INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis apelsinų (žievelė, tarkuotas)
- 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
- 50 mililitrų cukraus ("Demerara")
- 0.5 stiklinės cukraus (rudasis)
- 50 mililitrų graikinių riešutų
- 4 vienetai rabarbarų (smulkiai pjaustyti)
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės (ekstraktas)
- 2 vienetai kiaušinių
- 0.5 stiklinės kvietinių miltų
- 1 stiklinė kvietinių miltų (rupūs)
- 1 arbatinis šaukštelis sodos
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
- 30 gramų sviesto
- 1 stiklinė grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Viršui:
1/4 puodelio demerara cukraus;
1/2 a.š cinamono;
30g sviesto;
1/4 puodelio smulkintų graikiškų riešutų.
Rabarbarus sumaišyti su dviem šaukštais miltų. Rudąjį cukrų išsukti su sviestu iki purios vienalytės masės. Po vieną įmušti kiaušinius, sudėti grietinę, tarkuotą apelsino žievelę, vaninės ekstraktą ir viską gerai išmaišyti. Atskirame inde sumaišyti miltus, sodą, cinamoną, druską. Palaipsniui įmaišyti į kiaušinių ir sviesto plakinį. Supilti į sviestu pateptą formą, apibarstyti curkaus ir riešutų trupiniais ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.
Pyrago viršui cukrus, cinamonas ir sviestas patrinami tarp pirštų, kol gausis trupiniai. Įmaišyti graikiškus riešutus.
Autorius: http://forelle.blogas.lt