Vasario 14-osios tradicijos dažniausiai neatsiejamos nuo saldumynų, šampano, raudonos spalvos. Tik šį kartą raudonos nesiūlau, ypač braškių. Jei tikrai mylite savo draugę ar žmoną, nepirkite tų kone plastikinių braškių iš prekybos centrų, su kuriomis sukursite ne romantiką, o pilvo skausmus…
Siūlau šią gražią dieną mylimajai pagaminti desertą ir kokteilį – spalvingą, kvepiantį, svaigų.
Nors desertą teks kepti orkaitėje, sunku nebus, pažadu!
Bananiniam desertui reikės:
sluoksniuotos šaldytos bemielės tešlos (šaldytą tešlą rasite daugelyje prekybos centrų, šaldikliuose, šalia šaldytų daržovių, picų ir pan.);
2 vidutinio dydžio bananų;
ledų arba plaktos grietinėlės;
spalvingų vaisių (pavyzdžiui, mango, kivio);
pabarstukų (galite ir nedėti, bet parduotuvėje, prie želė ir kisielių tikrai rasite spalvotų širdelių, auksaspalvių ar sidabrinių rutuliukų, jie nuspalvins ledus ar grietinėlę).
Paimkite medinę pjaustymo lentelę, pabarstykite miltais ir išimkite du šaldytos tešlos lapelius. Palaukite apie 10 minučių, kol jie atitirps. Padalinkite gabalėlius į dvi pailgas dalis, bananus taip pat pjaukite išilgai. Taip išeis 4 įvynioti bananai, nebus per daug tešlos, nesucukrės pats bananas. Apsukite banano gabalėlius tešla ir dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite apie 15 minučių, kol tešla pagels, 180 laipsnių temperatūroje.
Dėkite į baltą, gražią lėkštę vieną kepinį, šalia įpjaustykite šiek tiek kivio, mango ar kitų spalvotų vaisių. Prie karšto deserto dėkite šaukštą vanilinių ledų (jei jūsų dama nesikankina dėl žieminio peršalimo) arba purkškite grietinėlės. Užbarstykite mano minėtų pabarstukų arba tarkuoto šokolado.
Būtų idealu pateikti desertą žvakių šviesoje, paserviruoti stalą (čia jau galite naudoti tradicinę raudoną spalvą).
Vietoj tradicinio šampano šiais metais galite rinktis kokteilį. Susiraskite namuose prabangias taures (manau, jūsų mylimoji tikrai tokias turi), maišykite skonius, kokius labiausiai mėgsta jūsų moteris.
Asmeniškai aš labai mėgstu kavą, todėl ir kavos likeris man labai patinka, tik jis šiek tiek per saldus, kad galėčiau gurkšnoti vieną, todėl aš darau kavos likerio ir sauso šampano ar šampanizuoto vyno kokteilį (patobulintas variantas, anksčiau maišydavau šampanizuotą vyną su Žagarės vyšnių likeriu). Šis kokteilis nuostabus tuo, kad vis dar gali užuosti kavos aromatą, bet sausas vynas numalšina beribį saldumą.
Jei norite ypatingesnio kokteilio, maišykite „Sprite“ su kiaušinių likeriu, išplakite, supilkite į taurę ir per patį viduriuką užlašinkite mėtų sirupo. Žalia spalva nuguls į taurės dugną, o viršus vis dar liks geltonas. Puoškite mango vaisiaus griežinėliu (jis taip pat viduje geltonas, odelė žalia, jei jos nenulupsite, atrodys labai gražiai).
Žinoma, galite gaminti ir tradicinius „Pina Colada“, „Blue Lagun“, „Margarita“, „Bellini“, kurių receptų pilna internete, bet šiuos kokteilius Jūsų mylimoji greičiausiai jau bus ragavusi.
Tik neišduokite paslapties, iš kur išmokote gaminti desertus ir kokteilius, geriau sakykite, kad patys sugalvojot!
Lija