Plakamoji grietinėlė
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Plakamoji grietinėlė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Plakamoji grietinėlė“.
Receptas. Dr. Oetker vištienos, ančiuvių ir šoninės vyniotinis
INGREDIENTAI: 60 gramų juodųjų alyvuogių 60 gramų pistacijų 25 gramai ančiuvių 300 gramų vištos faršo 1 vienetas kiaušinių 100 gramų plakamoji grietinėlė 1 pakelis dr. oetker želatinos lapeliais šiek tiek kiaulės šoninės Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Į dubenį dedame susmulkintas alyvuoges, pistacijas, ančiuvius, maltą vištieną, įmušame kiaušinį ir viską išmaišome.
Receptas. Auksinio pieno latė
Tai latė, į kurios sudėtį neįeina jokia kava - tik prieskoniai. Dėl gausybės prieskonių tai puikus šiltas gėrimas, vakarojant ilgais žiemos vakarais, nes imbieras čia groja pirmu smuiku, todėl šita latė aštroka. Na, o juodieji pipirai čia pateko, nes jie padeda organizmui pasisavinti ciberžolę, kuri skatina išsiskirti insuliną ir mažina riziką susirgti diabetu.
Receptas. Baltojo šokolado ir varškės desertas
INGREDIENTAI: 250 gramų varškės 200 mililitrų plakamoji grietinėlė (35 proc.) 100 gramų baltojo šokolado 50 gramų cukraus pudros Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Šokoladą ištirpiname ir paliekame atvėsti. Tuo metu gerai išplakame grietinėlę.
Receptas. Tarta su aguonomis ir baltuoju šokoladu
Tai labai šventiškas desertas skirtas Kalėdoms ir Naujiesiems Metams. Jį pagaminti prireiks kantrybės, bet jis to vertas visomis prasmėmis. Geriausia jį gaminti Kūčių vakare, kad per naktį spėtų sustingti iki Kalėdų ryto. Rinktis galima visokias uogas, ne vien vyšnias, tiesiog aš tik tokių radau. Tiks ir spanguolės, ir avietės ir bet kokios smulkios raudonos uogos.
Receptas. Mėlynųjų pelėsių sūrio pyragaičiai
Tai gan neįprasto skonio "desertas" (o gal užkandis), kuris turėtų patikti mėlynojo pelėsinio sūrio ir sūraus maisto mėgėjams. Siūlyčiau arba iš vis nedėti druskos, arba labai nedaug, nes pelėsinis sūris pats savaime labai sūrus.
Receptas. Vaniliniai ledai
Dangiškasis vasaros malonumas - mano naminiai, rankų darbo ledai.
INGREDIENTAI: 360 mililitrų plakamoji grietinėlė 120 mililitrų pieno 4 vienetai kiaušinių trynių 0.5 stiklinės cukraus 1 vienetas vanilės ankštis 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Nedideliame puode ant mažos ugnies virinkite pieną ir 50 g cukraus. Išgremžkite vanilės pupelę ir sumeskite viską į pieną. Labai svarbu – neužvirti pieno.
Receptas. Ledai su žaliąja arbata
Šitus ledus labai lengva pasidaryti ir neužtruks daug laiko. Skonis nėra intensyvus - gana lengvas. Dėl spalvos reikia naudoti maistinius dažus - kuo daugiau, tuo intensyvesnė spalva. Jei norisi ryškesnės spalvos - galima dėti daugiau dažų arba vietoje įprastos žaliosios arbatos pasirinkti žaliosios arbatos matcha miltelius, kuriuos paruošti taip pat kaip įprastą arbatą.
Receptas. "Chai Latė" panakota
Panna Cotta - klasikinis itališkas saldaus grietinėlės kremo desertas. Šį desertą labai lengva pagaminti iš anksto ir jis gali ramiai laukti šaldytuve savo valandos. Jei nesinori naudoti cukraus, galima jo visai nedėti, o grietinėlę galima pakeisti riešutų pienu. O šį kartą - kalėdinio skonio panakota, kurioje dominuoja kardamonas (tradicinis Kalėdų prieskonis), spanguolės ir arbata. Tobulas derinys Kalėdų vaišių stalui, kai deserto reikia greitai, o nesinori ilgai stovėti prie puodų.
Receptas. Biskvitinis šokolado pyragas su riešutais
Tai biskvitinis šokolado pyragas su pieniniu įdaru, kuris padengtas šokoladu ir apibarstytas smulkintais žemės riešutais bei pistacijomis. Šis pyragas tinka bet kokiai prograi ir šventei.
Receptas. Kakavinis vyniotinis su morkomis ir maskarponės sūriu
Vyniotinis didelis, spalvingas, nesausas, aromatingas, tikrai nenuobodaus skonio. Linkiu pabandyti pasigaminti.
INGREDIENTAI: 25 gramai sviesto (popieriui patepti) Įdarui: 500 gramų morkų 100 gramų anakardžio riešutų (ar švieži lazdynų, smulkinti) 3 valgomieji šaukštai kokosų drožlių 2 valgomieji šaukštai cukraus pudros 1 valgomasis šaukštas vanilinė cukraus pudra 2 žiupsneliai malto muskato Biskvitui: 5 vienetai kiaušinių 3 stiklinės kviet...
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Naminis Raffaello tortas
Rafaelo – iškalbingiau už tūkstantį žodžių... Švelnų Rafaelo tortą lengvai galite pagaminti namuose. Tortas užpildytas plikytu kremu, o iš išorės pagardintas kokoso drožlėmis.
Receptas. Baltojo šokolado keksiukai su gervuogių kremu
Šituos keksiukus galima apibūdinti tik vienu žodžiu - DIEVIŠKA. Gervuogių kremas ir baltasis šokoladas šį desertą daro nepakartojamą ir sunkiai paprastais žodžiais nusakomo skonio - tai vasaros skonis.
Receptas. Aguoninis karamelinis tortas
Nepakartojamai skanus tortas, nepaliekantis abejingų bei sušildantis žvarbų rudens vakarą.
INGREDIENTAI: 300 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno 230 gramų miltai 200 gramų cukraus (+2 v.š. grietinėlei suplakti) 200 gramų kondensuoto pieno 200 gramų grietinės 150 gramų maskarponės sūrio 150 mililitrų plakamoji grietinėlė 150 gramų sviesto 3 vienetai konservuotų persikų 2 vienetai kiaušinių 3 valgomieji šaukštai aguonų 2 arbatiniai šau...
Receptas. Vokiškas kriaušių pyragas
Kiekvieno kulinaro gyvenime būna tas "prisvylęs blynas", tai šitas pyragas būtent ir buvo toks... Galbūt pyragas nepavyko labai dailus, bet skanus!
INGREDIENTAI: 6 vienetai kriaušių (kietų, saldžių) 600 gramų plakamoji grietinėlė 150 gramų juodojo šokolado (ne mažiau nei 60% kakavos) 1 vienetas citrinų 2 valgomieji šaukštai sviesto 2 žiupsneliai malti džiūvėsėliai Tešlai: 320 gramų miltai (apytikriai) 250 gramų riebi grietinė 220 gramų ...
Receptas. Velykinė pascha
Tai senovinis tradicinis Velykų patiekalas gaminamas iš varškės. Įvairiose šalyse vadinamas vis kitaip: pascha, paskha, paska ir t.t. Labiausiai šis patiekalas paplitęs rusų ortodoksų Velykose. Tradiciškai jai gaminti naudojamos trikampio formos su krikščioniškais simboliais. Tačiau formai galima naudoti tokias formas kokias turite. Aš naudojau gėlių vazonėlį. Pascha gali būti kepama ir nekepama. Šis receptas yra nekeptos paschos, tad kiaušinį reikia išvirti.
Receptas. Torčiukai stiklinaitėse su vaisiais ir medučiu
Kai reikia torto, o laiko jį dailiai gaminti nėra, kodėl gi nepasigaminus daug mini torčiukų - viskas jau porcijomis suskirstyta iš karto! Kas negali vartoti ar nemėgsta medaus, galima jį keisti sutirštintu pienu!
INGREDIENTAI: 400 gramų plakamoji grietinėlė 300 mililitrų vandens (želatinai) 200 gramų sausainių (naudojau "Belvita" su šokolado gabaliukais) 180 gramų varškės (pusriebė) 180 gramų graikiško jogurto 3 vienetai nektarinų 3 vienetai kivių...
Receptas. Bulvių apkepėlė su ZIGMO silke ir ančiuviais
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių 2 vienetai svogūnų 240 gramų zigmo klasikinės silpnas sūdytos silkių filė 30 gramų ančiuvių 100 mililitrų plakamoji grietinėlė 2 valgomieji šaukštai sviesto 10 vienetų alyvuogių kalamata 100 gramų kietojo sūrio 1 valgomasis šaukštas graikinių riešutų šiek tiek malti juodieji pipirai šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Gaivus sūrio tortas "Bobų vasara"
Lengvai pagaminamas, gaivus. Galima puošti ir sluoksniuoti sudedamąsias dalis taip, kaip norisi. Puiki dirva kūrybos laisvei ir fantazijai
INGREDIENTAI: 500 gramų maskarponės sūrio 500 gramų jogurtinės grietinės 500 mililitrų aviečių sulčių (kiek pasaldintų) 250 gramų plakamoji grietinėlė 250 gramų moliūgų (nuluptų, be sėklų) 2 vienetai nektarinų 1 vienetas citrinų 80 gramų kondensuoto pieno 8 valgomieji šaukštai želatinos 5 valgomieji šaukštai ...
Receptas. Biskvitinis grietinėlės tortas su apelsinais ir figų džemu
Norėjau torto - gaivaus, lengvo, aromatingo, neriebaus. Šis eksperimentas net viršijo mano lūkesčius - figų uogienė pridavė tokį malonų, netikėtą man trakšėjimą. Neturint jos, tiks ir apelsinų džemas. Tortas nebrangus, o pagaminau aš per pusantros valandos, būdama tik kepėja - mėgėja. Galima gaminti ir plokštainį.
Receptas. Margas ir gaivus špinatinis tortas
Tai tikrai vienas geriausių mano gaminamų tortų, jau ne kartą gaminau, gaminsiu ir toliau, nes nekaloringas, gaivus, spalvingas ir... skanus! Papuošti galima ir kitaip, bet, jei gaminau rudenį... pasitaikė obuoliukas, tiesiog rudeniškas akcentas. Aš tortą gaminau 24 cm silikoninėje formoje stikliniu dugnu. Joje labai patogu ir kepti.
Receptas. Drėgnas šokoladinis pyragas su karamele ir šokolado pabarstukais
FANTASTIKA – tai idealus žodis apibūdinantis šį pyragą. Fantastiškai skanus, minkštas, laaabai šokoladinis ir karamelinis pyragas, kurio, užtikrinu, dar nebūsite niekur ragavę. Šis šokoladinis pyragas patiks tikrai ne tiems, kas laikosi dietų, bet tiems, kas mėgsta pasakiškus kepinius ir nesigaili nė vieno kąsnelio.
Receptas. Karamelinis tortas
Visų tortų mėgėjų džiaugsmas bus karamelinis pertepimas ir šokoladinis kremas, tiesiog tobuli… Biskvitai kažkuo primena purius, drėgnus sausainius, tad viskas kartu dera nuostabiai. Šitas torčiukas yra vienas iš tų, kurių vis nori ir nori dėtis į lėkštę. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.