Tai latė, į kurios sudėtį neįeina jokia kava - tik prieskoniai. Dėl gausybės prieskonių tai puikus šiltas gėrimas, vakarojant ilgais žiemos vakarais, nes imbieras čia groja pirmu smuiku, todėl šita latė aštroka. Na, o juodieji pipirai čia pateko, nes jie padeda organizmui pasisavinti ciberžolę, kuri skatina išsiskirti insuliną ir mažina riziką susirgti diabetu.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 1 stiklinė kokosų pieno
- 2 valgomieji šaukštai medaus
- 1 valgomasis šaukštas maltos ciberžolės
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
- 0.5 arbatinio šaukštelio malto imbiero
- 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono (maltas)
- 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
- Papuošimui:
- 100 mililitrų plakamoji grietinėlė
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- 1 žiupsnelis cinamono (patiekiant)
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Puode sumaišyti visus latei skirtus ingredientus (išskyrus žiupsnelį cinamono, grietinėlę ir cukrų papuošimui) ir pakaitinti iki 40-50 C temperatūros. Supilstyti į puodelius.
- Grietinėlę išplakti su cukrumi. Ja papuošti gėrimą ir ant viršaus užberti žiupsnelį cinamono. Galima naudoti ir plaktą grietinėlę iš parduotuvės. Tai netgi sutrumpins gamybos laiką.
REKLAMA