INGREDIENTAI:
- šiek tiek juozažolių
- šiek tiek peletrūno
- 600 gramų moliūgų
- 2 vienetai kiaušinių
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 0.5 stiklinės aliejaus
- 2 valgomieji šaukštai grietinės
- šiek tiek pankolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Marinatui papildomai reikės: stiklinė vandens, 2 gvazdikėliai, pusė morkos, svogūnas, druskos, citrinos rūgšties.
Moliūgai nulupami ir, išskobus sėklas, supjaustomi 0,5 cm storio ir 8 cm ilgio gabaliukais, nuplikomi verdančiu vandeniu, nusausinami. Iš kiaušinių, miltų, grietinės, druskos ir prieskonių užmaišoma tešla. Moliūgai pavilgomi tešloje ir kepami gerai įkaitintame aliejuje. Iškepę sudedami į gilesnį indą ir užpilami trupučiu saldžiarūgščio marinato, tiekiami karšti arba šalti.
REKLAMA