Iš nurodytų ingredientų kiekių gausis maždaug 3 250 ml talpos stiklainiukai. Nuluptus ir kubeliais susmulkintus rabarbarus, braškes, citrinos sultis ir cukrų sudėti į didelį puodą su stora apačia ir uždengus, retkarčiais pamaišant, virti apie 40 minučių ant vidutinės ugnies. Išvirtą uogienę supilstyti į sterilizuotus, šiltus stiklainius, sandariai uždaryti ir apvertus palaikyti keletą minučių. Tuomet atversti ir palikti atvėsti normalioje padėtyje. Labai gardi uogienė, kuria galėsite mėgautis visus metus. Skanaus.
Autorius: Vilma
INGREDIENTAI:
2 stiklinės cukraus
1 kilogramas rabarbarų
500 gramų braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš nurodytų ingredientų kiekių gausis maždaug 3 250 ml talpos stiklainiukai. Nuluptus ir kubeliais susmulkintus rabarbarus, braškes, citrinos sultis ir cukrų sudėti į didelį puodą su stora apačia ir uždengus, retkarčiais pamaišant, virti apie 40 minučių ant vidutinės ugnies. Išvirtą uogienę supilstyti į sterilizuotus, šiltus stiklainius, sandariai uždaryti ir apvertus palaikyti keletą minučių. Tuomet atversti ir palikti atvėsti normalioje padėtyje. Labai gardi uogienė, kuria galėsite mėgautis visus metus. Skanaus.