pankoliai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „pankoliai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „pankoliai“.
Receptas. Kepintų daržovių mišrainė su naminiu majonezu ir žolelėmis ant juodos duonos skrebučio
INGREDIENTAI: 1 gabalas duonos (juoda (ketvirtis)) 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 0.5 vieneto salierų (stiebas) 0.5 vieneto salierų (šaknis) 0.5 vieneto pankolių ((šakniastiebio)) šiek tiek česnakų 1 rozmarino (šakelės (šviežios)) 2 čiobrelių (šakelės (šviežios)) 50 gramų sūris (kietasis (lietuviškas)) 1 valgomasis šaukštas miežių (arba kanapių sėklos) 50 mililitrų aliejaus (alyvuogių arba saulėgrąžų) Majonezui: 3 vienetai ...
Receptas. Kepti moliūgai marinate
INGREDIENTAI: šiek tiek juozažolių šiek tiek peletrūno 600 gramų moliūgų 2 vienetai kiaušinių 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų šiek tiek druskos 0.5 stiklinės aliejaus 2 valgomieji šaukštai grietinės šiek tiek pankolių PARUOŠIMO BŪDAS: Marinatui papildomai reikės: stiklinė vandens, 2 gvazdikėliai, pusė morkos, svogūnas, druskos, citrinos rūgšties.
Receptas. Gennaro salotos (daržovių salotos su moliūgu)
Paprastos, maistingos ir originalios salotos - pats tas tiek šventiniam, tiek kasdieniam vaišių stalui.
INGREDIENTAI: 1 vienetas svogūnų (raudonieji) 1 vienetas cikorijos 200 gramų moliūgų 100 gramų cukinijos 30 gramų riešutų (pinijų ) 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 valgomasis šaukštas sirupo (agavų ) 2 valgomieji šaukštai vyno acto 1/4 vieneto pankolių 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai 1 žiupsnelis ...
Receptas. Itališkas kalmarų užkandis
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas citrinų (žalių citrinų) 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos (konservuoti, smulkinti) 1 valgomasis šaukštas svogūnų (smulkinti) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 200 gramų kalmarų (virti) šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto šiek tiek čili pipirų (pipirai) 1 vienetas mėtų (šakelė) 1 valgomasis šaukštas pankolių 1 arbatinis šaukštelis p...
Receptas. Itališka makaronų sriuba
INGREDIENTAI: 1 sauja bazilikų (kapotas) 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas laurų lapų (lapeliai) 400 gramų pomidorų pastos (konservuoti) 1 vienetas svogūnų 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 400 gramų dešrelių (v) 250 gramų makaronų šiek tiek druskos 4 stiklinės sultinio (vištienos) 0.5 arbatinio šaukštelio pankolių (sėklos, grūstos) 1 arbatinis šaukštelis raudonėlių 2 valgomieji šaukštai pomidorų pas...
Receptas. Silkė su daržovėmis ir vaisiais
INGREDIENTAI: 2 vienetai obuolių 1 vienetas paprikų (raudona) 0.5 vieneto paprikų (žalia) 4 vienetai salierų (stiebai) 0.5 stiklinės spanguolių (šaldytos arba šviežios) 2 vienetai svogūnų 4 vienetai silkių (filė) šiek tiek saulėgrąžų aliejaus šiek tiek acto 1 vienetas pankolių (gumbas) PARUOŠIMO BŪDAS: Taip pat galite pridėti žaliųjų vynuogių. Supjaustykite svogūnus žiedais, užpilkite juos actu, pamaigykite ir palikite pasimarinuoti.
Receptas. Libanietiškai troškinta triušiena su ryžiais
INGREDIENTAI: 60 gramų česnakų 2 gramai juodųjų pipirų (grūsti) 5 gramai kalendrų (maltos sėklos) 300 gramų morkų 120 gramų pomidorų pastos 300 gramų ryžių 120 gramų svogūnų 1500 gramų triušienos (triušis) 60 gramų saulėgrąžų aliejaus 30 gramų druskos 400 mililitrų sultinio (vištienos) 60 gramų razinų 5 gramai pankolių (sėklos (parduoda vaistinėse)) 10 gramų adžikos PARUOŠIMO BŪDAS: Triušį sukarpykite virtuvinėmis arba s...
Receptas. Troškinti pankoliai
INGREDIENTAI: 1 vienetas svogūnų šiek tiek kvietinių miltų 40 gramų sviesto šiek tiek grietinės šiek tiek sultinio 100 gramų pankolių PARUOŠIMO BŪDAS: Pankolių gūželes smulkiai supjaustyti ir ištroškinti su sviestu ir svogūnais. Pagardinti pakepintais miltais su nedideliu kiekiu sultinio. Paduoti su grietine ir smulkiai supjaustytais pankolių lapais.
Receptas. Keptas jūros ešerys su pankoliais ir citrina
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas ešerių ((maždaug 700g svorio)) 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 30 gramų baltojo vyno šiek tiek druskos 1 vienetas pankolių (gumbai) PARUOŠIMO BŪDAS: Pankolio gumbas nuplaunamas ir smulkiai supjaustomas. Žuvis išvaloma, nuplaunama ir nupjaunama galva bei pelekai. Apdorota žuvis įtrinama druska bei pipirais ir dedama į kepimo indą.
Receptas. Bucharos plovas su aviena
INGREDIENTAI: 2 vienetai česnakų (galvos) 0.5 arbatinio šaukštelio kalendrų (grūdeliai) 500 gramų morkų 500 gramų ryžių (ilgagrūdžiai “Auksiniai“) 300 gramų svogūnų 2 vienetai čili pipirų 500 gramų avienos (kumpis) 150 gramų avienos (lajus) 0.5 arbatinio šaukštelio pankolių (sėklos (vaistinėse)) 0.5 arbatinio šaukštelio raugerškių (uogos (vaistinėse)) PARUOŠIMO BŪDAS: (Pasaulyje plovo rūšių skaičiuojama tūkstančiais, bet pagrindinė plovo su...
REKLAMA
REKLAMA
Augalai sugeba „girdėti" vieni kitus
Jie „užuodžia“ chemines medžiagas ir reaguoja į šviesą, tačiau ar augalai gali girdėti garsus? Atrodo, kad aitriosios paprikos sėklos gali jausti gretimus augalus, net jei pastarieji yra uždaryti dėžėse. Tai reiškia, kad augalai turi iki šiol neatpažintą pojūtį.
Yra žinoma, kad augalai turi daugelį žmonėms būdingų pojūčių: jie gali jausti šviesos lygio pokyčius, „užuosti“ chemines medžiagas ore ir „ragauti“ jas dirvožemyje.
Šviežiai rūkyta lašiša su norvegiškomis salotomis
Jei turite lašišos, skubėkite į parduotuvę nusipirkti pankolių ir agurkų, kad galėtumėte pasigaminti šią nuostabią žuvytę. Ingredientai: Lašiša filė švž. 100 g., druska 20 g., cukrus 12 g., krapai švž. 2 g., medžio pjuvenos 200 g.(geriausiai tinka obels ar uosio (juodalksnio)). Salotoms: agurkai švž.