Panna Cotta - klasikinis itališkas saldaus grietinėlės kremo desertas. Šį desertą labai lengva pagaminti iš anksto ir jis gali ramiai laukti šaldytuve savo valandos. Jei nesinori naudoti cukraus, galima jo visai nedėti, o grietinėlę galima pakeisti riešutų pienu. O šį kartą - kalėdinio skonio panakota, kurioje dominuoja kardamonas (tradicinis Kalėdų prieskonis), spanguolės ir arbata. Tobulas derinys Kalėdų vaišių stalui, kai deserto reikia greitai, o nesinori ilgai stovėti prie puodų.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- Kremui:
- 350 mililitrų plakamoji grietinėlė
- 150 mililitrų pieno
- 4 valgomieji šaukštai želatinos
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
- 1 pakelis juodosios arbatos (naudojau "Earl grey")
- 1 žiupsnelis malto kardamono
- Želė sluoksniui:
- 2/3 stiklinės spanguolių sulčių
- 0.5 stiklinės cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis želatinos
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 3
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kremui želatiną užpilti šaltu vandeniu, tiek, kad apsemtų. Palikti brinkti apie 15-20 min.
- Nedideliame puode užkaisti grietinėlę ir pieną. Suberti cukrų, maltą kardamoną ir įdėti arbatos pakelį. Pakaitinti, bet neužvirti. (iki 70-80C laipsnių). Nukelti nuo ugnies ir išimti arbatos pakelį.
- Supilti išbrinkusią želatiną ir gerai išmaišyti, kol želatina ištirps. Palikti atvėsti iki kiek šiltesnės nei kambario temperatūros. Tada dar kartą išmaišyti, supilti į serviravimo indelius ir palikti šaldytuve sustingti.
- Žele sluoksniui želatiną taip pat užpilti šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti. Išbrinkusią želatiną pakaitinti su spanguolių sultimis ir cukrumi, kol želatina visiškai ištirps. Neužvirti. Nukelti nuo ugnies, palikti atvėsti.
- Ant sustingusios grietinėlės užpilti spanguolių želė, vėl pastatyti į šaldytuvą mažiausiai 1 val. (galima ir ilgiau, jei dar nesustings per valandą).
- Patiekti papuoštą pabarstukais.
REKLAMA