rabarbarai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „rabarbarai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „rabarbarai“.

Pasakė, ar reikia lupti rabarbarus: kiti daro neteisingai

Rabarbarai – nuo seno lietuviams žinoma, tačiau pastaraisiais metais atgimimą išgyvenanti daržovė. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė sako, kad maloniu rūgštumu jie praturtina ne tik pyragus, bet ir be galo skaniai dera sveikose salotose ar prie įvairių mėsos patiekalų. Lupti ar nelupti? Priklausys nuo 2 dalykų Rabarbarai – kone privalomas pavasario ir ankstyvos vasaros patiekalų ingredientas.
2024-04-23

Šis naminis padažas idealiai tiks prie mėsos: skonis vertas 10 balų

Vasaros pradžioje daržuose sužaliuoja ir išsikeroja rabarbarai. Nusiskynę jų stiebus dažniausiai valgome su cukrumi, sirupu, dedame į įvairiausius pyragus ar verdame džemus bei uogienes, tačiau rabarbarus kulinarijoje galima panaudoti ir plačiau, pavyzdžiui, iš jų pasigamintas čatnis nuostabiai derės prie mėsos, keptos ant grotelių. Anot gydytojos dietologės dr.
2023-06-07

Atsikratykite amarų: atskleidė patikrintus būdus

Sodininkystės ekspertas Monty Donas perspėja sodininkus nepermaitinti savo augalų ir nelaukti, kol juos užpuls amarai. Amarai yra maži, augalų sultimis mintantys vabzdžiai, kurie platina įvairiausius virusus nuo vieno augalo prie kito. Sodininkystės ekspertas sutiko pasidalinti, kaip jų reikėtų atsikratyti. „BBC Gardeners’ World“ vaizdo įraše Monty Donas paaiškino, kaip suvaldyti amarus ir kitus sodo kenkėjus.
2022-06-19

Jokiu būdu nevalgykite šios rabarbarų dalies: ji – nuodinga

Rūgštieji rabarbarai – ne tik ypatingo skonio, bet ir sveikatai naudinga gėrybė. Nors rabarbarai priskiriami daržovėms – jie dažnai naudojami ruošiant įvairiausius saldėsius: pyragus, uogienes, čatnius ar kitus desertus. „Arbūzai, braškės, trešnės, įvairių rūšių salotos – be jų neįsivaizduojamas šiltasis sezonas.
2022-05-26

Receptas. Bandelės su vyšniomis ir rabarbarais

INGREDIENTAI: 6 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis) 2 valgomieji šaukštai krakmolo 100 gramų rabarbarų 150 gramų vyšnių 400 gramų sluoksniuotos tešlos PARUOŠIMO BŪDAS: Viename dubenyje sumaišiau nuluptus ir susmulkintus rabarbarus, iškaulintas vyšnias, krakmolą bei cukrų. Tešlą iškočiojau ir supjausčiau kvadratais. Ant kiekvieno kvadrato dėjau po šaukštą vyšnių ir rabarbarų įdaro, perlenkiau kiekvieną tešlos kvadratą į trikampį ir sulipinau tešlos kraštelius.
2022-03-01

Receptas. Rabarbarų drebučiai itališkai

INGREDIENTAI: 4 valgomieji šaukštai cukraus 300 gramų rabarbarų 3 vienetai kiaušinių 1 valgomasis šaukštas želatinos 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Rabarbarus nulupti, smulkiai supjaustyti ir, įpylus į indą pusę stiklinės vandens, patroškinti. Paskui pertrinti pro sietelį. Želatiną ištirpyti karštoje rabarbarų tyrėje. Jei nelabai tirpsta, tyrę galima pakaitinti. Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi ir užplikyti karšta rabarbarų tyre.
2022-02-25

Receptas. Rabarbarų gaiva

INGREDIENTAI: 2 vienetai rabarbarų 50 gramų cukraus 200 mililitrų martinio (balto) 200 mililitrų vandens Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Rabarbarus supjaustyti kubeliais. Į verdantį vandenį įberti cukrų, sudėti rabarbarą ir virti apie 15 min. Atvėsinti. MARTINI BIANCO atšaldyti. Sumaišyti martini su rabarbaro nuovirų 50/50. Suplakti. Pagardinti citrinos skiltele. Skanaus atsigaivinimo.
2022-02-23

Receptas. Pieniškas desertas su rabarbarais ir braškėmis

INGREDIENTAI: 6 valgomieji šaukštai cukraus 2 vienetai rabarbarų (kotai) 150 mililitrų grietinėlės 200 gramų varškės 30 gramų želatinos 3 valgomieji šaukštai uogienės (braškių) 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Želatiną užpyliau šiltu vandeniu ir palikau išbrinkti. Rabarbarų kotus nulupau ir apviriau pasaldintame vandenyje. Išvirtus rabarbarus sutryniau kartu su braškių uogiene.
2022-02-22

Receptas. Rabarbarų salotos

INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 1 vienetas morkų 3 vienetai rabarbarų (kotai) 20 gramų svogūnų (laiškai) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Rabarbarus nuplauname, nulupame ir supjaustome labai plonais griežinėliais. Morką smulkiai sutarkuojame ir sumaišome su rabarbarais, pagardiname cukrumi ir druska, užpilame grietinės ir apibarstome smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais.
2022-02-21

Receptas. Sausainiai su rabarbarais

INGREDIENTAI: 1 pakelis tešlos (sluoksniuota) 300 gramų rabarbarų 150 gramų cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono 1 vienetas citrinų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Atšildyti sluoksniuotą tešlą, supjaustyti nedideliais kvadratėliais. Rabarbarus susmulkinti, suberti į puodą, užspausti citrinos sulčių, suberti cukrų ir cinamoną ir pavirti apie 10 min., kol suminkštės.
2022-02-21
REKLAMA
REKLAMA

Receptas. Rabarbarų pyragas

INGREDIENTAI: 2 stiklinės cukraus 1 kilogramas rabarbarų 6 vienetai kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išplakti su cukrumi, suberti miltus, išmaišyti, sudėti pjaustytus rabarbarus. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje.
2022-02-20

Receptas. Rabarbarų kompotas

INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono šiek tiek citrinų (žievelė) 1 stiklinė cukraus šiek tiek gvazdikėlių 1 arbatinis šaukštelis krakmolo 2 stiklinės rabarbarų (supjaustyti) 3 stiklinės vandens PARUOŠIMO BŪDAS: Vanduo su cukrumi ir prieskoniais pavirinamas, iškošiamas ir vėl užkaičiamas ant nedidelės ugnies. Į verdantį sirupą suberiami rabarbarai ir kaitinama, kol jie suminkštės. Tada supilamas truputyje vandens išleistas krakmolas, užvirinama ir ataušinama.
2022-02-19

Receptas. Rabarbarų kisielius

INGREDIENTAI: 200 gramų cukraus 1 valgomasis šaukštas krakmolo 500 gramų rabarbarų 1 litras vandens PARUOŠIMO BŪDAS: Rabarbarus supjaustyti, išvirti, pertrinti pro sietelį, sudėti cukrų, prieskonius ir užvirti. Po to supilti krakmolą, išmaišytą šaltame virintame vandenyje ir pakaitinti, kol užvirs.
2022-02-17

Receptas. Rabarbarų gėrimas

INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų 100 gramų cukraus 0.5 kilogramo rabarbarų 4 stiklinės vandens šiek tiek vandens (gazuotas) šiek tiek ledukų PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustyti rabarbarai užpilami vandeniu, pavirinami, nukošiami. Į nuovirą suberiamas cukrus ir ataušinama. Vėliau supilstoma į stiklines, įdedama po griežinėlį citrinos, gabalėlį ledo bei įpilama gazuoto vandens. Skanaus.
2022-02-16

Receptas. Rabarbarų uogienė

Kardamonai ir rabarbarai – tobulas vasariško skonio derinys. INGREDIENTAI: 500 gramų rabarbarų 250 gramų dansukker uogienių cukraus 1 vienetas citrinų sultys 0.5 arbatinio šaukštelio malto kardamono Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišykite visus produktus prikaistuvyje ir nuolat maišydami pavirkite 4 min. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Uždarykite ir laikykite šaldytuve.
2022-02-16

Receptas. Pyragas su varške ir rabarbarais

INGREDIENTAI: 200 gramų sviesto 1 žiupsnelis druskos 4 valgomieji šaukštai vandens 4 valgomieji šaukštai cukraus 300 gramų varškės 2 stiklinės miltai 300 gramų rabarbarų 6 gramai trešnių (dėl spalvos) Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Iš miltų, sviesto, druskos, vandens užminkome tešlą, padedame šaltai. Varškę, cukrų, smulkintus rabarbarus, trešnes išsukame.
2022-02-14

Receptas. Gaivus gėrimas iš rabarbarų

INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus šiek tiek rabarbarų (lazdelės) šiek tiek vandens (kiek norėsite gėrimo) PARUOŠIMO BŪDAS: Rabarbarų lazdelės - reikia žiūrėti kiek vandens ir kokio skonio norit: jeigu rūgštesnio dėkit apie 10 jeigu mažiau rūgštesnio dekit apie 5. Rabarbarų lazdeles nulupam - supjaustom kubeliais, dedam į puoda su vandeniu, verdam apie 10min. Gale pilam cukrų, gerai išmaišom.
2022-02-14

Receptas. Grietininis rabarbarų pyragas

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis apelsinų (žievelė, tarkuotas) 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono 50 mililitrų cukraus ("Demerara") 0.5 stiklinės cukraus (rudasis) 50 mililitrų graikinių riešutų 4 vienetai rabarbarų (smulkiai pjaustyti) 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės (ekstraktas) 2 vienetai kiaušinių 0.5 stiklinės kvietinių miltų 1 stiklinė kvietinių miltų (rupūs) 1 arbatinis šaukštelis sodos 0.5 arbatinio šaukšteli...
2022-02-13

Receptas. Rabarbarų ir braškių uogienė

INGREDIENTAI: 2 stiklinės cukraus 1 kilogramas rabarbarų 500 gramų braškių PARUOŠIMO BŪDAS: Iš nurodytų ingredientų kiekių gausis maždaug 3 250 ml talpos stiklainiukai. Nuluptus ir kubeliais susmulkintus rabarbarus, braškes, citrinos sultis ir cukrų sudėti į didelį puodą su stora apačia ir uždengus, retkarčiais pamaišant, virti apie 40 minučių ant vidutinės ugnies.
2022-02-13

Receptas. Rabarbarai žiemai

INGREDIENTAI: šiek tiek rabarbarų šiek tiek vandens PARUOŠIMO BŪDAS: Rabarbarus nuplaukite, supjaustykite, sudėkite į stiklainius ir užpilkite šaltu vandeniu. Uždenkite plastmasiniais dangteliais ir laikykite rusyje.
2022-02-13

Receptas. Ridikėlių salotos su rabarbarais

INGREDIENTAI: 1 vienetas kiaušinių (virtas) 1 valgomasis šaukštas grietinės 6 vienetai ridikėlių 3 valgomieji šaukštai svogūnų laiškų (smulkinti) 100 gramų rabarbarų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Daržoves nuplauname, supjaustome, virtą kiaušinį taip pat supjaustome ir viką išmaišome su grietine bei pagardiname druska ir pipirais.
2022-02-11

Receptas. Trupiniuotis su rabarbarais

INGREDIENTAI: 300 gramų miltai 100 gramų cukraus 200 gramų sviesto 200 gramų avižinių dribsnių 3 vienetai kiaušinių ((tryniai)) 500 gramų rabarbarų 200 gramų cukraus 2 valgomieji šaukštai krakmolo 6 valgomieji šaukštai citrinų (sultys) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą sutarkuoti su miltais ir cukrumi įmušti kiaušinio trynius. Suformuoti 1 didelį ir vieną mažesnį tešlos gabalus.
2022-02-10

Receptas. Sausainiai su rabarbarais

INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono (apvoliojimui) šiek tiek cukraus (apvoliojimui) šiek tiek rabarbarų 2 vienetai kiaušinių 150 gramų kvietinių miltų šiek tiek vandens (šaltas) šiek tiek druskos 80 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Miltus, sumaišytus su druska, ištrinti su gabaliukais supjaustytu sviestu, kol pasidarys trupiniai. Sudėti trynį, įpilti dar šalto vandens, jeigu masė nesulimpam, ir gerai išminkius dėti į šaldytuvą 30 minučių.
2022-02-10

Receptas. Aguoninis rabarbarų pyragas

INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių 300 gramų kvietinių miltų 175 mililitrai aliejaus 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 1 stiklinė cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus 250 gramų grietinės 400 gramų rabarbarų 50 gramų aguonų Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Rabarbarus nulupam, supjaustome. Kiaušinius išplakam su cukrumi, supilame grietinę, kepimo miltelius, vaniliną, aliejų, miltus.
2022-02-09

Receptas. Rabarbariniai blynai

INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus pudros (apibarstymui) 1 stiklinė miltai 2 valgomieji šaukštai cukraus 2 stiklinės rabarbarų (smulkinto) 2 vienetai kiaušinių 0.5 stiklinės pieno šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai aliejaus (kepimui) PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlai skirtus produktus išmaišome ir paliekame 10-15 minučių pastovėti. Sudedame rabarbarų gabaliukus. Kepame aliejuje. Prieš tiekiant apibarstomi cukraus pudra. Autorius: http://forelle.blogas.
2022-02-05

Receptas. Pyragas su rabarbarais ir morengu

INGREDIENTAI: 375 gramai kvietinių miltų 125 gramai cukraus 2 vienetai kiaušinių (tryniai) 80 gramų sviesto Morengo sluoksniui: 1 žiupsnelis citrinos rūgšties 2 vienetai kiaušinių (baltymai) 4 vienetai rabarbarų 4 valgomieji šaukštai cukraus Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi iki purumo, sudėti trynius, išsukti, suberti vanilinį cukrų ir miltus. Užminkyti minkštą tešlą.
2022-02-03

Receptas. Rabarbarų drebučiai

INGREDIENTAI: šiek tiek apelsinų (žievelė) 1 stiklinė cukraus šiek tiek gvazdikėlių 2 stiklinės rabarbarų (supjaustyti) 3 stiklinės vandens 1.5 valgomojo šaukšto želatinos PARUOŠIMO BŪDAS: Rabarbarai suberiami į pasaldintą verdantį vandenį ir išverdami, bet neperverdami. Į iškoštą nuovirą supilama išbrinkinta želatina ir ištirpinama. Į formą dedamas sluoksnis rabarbarų ir užpilama skysčiu. Šiems sustingus, vėl dedamas sluoksnis rabarbarų ir užpilamas skysčiu.
2022-02-02

Receptas. Rabarbarų ir braškių uogienė

INGREDIENTAI: 0.5 litro rabarbarų (pjaustyti kubeliais) 0.5 litro braškių (pjaustyti kubeliais) 0.5 kilogramo dansukker uogienių cukraus 1 vienetas citrinų Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Puode sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir maišydami virkite 5 minutes. Kruopščiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite vėsiai.
2022-02-01

Įspėja dėl itin populiarios daržovės: valgant netinkamai gali kilti pavojus gyvybei

Daržovės būtinos norint sveikai maitintis, tačiau tam tikras daržoves reikia valgyti tinkamu būdu, kitaip jos gali kelti pavojų sveikatai. Viena populiari daržovė valgoma neteisingai gali būti net ir nuodinga. Rabarbaras – daugiametis augalas, su kuriuo dažnai ruošiami įvairūs desertai – pyragai ir pyragėliai. Nors ši daržovė teikia neabejotiną naudą sveikatai, svarbu valgyti tik jos stiebus. Rabarbarų lapuose yra oksaline rūgštimi vadinamos medžiagos, kuri gali būti net nuodinga.
2021-10-13

Nustebinkite savo svečius: netikėtas ingredientas, kuris į jūsų virtuvę atneš vasarą

Kiekvieną sekmadienį žiūrovus neeiliniais receptais stebinantys profesionalūs TV3 laidos „La Maistas“ virtuvės šefai šįkart nusprendė priimti Mindaugo Rainio iššūkį ir paruošti savo patiekalus su rabarbarais – juk dabar pats jų sezonas! Tomas Rimydis rabarbarus panaudos gamindamas jautienos žandų salotas, o Vylius Blauzdavičius iš minėto ingrediento gamins padažą, idealiai tinkantį prie jautienos nugarinės kepsnio.
2021-05-28

Vargina užkietėję viduriai? Namuose pasigaminkite šio gėrimo

Vis mažiau žmonių soduose augina rabarbarus ir dėl to yra labai gaila. Juose yra daug vitaminų A ir B. Jie pagerina plaukų ir odos būklę bei teigiamai veikia žarnyno veiklą. Didelės rabarbarų dozės turi vidurius laisvinantį poveikį, o mažos dozės palengvina viduriavimą. Rabarbarai naudingi ir tiems, kurie bando numesti svorio, nes jie suriša riebalus. Juose taip pat yra kalio, kuris skatina vandens pasišalinimą iš organizmo, turi ir daug skaidulų.
2020-07-14

Rabarbarų pyragas taps vasaros hitu: valgysite dar šiltą

Rabarbarų sezonui prasidėjus tiesiog privaloma iškepti gardų, lengvai paruošiamą pyragą. Rabarbarų rūgštelė ir braškių aromatas patiks visiems mėgstanties nesaldžius kepinius. Tešlai reikės:  400 g miltų, 4 v.š. cukraus, žiupsnelio druskos, 1a.š. kepimo miltelių, 200 g sviesto, 2 kiaušinių Įdarui: 4-5 rabarbarų kotų, 200 g braškių, 4v.š. cukraus, 1 v.š. krakmolo. Gaminimas: Suberkite į dubenį miltus,cukrų,druską,kepimo miltelius,įmuškite kiaušinius ir sutarkuokite šaltą sviestą.
2019-05-30

Suflė su rabarbarais

Desertai - geras dalykas. Dar geresnis dalykas - draugiški desertai. Taip, kalbu apie tą patį... daugeliui mūsų, dailios lyties atstovių, iki skausmo pažįstama tema.
2010-05-17

Rabarbarų desertas

Labai džiaugiuosi, kad pabandžiau pasigamint šį desertą. Puikumėlis. Galvojau, kaip čia apibūdinti. Išgirdau būdvardį "skanus". Tinka. Taigi, reikėjo: keleto stiebų rabarbarų šaukšto cukraus poros šaukštų uogienės (naudojau braškių-rabarbarų.
2010-05-17

Varškės apkepas su rabarbarais

Parduotuvėje atsiradus rabarbarams, norėjau kepti trapios tešlos pyragą su rabarbarais ir varške. Kiek pagalvojus persigalvojau. Tokius pyragus daug kas kepa. Todėl dabar juoką kelia alternatyva, kurią pasirinkau: varškės apkepas su rabarbarais - tokius, matyt, kepa visi. Kaip ir prieš tai minėtus pyragus. Vis tik, tai turėjo būti skanūs, sveiki ir nepiktybiniai pietūs. Tokie ir buvo.
2010-05-10
Į viršų