrybė: išbandykite
Norintys numesti svorio imasi įvairiausių drastiškų priemonių, o pastaruoju metu griebiasi net vaistų, dėl kurių ekspertai skambina pavojaus varpais, tačiau mitybos specialistė pataria rinktis tris produktus, kurie efektyviai padės atsikratyti priaugtų kilogramų.
Daug kalbama apie pavojų dėl naujos plintančios mados – svorio metimo naudojant vaistus, skirtus sergantiems diabetu, kurių sudėtyje esantis junginys, vadinamas semagliutidu, slopina apetitą.
Šis riešutų pyragas taps favoritu: užsirašykite receptą
Riešutų mėgėjams šis pyragas labai patiks! TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti graikinių riešutų pyragą. Jis pagardintas aromatingu sirupu, tad lepins ne tik nuostabiu skoniu, bet ir gardžiu aromatu.
Pasigaminkite paprastą ledų desertą: itin patiks kavos mėgėjams
Kai už lango vis dažniau lepina saulė, galima atidaryti išsiilgtą ledų sezoną. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti itališką desertą – ledus, pagardintus karšta espresso kava bei karamelizuotais riešutais.
REKLAMA
REKLAMA
Prieš naktį suvalgykite šių produktų: sužadins aistrą
Tam tikri maisto produktai gali padėti sužadinti aistrą ir padidinti lytinį potraukį – jie yra natūralūs afrodiziakai, tad suvalgius jų prieš naktį audringa naktis miegamajame garantuota.
Afrodiziakai – tai maisto produktai arba vaistai, kurie sužadina lytinį potraukį, padidina seksualinį malonumą.
Jei teikiate pirmenybę natūralioms alternatyvoms, o ne įvairiems libido didinantiems preparatams, yra trys maisto produktai, kurie veikia kaip natūralūs afrodiziakai.
Pamatę, kas atklydo į kiemą, kėdainiečiai negalėjo patikėti: parodė visiems
Viena kėdainiečių šeima voveres globoja jau 5-erius metus. Per tą laiką užaugo ne viena voveriukų karta – mieli pūstauodegiai vis grįžta ir grįžta į tų pačių žmonių kiemą, o šie juos palepina riešutais.
Kėdainiečių Vidmanto ir Dalios Marmų kieme pūstauodegių voverių šeimynėlė pirmąkart apsigyveno prieš penkerius metus. Voverės įsikūrė inkile, pakabintame dideliame ir sename kleve. Iki voverių atsikraustymo kasmet inkile apsigyvendavo varnėnų šeimyna.
Šiuos gyvūnus prie savo namų pamatę kėdainiečiai negalėjo patikėti: dabar jie nuolatiniai svečiai
Viena kėdainiečių šeima voveres globoja jau 5-erius metus. Per tą laiką užaugo ne viena voveriukų karta – mieli pūstauodegiai vis grįžta ir grįžta į tų pačių žmonių kiemą, o šie juos palepina riešutais.
Kėdainiečių Vidmanto ir Dalios Marmų kieme pūstauodegių voverių šeimynėlė pirmąkart apsigyveno prieš penkerius metus. Voverės įsikūrė inkile, pakabintame dideliame ir sename kleve. Iki voverių atsikraustymo kasmet inkile apsigyvendavo varnėnų šeimyna.
Šį produktą vadina aukso gysla širdžiai: ragina valgyti dažniau
Bėgant metams anakardžių riešutų populiarumas nuolat augo, o dabar jie išties neretas produktas daugelyje namų ūkių visame pasaulyje. Augalinės mitybos populiarėjimas taip pat prisidėjo prie jų, kaip universalaus veganiškos ir vegetariškos virtuvės ingrediento, populiarumo. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pasakoja, jog tai – puikus, sveikatai palankus produktas.
Šie produktai – aukso gysla širdžiai: sveikata padėkos
Kardiologas pataria, kaip sumažinti blogojo cholesterolio kiekį iki minimumo ir padidinti gerojo cholesterolio kiekį – nuo mėgstamų pusryčių iki užkandžių.
Didelis cholesterolio kiekis pamažu kenkia arterijoms ir padidina širdies ligų ir insulto riziką. Laimei, septyni maisto produktai jums gali padėti viso to išvengti.
Kiaušinius pakeiskite šiuo produktu: jūsų sveikata padėkos
Pusryčiai neabejotinai yra svarbiausias dienos valgis ir daugelis renkasi kiaušinius. Nesvarbu, juos verdate, kepate, gaminate kiaušinienę ar kokį kitą patiekalą – tai neblogas pasirinkimas. Tačiau nauji tyrimai atskleidė įdomų faktą – štai, ką reikėtų valgyti pusryčiams, jei norite ženkliai sumažinti širdies smūgio riziką.
Žurnale „BMC Medicine“ paskelbti tyrimai rodo, kad laikas pamėgtus kiaušinius iškeisti į traškesnį produktą, jei norite apsaugoti savo širdį, rašo express.co.uk.
Sumažinkite skrandžio rūgštingumą: atskleidė, kas padės
Sveikas skrandžio rūgštingumas yra esminis faktorius žmogaus virškinimo procese. Tačiau kai kurie žmonės patiria per didelį skrandžio rūgštingumą, kuris gali sukelti nepatogumų ir rimtesnes sveikatos problemas, tokias kaip refliuksas ar opų susidarymas.
Norint sumažinti šį rūgštingumą ir pagerinti gerovę, daugelis ieško natūralių ir saugių būdų. Viena iš jų - maisto produktai, mažinantys skrandžio rūgštingumą, apie kuriuos pasakoja mitybos specialistas Mantas Liekis.
Šie produktai – ilgaamžiškumo paslaptis: valgykite į sveikatą
Sveikas gyvenimo būdas yra vienas didžiausių ginklų, padedantis apsisaugoti nuo ankstyvos mirties. Šie maisto produktai – nuo prieskonių iki daržovių, gali padėti jums sulaukti sveikos senatvės.
Dr. Sunni Patel paaiškino, kad įvairūs gyvenimo būdo pakeitimai gali pailginti jūsų gyvenimo trukmę – nuo reguliarios mankštos iki metimo rūkyti. Tačiau sveikas maistas yra pagrindinis geros sveikatos šaltinis.
Išbandykite naminę „nutellą“: skonis nukels atgal į vaikystę
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.
Šis šokoladinis lazdynų riešutų kremas primena „Nutella", tik su mažesniu ir sveikesniu ingredientų sąrašu.
Prieš naktį suvalgykite šių produktų: miegosite daug geriau
Greitas šiuolaikinio gyvenimo tempas, poilsio trūkumas ir nepakankamai subalansuota mityba daro neigiamą įtaką dažno žmogaus miego kokybei, tačiau ekspertai juokauja, kad lietuviai turėtų miegoti puikiai – vaisiaus, rekomenduojamo negalintiems ilgai užmigti, mūsų šalyje suvalgomas rekordinis kiekis.
„Ko gero, visi, nors kelis kartus susidūrę su varginančiu bandymu užmigti, yra skaitę ir domėjęsi, kokie maisto produktai gali pagerinti miego kokybę, o kurių geriau vengti.
1 produktą vadina aukso gysla organizmui: gali sumažinti net aukštą cholesterolį
Dietologės teigimu, graikiniai riešutai gali sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje ir sumažinti širdies ligų riziką.
Sumažinti cholesterolio kiekį galima keliais skirtingais būdais. Laimei, atrodo, kad graikiniai riešutai yra visapusiškai naudingi, paaiškino dietologė. Be to, šis užkandis gali sumažinti cholesterolio kiekį vos per kelias savaites.
Ragina valgyti 6 produktus: vadina aukso gysla organizmui
2 tipo cukrinis diabetas gali būti pavojingas, jei nekontroliuojamas cukraus kiekis kraujyje. Žmonės, sergantys šia liga, turi ieškoti alternatyvų, kaip kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje, nes jiems trūksta hormono insulino, kuris įprastai atlieka šį darbą. Laimei, gydytoja pasidalino šešiais maisto produktais, kuriuos vertėtų vartoti ir sergantiems, ir sveikiems.
„Maxima“ atsisako sveriamų riešutų ir ir džiovintų vaisių
Prekybos tinklas „Maxima“ įgyvendina dar vieną pokytį. Akylesni pirkėjai galėjo pastebėti, kad nuo kovo 1 d. prekybos centruose nebėra sveriamų riešutų ir džiovintų vaisių. Žiniasklaida skelbia priežastis, kodėl „Maximą“ priėmė tokį sprendimą.
Naujienų portalui 15min.lt „Maxima” Pirkimų departamento vadovas Marius Tilmantas patvirtino, kad nuo kovo 1 d. nebeprekiaujama sveriamais riešutais ir džiovintais vaisiais visose šalies „Maximos“ parduotuvėse.
Ragina rinktis šį užkandį: sveikata jums padėkos
Didelis cholesterolio kiekis gali tapti širdies ir kraujagyslių ligų priežastimi. Todėl šios riebios medžiagos kiekio sumažinimas taip pat gali sumažinti vienų mirtiniausių ligų riziką. Laimei, tyrimų metu atrastas vienas maisto produktas, kuris gali padėti tai padaryti.
Nepriklausomai nuo to, ar jais apibarstote salotas, ar dedate į pudingą, riešutai yra daugiau nei traškus užkandis.
Prieš naktį suvalgykite šių maisto produktų: išmiegosite daug geriau
Gali būti daug priežasčių, kodėl sunku užmigti naktį. Ligos ir traumos, stresas ir nerimas ‒ daugeliui iš mūsų tam tikru momentu tai sukelia nemigą. Dieta taip pat gali būti vienas iš veiksnių, įspėjo ekspertė.
Michelle Geraghty-Corns, „Eternalbeing“ įkūrėja, sakė, kad dieta gali būti „trūkstama dėlionės dalis“, padedanti užmigti, rašo express.co.uk.
Ji rekomenduoja keturis maisto produktus ir gėrimus, kurie gali padėti gerai išsimiegoti.
Atskleidė ilgaamžiškumo paslaptį: ragina rinktis 2 produktus
Galima drąsiai teigti, kad sveikos mitybos įpročių įtaka ilgesniam gyvenimui yra visiems žinoma. Jei maitinsitės sveikiau, savo gyvenimą tikrai prailginsite. Bet ar tikrai galima užkandžiauti siekiant sveikesnio ir ilgesnio gyvenimo?
Atsakymas yra teigiamas, tačiau viskas priklauso nuo to, kuo užkandžiausite, rašo mirror.co.uk.
Sumažinkite aukštą cholesterolį: rinkitės 1 užkandį
Nors didžioji dalis riešutų į Lietuvą atkeliauja iš tolimų kraštų, rudeniui įsibėgėjant jų galima rasti ir mūsų šalies miškuose. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, riešutai vertinami dėl juose esančių mononesočiųjų riebalų, mažinančių širdies ligų riziką, organizmui svarbių mineralų, baltymų ir antioksidantų.
Lazdyno riešutus gydytoja vadina vienais vertingiausių, tad jais kviečia paįvairinti mitybos racioną nors ir kasdien.
Vilnietis džiaugėsi vandens riešutų derliumi: anksčiau juos augindavo didikai
Jei jums kas nors pasiūlytų plaukti į ežerą rinkti riešutų, tikriausiai nustebtumėte. Bet tai įmanoma, jei savo vandens telkinyje auginate prieš kelis šimtus metų išnykusį, Lietuvos didikų labai mėgtą ir vertintą vandens riešutą. Kaip tik tokį augalą savo ežere užveisė vienas vilnietis ir pagaliau sulaukė gausaus vandens riešutų derliaus.
„Kodėl dingo, niekas nežino netgi mokslininkai. Kažkada Radvilų didikai augino prie Biržų Kilučių, Veprių ir Švėnos ežeruose.
Miško riešutų mėgėjams – liūdnos naujienos: vargu, ar pavyks rasti ką nors gero
Miško riešutų mėgėjams – liūdnos naujienos – lazdynai šių gėrybių šiemet kaip reikiant pašykštėjo. Riešutų, kaip sako gamtininkai, yra tik voverėms ir kėkštams, vienas kitas nukrenta geniui. O ir gardumynų kokybė prasta.
Tą patį tvirtina ir kai kurie lazdynus auginantys ūkininkai. O štai graikinių riešutų augintojai sako priešingai – šis skanėstas užderėjo kaip niekada gerai. Kai kur augintojai prisipažįsta sulaukę ir rekordinio derliaus.
Super skani silkė pagal Dalią: per Velykas visi klaus recepto
„Šis receptas tiems, kas mėgsta patiekalus su riešutais. Ir nors žemės riešutai yra ankštinė daržovė (priskiriama pupinių šeimai) daugeliui iš mūsų jie asocijuojasi tik su riešutais, o ne su kažkokiomis pupelėmis“, – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Jums reikės: 1 silkės, 1 vidutinio svogūno, saujos išlukštentų ir be luobelės žemės riešutų, 3–4 kvepiančių pipirų grūdelių.
Receptas
Sausoje keptuvėje pakepinkite žemės riešutus iki auksinės spalvos.
Receptas. Vištiena su anakardžių riešutais
INGREDIENTAI: šiek tiek vištiena (file) šiek tiek makaronų (tagliatelle) šiek tiek grietinėlės ((12% riebumo)) 120 gramų riešutų (anakardžiai) 1 sauja gražgarsčių 1 sauja gražgarsčių 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 2 vienetai ruošinio („MAGGI Idea... Vištienai grietinėlės ir žolelių padaže”) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Riešutų pyragas
INGREDIENTAI: 200 gramų cukraus 6 vienetai kiaušinių 250 gramų kvietinių miltų 100 gramų sviesto 100 gramų razinų 150 gramų riešutų 1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės (tarkuota) PARUOŠIMO BŪDAS: Išsukite minkštą sviestą su cukrumi. Įmaišykite kiaušinius. Razinas užpilkite šaltu vandeniu ir palaikykite 30 minučių. Į tešlą įmaišykite miltus, nusausintas razinas, citrinos žievelę ir smulkintus riešutus (pagal skonį). Sudėkite tešlą į kepimo indą.
Receptas. Pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutėliais
INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai cukraus 3 vienetai kiaušinių 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 0.5 arbatinio šaukštelio sodos 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 1 sauja riešutų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 1 sauja vaisių (džiovinti) PARUOŠIMO BŪDAS: Išplakiau kiaušinius. Po to įmaišiau cukrų, kol ištirpo.
Receptas. Burokėlių karpačio su feta ir riešutais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai sumalti) šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek acto (balzamiko) 100 gramų feta sūrio 1 vienetas burokėlių (virti) 1 sauja riešutų (kedro) PARUOŠIMO BŪDAS: Burokėlius supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į lėkštę. Apibarstykite burokėlius pipirais, šlakeliu acto ir aliejumi. Apiberkite smulkintu feta sūriu ir sausoje keptuvėje pakepintais kedrų riešutais. Dėkite į šaldytuvą bent 20 minučių.
Receptas. Velykė
INGREDIENTAI: 20 gramų abrikosų (džiovinti) 300 gramų cukraus 40 gramų figų 50 gramų migdolų 8 vienetai kiaušinių (tryniai) 1 kilogramas varškės 150 gramų sviesto 30 gramų razinų 50 gramų riešutų 2 arbatiniai šaukšteliai vanilino 2 valgomieji šaukštai cukatų Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Šokoladainis
INGREDIENTAI: 500 gramų cukraus 3 valgomieji šaukštai kakavos (tamsi, milteliai) 5 vienetai kiaušinių 180 gramų kvietinių miltų 300 gramų juodojo šokolado 100 gramų pieniško šokolado (su riešutais) šiek tiek druskos 250 gramų sviesto 2 saujos riešutų (įvairūs) PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Sviestą su šokoladu dedame į dubenį ir ištirpiname ant garų (verdančiame puode, kad garai kaitintų dubenį). 2. Į kitą puodą sudedame kiaušinius, cukrų ir 2 min.
Receptas. Pyragas "Žiemos stebuklas"
INGREDIENTAI: 3 vienetai citrinų 400 gramų cukraus šiek tiek spanguolių (papuošimui) 2 vienetai kiaušinių 2 vienetai kiaušinių (tryniai) 500 gramų sausainių ("Gaidelis") šiek tiek pieniško šokolado (papuošimui) 700 gramų varškės 300 gramų sviesto 300 gramų razinų 200 gramų riešutų 1 vienetas vaflių (lakštais) PARUOŠIMO BŪDAS: Minkštą sviestą išsukti su kiaušiniais, cukrumi iki purios masės.
Receptas. Naujametinis lengvai ir greitai paruošiamas pyragas
INGREDIENTAI: 1 citrinų 60 gramų cukraus šiek tiek kakavos 1/4 stiklinės pieno 540 gramų sausainių ("Gaidelis") 400 gramų varškės 120 gramų sviesto šiek tiek riešutų PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Varškę 3 kartus permalame mėsmale. 2. Į permaltą varškę supilame 50 g cukraus ir išmaišome.
Receptas. Tortas „Pinčeris“
INGREDIENTAI: 2 ir 1/3 stiklinės cukraus 4 valgomieji šaukštai kakavos 2 vienetai kiaušinių 2 ir 3/5 stiklinės kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai vandens 0.5 arbatinio šaukštelio sodos (nugesinta) šiek tiek citrinos rūgšties 100 gramų sviesto 900 gramų grietinės 4 saujos riešutų 80 gramų kondensuoto pieno PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius ištrinti su 1 stikline cukraus.
Receptas. Fantastika
INGREDIENTAI: 250 gramų margarino 170 gramų cukraus 4 vienetai kiaušinių 300 gramų miltai 3 arbatiniai šaukšteliai kakavos 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 100 gramų riešutų Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Margariną išsukame su cukrumi ir kiaušiniais. Beriame miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais. Į gautą tešlą suberiame kapotus riešutus.
Receptas. Riešutų ir razinų pyragas
INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 5 vienetai kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai grietinės 0.5 stiklinės razinų 0.5 stiklinės riešutų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Viską sudedame į dubenį gerai išmaišome. Suverčiame į riebalais ištemptą skardą . Kepti 180 temperatūroje apie 40 minučių.
Receptas. Morengai
INGREDIENTAI: 200 gramų cukraus pudros 1.5 arbatinio šaukštelio krakmolo 3 vienetai kiaušinių (baltymai) šiek tiek riešutų 0.5 arbatinio šaukštelio obuolių acto PARUOŠIMO BŪDAS: Išplakite baltymus iki butų konsistencijos. Po to iš lėto beriant įplakite cukraus pudrą, actą ir krakmolą. Baltymus sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, toliau vieną nuo kito. Ant viršūnėlės uždėkite po vieną riešutą. Kepkite 100 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą.
Receptas. Apelsinas su braškėmis ir padažu
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 100 mililitrų jogurto šiek tiek grietinėlės (plakamoji) 2 vienetai braškių 4 vienetai riešutų PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupkite ir ,,Atidarykite" apelsiną. Į vidų įdėkite pjaustytas braškes ir riešutus. Sumaišykite jogurtus ir plaktą grietinėlę. Supilkite mišinį į apelsiną. Ant viršaus užpurkšite grietinėlę. Šį receptą sugalvojau pati, todėl nežinau ar bus skanu.
Receptas. Kalėdinis pyragas
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų (nutarkuota) 200 gramų cukraus (100 g rudo ir 100 g farino) 150 gramų žemės riešutų 4 vienetai kiaušinių 350 gramų kvietinių miltų 1 vienetas apelsinų sulčių (gautos iš vieno apelsino) 300 mililitrų brendžio 225 gramai sviesto 150 gramų kokosų (drožlės) 300 gramų riešutų 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 1200 gramų vaisių (džiovinti (spanguolės, razinos, papajai, ananasai, greifruktai)) 1 vien...
Receptas. Mafinai sausainiai
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cinamono 100 gramų cukraus 2 valgomieji šaukštai medaus 2 vienetai kiaušinių 125 gramai sviesto šiek tiek riešutų 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių 200 gramų vaisių (džiovinti) PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą ištrinti su cukrum medum ir kiaušiniais, tada dėti miltus, sumaišyti su kepimo milteliais ir cinamonu, sudėti pasmulkintus vaisius ar riešutus. Kepti orkaitėje.
Receptas. Braziliškas bananų desertas
INGREDIENTAI: 200 gramų bananų 2 valgomieji šaukštai cukraus 0.5 arbatinio šaukštelio kakavos 50 mililitrų grietinėlės 25 gramai riešutų (malti) PARUOŠIMO BŪDAS: Cukrų išmaišyti su kakava. Nulupti bananus, apvolioti cukruje, sudėti į desertinį dubenėlį. Ant viršaus sukrauti plaktos grietinėlės kauburėlį, apibarstyti maltais riešutais.
Receptas. Morkų pyragas (II)
INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 1 vienetas morkų (didelė`) 1 vienetas kiaušinių šiek tiek kvietinių miltų (2-3 stiklinės) 100 gramų sviesto šiek tiek razinų šiek tiek riešutų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių šiek tiek vanilinio cukraus (ar cinamonas) PARUOŠIMO BŪDAS: Morkos sutarkuojamos smulkia tarka, sviestas, kiaušinis ištrinami su cukrumi.
Receptas. Žiemiški šokoladiniai meduoliai
INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus (rudas) 100 gramų medaus 1 vienetas kiaušinių (papuošimui) 300 gramų kvietinių miltų 100 gramų juodojo šokolado 50 gramų sviesto 2 arbatiniai šaukšteliai prieskonių (meduolių) šiek tiek riešutų (papuošimui) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Medų išsukti su minkštu sviestu ir cukrumi, suberti prieskonius ir citrinos žievelę. Įmušti kiaušinį. Tarkuotą šokoladą suberti į mišinį.
Receptas. Aivaro keptas ledų tortas
INGREDIENTAI: 150 gramų cukraus pudros 90 gramų cukraus 1 valgomasis šaukštas krakmolo šiek tiek migdolų (drožlės) 250 gramų slyvų (džiovintos) 4 vienetai kiaušinių 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 100 mililitrų obuolių sulčių 1 litras ledų (vaniliniai arba kitokio, Jūsų mėgstamo skonio) 50 gramų riešutų (grūsti) 100 mililitrų romo (tamsusis) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Papločiui 4 kiaušinių tryniu...
Receptas. Braškės su riešutais
INGREDIENTAI: 10 vienetų braškių 1 sauja riešutų ( (įvairių)) 1 pakelis šokoladas ((plytelė)) Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Šokoladą ištirpinti. Braškių nosytes pamirkytį į karštą šokoladą - geriausia suėmus už lapelių. Tada aplipinti riešutais. Skanaus.