maisto gaminimas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „maisto gaminimas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „maisto gaminimas“.
Gerda Žemaitė atrado naują aistrą: „Net sesuo stebėjosi, kas čia man užėjo“
Gerda Žemaitė – moteris, žinoma dėl savo darbų televizijoje, atvirauja apie naują atradimą – maisto gamybą, kuri neseniai tapo svarbia jos gyvenimo dalimi. Iki šiol virtuvė jai buvo tarsi svetima teritorija, tačiau, kaip sako pati Gerda, tam tikros aplinkybės ir artimųjų įtaka padėjo jai įveikti šią nuostatą.
„Tiesiog, gal gimė noras užsiimti kokiomis nors veiklomis namie.
Šefas Oliveris išdavė tobulos orkaitėje keptos lašišos receptą: kartosite ne kartą
Pirmą kartą savo receptų knygoje „ONE by Jamie Oliver“ kultinis virtuvės šefas atskleidė, kaip paruošti gardžiausią lašišą.
„Lašiša yra viena dažniausiai perkamų žuvų, todėl norėjau pasidalyti vienu iš savo mėgstamiausių jos gaminimo būdų, – sakė jis. – Naudodami aliuminio foliją ne tik gražiai paruošite žuvį garuose, bet ir suteiksite nuostabų įdomių ingredientų derinių skonį.
Nekartokite šių maisto gaminimo klaidų: gali baigtis liūdnai
Gaminti maistą patiems yra daug sveikiau nei valgyti greitą maistą. Tačiau yra keturi konkretūs maisto gaminimo pavojai, kurie gali sukelti ligas.
Kai maistą gaminate patys, dažniausiai valgote neperdirbtą maistą, todėl jis yra sveikesnis. Tačiau, pasak gydytojo Mike‘o Hanseno, yra keturi maisto gaminimo būdai, kurie kelia pavojų sveikatai, nes didina vėžio riziką arba didina tikimybę priaugti svorio, rašo express.co.uk.
Atrado greitą bulvių pjaustymo būdą: pavyks tobulai
Nesvarbu, ar mėgstate bulvių traškučius ar košę, ar keptas bulves prie kepsnio, vienas dalykas aiškus – visi mėgsta bulves. Bulvių rasite kiekvienuose namuose, kiekvienas turi mėgstamą jų ruošimo būdą, tačiau jų pjaustymas gali būti varginanti užduotis.
Viena moteris pasidalijo patarimu, ką daryti, kad bulvių skiltelės kaskart atrodytų tobulai vienodos. Kiti gurmanai tai vadino „gyvenimą keičiančia“ gudrybe, o daugelis negali sulaukti, kada tai galės išbandyti patys, rašo mirror.co.uk.
Atskleidė, kiek minučių reikia virti kiaušinius: išverda tobulai
Virti kiaušiniai yra nebrangus ir lengvas būdas papildyti savo mitybą aukštos kokybės baltymais, įvairiais vitaminais, mineralais ir antioksidantais. Kiaušinai yra itin maistingi, tereikia žinoti, kiek laiko juos virti.
Nesvarbu, ar norite, kad kiaušiniai būtų išvirę kietai, ar mėgstate minkštą, skystą trynį, kiaušinių virimo meno įvaldymo paslaptis yra laikas, rašo healthline.com.
Sužinokite ir išbandykite patys: kaip namuose greitai pasigaminti varškės?
Daugelis iš mūsų perka parduotuvėje varškę ir nė nesusimąsto, kad šio populiaraus iš pieno pagaminto produkto kiekvienas gali pasigaminti ir savo namuose.
TV3 televizijos žaidime „galvOK“ šį šeštadienį susirungs visiems puikiai pažįstami ir žiūrovų pamilti „TV Pagalbos“ vedėjai Renata Šakalytė ir Edgaras Navickas.
Klausimą tema „pasidaryk pats“ pasirinkęs E. Navickas netrukus turėjo gerokai pasukti galvą, kokiu būdu namuose patiems būtų galima pasigaminti varškės.
Žemaitė močiutė Biruta sprogdina internetą populiarumu: ją seka tūkstančiai
Turėti močiutę, kuri myli, rūpinasi bei skaniai pamaitina – begalinis džiaugsmas. O štai kaunietis Romas Gaučas ne tik džiaugiasi turėdamas močiutę, bet ir kartu su ja filmuoja smagius maisto gaminimo vaizdo įrašus.
Su močiute Biruta Stankevičiene, kuri tituluojama vyriausia Lietuvos tinklaraštininke, 29-erių Romas sako turintis daug itin gražių atsiminimų.
Bankrutavus verslui Švedijoje Darius grįžo į Dzūkiją: čia įgyvendino seną svajonę
Alytaus rajone gyvenantis Darius Glušauskas sugrįžo iš Švedijos į Lietuvą ir įkūrė savo išsvajotą verslą. Kažkada Darius svajojo apie savo restoranėlį, o dabar džiugina žmones savo siūlomu maistu.
Alytiškis Darius šypsosi, kad pradėjo gaminti dar pirmoje klasėje ir kartais pagaminta vakarienė laukdavo iš darbo grįžusių tėvų. Vyras pasakoja, kad jo maisto kelionė nepraėjo ir be įvairiausių nutikimų:
„Vieną kartą bandžiau padaryti pyragą.
„McDonald's“ darbuotojas išklojo tiesą: parodė, kaip gamina maistą
„McDonald's“ darbuotojas paaiškina, ką jis daro, kai klientas prašo „šviežių vištienos gabalėlių“.
„McDonald's“ gerbėjai įvertino vieno darbuotojo įkeltą vaizdo įrašą, kuriame parodyta, ką jis daro, kai klientas prašo „šviežios vištienos gabalėlių“. Jis parodo, kaip daro juos „šviežiais“.
„McDonald's“ darbuotojas papasakojo, kaip susidoroja su išrankaus kliento, reikalaujančio „šviežių“ vištienos gabalėlių, prašymu judriame greito maisto restorane, rašo dailystar.co.uk.
Bulves nulupsite turbo greičiu: pasinaudokite šiais patarimais per šventes
Ruošiant Kalėdų vaišes ir laukiant visos giminės, nuskusti maišą bulvių gali būti tikra kančia. Vieno maišelio bulvių lupimas gali užtrukti maždaug pusvalandį, o jei nesate įgudęs ir tai darote nedažnai, dar ilgiau.
Jei skubate arba tiesiog nenorite, kad pavargtų rankos ir prie šventinio stalo sėstumėte neišvarginti bulvių lupimo, yra keletas triukų, kurie palengvins šį ne itin malonų darbą.
REKLAMA
REKLAMA
Išdavė skaniausių sriubų receptus: užsirašykite iš karto
Orams vis labiau šąlant dažniau norisi jaukaus ir šildančio maisto. Vienas tokių patiekalų – sriuba. Juolab kad įvairiausias sriubas nesudėtinga pasigaminti, nereikia nei ypatingo pasiruošimo, nei ingredientų.
Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pirkėjai ir šaltąjį sezoną gausiai renkasi įvairias daržoves, be to, populiarios ir kruopos, kurios taip pat puikiai tinka įvairiausioms sriuboms, rašoma pranešime spaudai.
Vakar virti ryžiai sudžiūvo? Pasinaudokite šiuo triuku – bus lyg ką tik pagaminti
Kitą dieną pašildyti ryžių likučiai tampa nebe tokie skanūs? Ne bėda. Jums tikrai nereikia per naują jų virti. Vienas triukas padės senus ryžius paversti tarsi ką tik išvirtais.
Seni ryžiai šaldytuve išlieka kelias dienas, tačiau gali greitai išdžiūti. Laimei, norint gauti norimą tekstūrą, nereikia išmesti likučių ir vėl ryžius gaminti iš naujo. Jums tereikia ledo kubelio ir mikrobangų krosnelės, rašoma mentalfloss.
Paprastas būdas, kaip žuvį padaryti sultingesnę ir švelnesnio skonio
TV3 žaidimas „galvOK“ šeštadienio vakarą vėl prikaustys žinių ir geros nuotaikos ištroškusius televizijos žiūrovus. Šįkart laidos dalyviais tapo aktorė Lina Rastokaitė ir portalo tv3.lt vyriausiasis redaktorius Artūras Anužis.
Klausimą apie žuvies receptus pasirinkęs A. Anužis neabejojo, kad atsakyti į jį pavyks, nes komandos kapitonas Marijonas Mikutavičius – užkietėjęs žvejys.
Vyro savižudybę patyrusi Simona liko viena su vaikais: atsitiesti padėjo ši veikla
Dažnai sakoma – kai užsidaro durys, atsiveria langas. Simona Daškevičienė iš Jonavos neabejoja, kad net ir ne vienas. Išgyvenusi skaudžią vyro netektį, moteris ne tik pati atsistojo ant kojų, suteikė stiprybės savo trims vaikams, bet ir įkūrė verslą. Šiandien ji lepina kitus gardžiu maistu, moko kulinarinių paslapčių ir, svarbiausia, savo pavyzdžiu įrodo, kad bet kokioje situacijoje yra viltis ir galimybė.
Pasakė, kodėl negalima išmesti kaulų ir daržovių lupenų: nuo šiol darysite tik taip
Virtuvės šefas įspėja visus gaminančius namuose nedaryti vienos dažniausių klaidų virtuvėje. Viena didžiausių nuodėmių virtuvėje – išpilti tai, ką jis vadina „skystu auksu“.
Daugelis gaminančių namuose yra kalti dėl šios virtuvės nuodėmės. Nors virėjai, naudodamiesi kaulais ir kremzlėmis bando įrodyti, kad kiekviena maisto dalis gali būti panaudojama, daugelis iš maisto gaminimo entuziastų to nepadaro.
Naudoti nuo mėsos likusius likučius yra lengviau, nei galite pamanyti.
Lietuvoje viešintis kunigas apie tvirtą santuoką: metines švęskite kas mėnesį
Ką pagalvotumėte, jeigu išgirstumėte apie apdovanojimus skinantį gatvės šokių choreografą, kovos menų juodojo diržo savininką, garsų virėją, televizijos bei radijo laidų dalyvį, socialinių tinklų žvaigždę ir kunigą? Tikriausiai, kad kalbama apie kelių labai skirtingų žmonių sambūrį. Tačiau iš tiesų visa tai apibūdina vieną neeilinę asmenybę – filipinietį Leo Patalinghug.
3 pagrindinės Rainio taisyklės virtuvėje: pasidalino geriausiu patarimu
Šį sekmadienį laidoje „La Maistas“ svečiavosi ypatingas svečias – laidų vedėjas, režisierius ir prodiuseris Mindaugas Rainys. Nors Mindaugas visąlaik sukdavosi laidos užkulisiuose nuo šiol jis įgis naują amplua – taps laikinu laidos „La maistas“ vedėju.
Nors veiklos jam netrūksta, virtuvėje jis taip pat nėra naujokas. Nuo pat mažens jis matė, kaip virtuvėje sukasi jo tėtis bei eksperimentavimo gaminant maistą galėjo mokytis iš močiutės.
Buvęs „bavaras“ stojo prie viryklės: gamina be receptų
Kulinarinė laida „La maistas“ sekmadienio rytais džiugina TV3 televizijos žiūrovus. Kadaise su populiaria Lietuvoje grupe „B‘avarija“ koncertavęs Jonas Jonušas dabar vietoj mikrofono valdo virtuvės įrankius. Dažnai virtuvės šefu pristatomas vyras tokio apibūdinimo vengia: „Aš restorano šefu niekada netapau ir nenoriu juo tapti.
Apie idėją atsisakyti dujų balionų prakalbo ugniagesiai – tai išsaugos gyvybes
Dujų balionai daugiabučiuose netrukus gali būti uždrausti. Juos iš daugiabučių Energetikos ministerija užsimojo išguiti po trejų metų. Pavojų ir kaimynams galinčiais sukelti balionais savo šeimų ūkiuose vis dar naudojasi tūkstančiai lietuvių. Tokie gyventojai būtų priversti arba rinktis elektrinę viryklė, arba jungtis prie dujų vamzdžių. Dujų balionus naudojantys tautiečiai dėl to naujovės gresiančių išlaidų bijo labiau nei galimos nelaimės sprogus balionui.
Neįprastas tinginio receptas: skonių deriniai nustebins!
Šiek tiek paekspermentavus su mėgiamu pyrago receptu, galima gauti labai gardžią interpretaciją. „Kadangi aštrumas labai dera su juodu šokoladu, visai kaip ir jūros druska – apjungėme šiuos ingridientus, įbėrėme šiek tiek sūdytų kepintų žemės riešutų ir gavome desertą, kuris kažkiek primena Snickers batonėlį ir tuo pačiu sukelia dar nepatirtus pojūčius“, – sako tinklaraščio „Maisto kelionės“ kūrėjai Karolina ir Marius bei dalinasi neįprastu tinginio receptu.
Degustacinės vakarienės namuose meniu pasufleruos prieskonių pasirinkimas
Iš užsienio atkeliavusi degustacinių vakarienių mada užvaldė Lietuvą. Jas ruošia dažnas savo virtuve ir jai vadovaujančiu meistru pasigirti norintis restoranas, kavinė ar net baras. Netrukus prasidėsiančiame kalėdiniame šurmulyje, lankydamiesi degustacinėse vakarienėse, šventes skubės sutikti kolegos ir draugai. Vis tik, jei geriausiai jaučiatės namie ir juose norite susitikti su draugais, sukviesti šeimą, gimines, čia savo svečius taip pat galite nudžiuginti degustacine vakariene.
Tradicinius picų kepėjus pakeis šiuolaikiški robotai? Šis startuolis ketina užkariauti rinką
Startuolį „Ekim“ sukūrę du Prancūzijos inžinieriai tiki, kad picų kepimo ateitis priklauso ne žmonėms, o tai nepriekaištingai atliekantiems robotams. Robotą picajolą sukūrę inžinieriai sako, kad jis atkartoja tikrų picajolų judesius virtuvėje. Robotas kuris turi tris rankas sugeba ne tik paruošti tešlą, užbarstyti norimus ingredientus, užpilti padažo, bet ir įdėtį picą į orkaitę bei ją supjaustyti.
Eksperimentas virtuvėje virto tragedija: pamatykite šokiruojančias nuotraukas
Būti kulinaru – užduotis nelengva. Tai įrodo ir ši galerija, kurioje užfiksuoti patys skaudžiausi nutikimai virtuvėje. Jomis žmonės pasidalino socialiniuose tinkluose, teigdami, kad „ne visiems lemta gaminti“. Vieniems iki juodulių pavyko išvirti makaronus, kitiems – visiškai sudeginti virtuvę. Žinoma, toks variantas tikrai nejuokingas ir įspėja, kad kiekvienas žingsnis prie viryklės turi būti stebimas. Palikti verdančio puodo tikrai nevalia.
Virtuvės katastrofos: išvyskite linksmiausius maisto gaminimo kuriozus
Pripažinkime, kad ne kiekvienas mokame gaminti kaip geriausi virtuvės šefai. Kam gi nepasitaiko pridegusių puodų, liepsnose paskendusių makaronų ar mikrobangų krosnelių sprogimų? Maisto gaminimas nėra jau toks lengvas, koks gali pasirodyti iš šono. Neretai virtuvėje gaminantiems kyla pačių genialiausių idėjų, tik deja dažnai jos tampa interneto sensacijomis, iš kurių juokiasi milijonai.
Ir vyrai gali nustebinti mylimąsias
Taip, moterys, šie užrašai bus ne Jums, todėl galite perversti puslapį, kad nesugadintumėte sau staigmenos. Vyrai, kreipiuosi į Jus! Artėja Valentino diena, šia proga kiekviena moteris nori būti nustebinta. Jei esate virtuvės virtuozas, neabejoju, kad ir taip paruošite ką nors šaunaus, neįprasto. Bet jeigu iki šiol virtuvėje tik užkaičiate arbatinį ir susitepate sumuštinį, atskleisiu keletą paprastų būdų, kaip įsimylėjėlių dieną paversti svaigiausia, saldžiausia ir romantiškiausia.
Noras viešpatauti virtuvėje, arba moteris „virėja“
Noras viešpatauti virtuvėje gali byloti apie tai, kad kitose sferose jums nesiseka savęs išreikšti. Jums nepakanka valdžios. „Virėja“ retai būna moteris, ką nors pasiekusi karjeroje. Dažnai tai kokio nors viršininko ar verslininko žmona. Jei jus kamuoja seksualinis nepasitenkinimas, tai taip pat gali būti priežastis, kodėl taip azartiškai atsiduodate tam, kas tenkina kitokio pobūdžio fiziologinį poreikį… Silva K. rašo: „Maloniausia valgyje – tai jo gaminimas.
Paprastos kulinarinės gudrybės, kurios padės suspindėti virtuvėje
* Žiedinių kopūstų spalvą išsaugosime, jei juos virdami į vandenį įbersime šaukštelį cukraus. * Jeigu norite, kad burokėliuose liktų kuo daugiau vitaminų, juos virkite pasūdytame vandenyje. * Patartina į bulvių košę pilti tik karštą pieną, nes nuo šalto ji pasidaro tamsi. * Riebių produktų – lašinių, dešrų, taukų – nerekomenduojama laikyti polietileniniuose maišeliuose. Geriau juos suvynioti į foliją. * Liesa jautiena ir veršiena skatina plaukų augimą.
I. Paksaitė-Stumbrienė: mano vyras gali pagaminti bet ką, net ir cepelinus
Pirmadienį vykęs „Virtuvės mitų griovėjų“ knygos „7 ingredientai draugams“ pristatymas sutraukė būrį įžymybių. Kulinarijos naujovėmis susidomėjo ir Inga Paksaitė-Stumbrienė su vyru Aivaru. Pasiteiravus, ar jų namuose dažnai verda puodai ir čirška keptuvės, I. Stumbrienė nedvejodama atsakė: „Be abejo – kadangi turim du mažus vaikučius, kuriems reikia sveiko ir šviežio maisto, visą laiką gaminam.
Tyrimas: žmonės mieliau gamina maistą namuose, nei valgo kavinėse
Tiriant maisto vartojimo tendencijas skirtingose pasaulio šalyse, paaiškėjo, kad kryptį „pagaminkite man gero maisto“ vis dažniau keičia kryptis „padėkite man gerai pasigaminti maistą pačiam“. Gamindami maistą, vartotojai teikia pirmenybę paprastiems, gryniems ir vietiniams maisto produktams. Tai parodė rinkos tyrimų kompanijos TNS ir „XTC“ atliktas tarptautinis maisto vartojimo ir pasiūlos tyrimas „Food connections“. Tyrimas parodė, kad maistas tampa ne tik priemone „pripildyti“ skrandį.
Naujas B. Nicholson šūkis – „Gaminkime iš to, ką turime!“
„Kam gi nepasitaiko situacijų, kai pažvelgi, o šaldytuvas tuščias? Išsigelbėjimas – spintelės! Jei šaldytuvas – „sprinteris“, tai namų spintelės – tikros „maratonininkės“. Savaitė ar dvi, ir savo šaldytuve randame tik konservuotų daržovių, padažų, garstyčių ir pagardų, o štai spintelėms tai nė motais – jos „ilgų nuotolių bėgikės“. Kas „gyvena“ mano spintelėje – naujausios laidos tema“, – sako „Beatos virtuvės“ vedėja Beata Nicholson, kviesdama jau rytoj 17.40 val.
B. Nicholson: užrašų knygutės man neatstos joks išmanusis telefonas
TV laidų vedėja ir virtuvės žurnalistė Beata Nicholson save vadina apsėsta užsirašinėtoja, kuri geriau pramiegos Naujųjų metų sutikimą, bet be naujos užrašų knygos metų tikrai nepradės.
„Žinau ir pati naudojuosi visais moderniais išradimais - ir išmaniuoju telefonu, ir kalendoriumi internete, bet niekas man neatstos užsirašinėjimo ranka. Pradedu kiekvieną savo dieną užsirašydama visus dienos darbus, nes man tai padeda tinkamai nusiteikti, surikiuoti mintis, nusiraminti.
Jaunieji virtuvės virtuozai
Kol dar būname nesuradę savo antrosios pusės, svajojame apie pasakų princą, kuris ne tik atjotų ant balto žirgo, bet ir iš ryto atneštų į lovą aromatingos kavos bei meniškai suteptą sumuštinį.
Burokėliai – efektingiausia natūrali kraujo gerinimo priemonė
Burokėliuose yra geležies, kobalto, vario, cinko, mangano. Daugelis šių mikroelementų įeina į fermentų, dalyvaujančių kraujo gamyboje, sudėtį. 100 g burokėlių yra maždaug 10 mg vitamino C. Be to, burokėliuose yra vitaminų B1 , B2 , PP, ląstelienos ir organinių rūgščių. Be to, šiose daržovėse gana daug pektinų, kurie stabdo bakterijų, žarnyne sukeliančių puvimą, veiklą. Dar burokėliuose yra betamino, kuris gerina kepenų veiklą ir dalyvauja cholesterolio apykaitoje.
Futbolininko T. Kijansko žmona bei uošvienė susikovė kulinarinėje dvikovoje
Atsinaujinusioje „Šeštadienio rytas“ laidoje - Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjo Tado Kijansko žmona Diana bei uošvienė Vilma sužaidė tikrą virtuvės mačą. Moterys kovojo dėl geriausios kulinarės titulo, gamindamos patiekalus su kalakutiena.
Žmonos bei uošvienės dvikovą palaikė ir futbolininkas T.Kijanskas. Vyras pripažino, jog jis nėra išrankus maistui. „Kadangi dažnai tenka valgyti kavinėse ir restoranuose, tai visas žmonos gamintas maistas man yra labai skanus.
B. Nicholson virtuvėje nebeliks orkaitės
„Šio šeštadienio laida bus iniciuota žiūrovų. Neseniai viena žiūrovė man parašė, jog labai mėgsta gaminti, tačiau daugumą mano rodomų receptų galima įgyvendinti tik orkaitėje, o ji orkaitės kaip tik ir neturi. Taigi pagalvojau, kad iš tiesų, gyvenime būna situacijų, kai neturime orkaitės: kaimo turizmo sodyboje, sodo namelyje. Arba orkaitė namie tiesiog sugedusi, todėl šįkart – laida ‚ant viryklės'“, – pasakojo „Beatos virtuvės“ vedėja Beata Nicholson.
Robotai išmoko ruošti bavariškus pusryčius
Miuncheno Technikos universiteto (Vokietija) specialistai robotų porelę išmokė apsipirkti ir paruošti tradicinius bavariškus pusryčius.
Vokiečių inžinieriai ėmėsi mokyti robotus šeimininkauti virtuvėje: jie specialiai ją pritaikė dviejų robotų – PR2 ir „Rosie" – porelei, praneša „IEEE Spectrum“. Robototechnikos specialistai didžiuojasi išmokę juos paruošti tradicinius bavariškus pusryčius – išvirti baltąją dešrą (Weisswurst).
Ši iš pažiūros nesudėtinga užduotis turėjo padėti išbandyti ...
3D spausdintuvai kuria valgomus objektus
Inžinerijos laboratorija kartu su kulinarijos mokykla sukūrė 3D spausdintuvus, vietoje rašalo naudojančius maisto tyrę.
Šiuo įrenginiu galima spausdinti valgomus trimačius objektus.
Tarp Cornellio universiteto laboratorijoje sukonstruoto 3D maisto spausdintuvo įspūdingiausių kūrinių – iš žemės geldučių ir sūrio pagamintas miniatiūrinis daugkartinis erdvėlaivis.
Laboratorija projektą, pavadintą „fab@home“, įgyvendina kartu su Niujorke įsikūrusiu Prancūzijos kulinarijos institutu.
Kulinarinės paslaptys jaunoms šeimininkėms
Maisto gamybos procese apstu paslapčių, kurios retai kada užrašomos – dažniau perduodamos vienos šeimininkės kitai, iš lūpų į lūpas. Ir vis dėlto pamėginsime palengvinti jūsų virtuvės gyvenimą ir pasidalinsime paslaptimis, kaip mažos gudrybės padės įveikti didelius iššūkius.
Pasidaryk pats: paprasčiausia orkaitė
Jeigu norite išsikepti kokį skanėstą, bet neturite orkaitės – ne bėda. Orkaitę galite labai greitai susimeistrauti iš kelių plytų, skardos lapo ar didelio puodo. Kaip manote, kas galėtų būti po tuo skardiniu dangčiu, padėtu ant viryklės? Taip, čia užkaistas puodas, kuriame šuste šunta skani sriuba.
Skardos dangtis ir po juo sudėtos plytos sulaiko karštį, kuris sklinda nuo viryklės, ir viduje susidaro aukšta temperatūra. Puodą mėsos galima išsivirti ant labai menkos ugnies.
Stalinė rūkykla
Namuose ruošiamiems patiekalams galima suteikti šaltai rūkytos mėsos, žuvies ar kitų rūkytų produktų skonį pasinaudojus šia „dūmų patrankėle“. Galima naudoti ir prieš, ir po valgio gaminimo.
„Mažųjų gyvenimo malonumų“ tyrimas: didžiausias malonumas – rasti pinigų
Mažmeninės prekybos tinklas „Rimi Lietuva“ pradėjo vykdyti lietuvių įpročių tyrimų ciklą, kuriais bus siekiama atskleisti įdomiausius Lietuvos gyventojų pomėgius bei pagrindinius tautos bruožus. Pirmasis lietuvių „Mažųjų gyvenimo malonumų“ tyrimas atskleidė, jog daugiausiai malonumo lietuviams suteikia netikėtai kišenėje atrasti pinigai.
„Vykdydami savo veiklą, mes nuolat siekiame kuo geriau pažinti savo pirkėjus ir jų įpročius.
Robertas Pattisonas: esu beviltiškas virėjas
Blogos naujienos visoms žaviojo Roberto Pattisono gerbėjoms – jis yra itin netikęs virėjas, tad...
Pristatydamas trečiąją sagos „Saulėlydis“ dalį R. Pattisonas prisipažino, kad laikosi atokiai nuo virtuvės.
„Mano kulinariniai gebėjimai labai riboti. Londone buvau apsistojęs viešbutyje, kurio restoranas specializavosi vištienos patiekaluose. Tad ten valgiau kiekvieną dieną. Tiesa, kartais sugebu kažką pasigaminti, tačiau geriausiai man sekasi sumuštiniai.
Scarlett Johansson nepatinka tvarkyti namus
Scarlett Johansson prisipažino labai nemėgstanti tvarkytis namuose. Aktorė teigė nesanti mėgėja sukinėtis namuose ir netgi užsiminė, jog kai kuriuos žemiškus rūpesčius ji palieka savo sutuoktiniui, taip pat aktoriui Ryan Reynolds. Mergina sakė: "Tikrai nepasakyčiau, kad mėgstu valyti dulkes, arba lyginti. Apskritai, neatsimenu kada paskutinį kartą lyginau drabužius! Tarp kitko, ar šiais laikais kas nors dar lygina? Man atrodo, jog vyrai tai daro dažniau nei moterys.
Citrininis keksas
Jums reikės:
Citrina (1 vienetas)
Cukraus (150 gramų)
Grietinės (4 šaukštai)
Kepimo milteliai (1 arbatinis šaukštelis)
Kiaušiniai (3 vienetai)
Miltų (250 gramų)
Sviesto (180 gramų)
Vanilinio cukraus (1 arbatinis šaukštelis)
Paruošimas:
Sviestą išlydyti, išmaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įtarkuoti citrinos žievelės. Mušame po vieną kiaušinį. Dedame grietinę ir po truputį beriame miltus ir vis maišome.