cabernet sauvignon
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „cabernet sauvignon“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „cabernet sauvignon“.
Atskleista, kokio patiekalo vengia karalienė: tai valgyti uždrausta nuo senų laikų
Kiekvienas iš mūsų, net ir didžiausias gurmanas, turi maisto produktų ar patiekalų, kurių savo lėkštėje matyti nepageidauja, rašoma pranešime spaudai. Arba atvirkščiai – turi tokių kulinarinių silpnybių, kurioms negaili tūkstančių. Įvairių valgymo keistenybių turi ir garsiausi planetos žmonės – su įdomiais jų mitybos įpročiais teko susidurti ir Lietuvos virtuvės šefams.
Tradiciniai sūrio ir vyno deriniai
Gardus sūris ir rasojanti taurė atšaldyto vyno yra klasikinė pora, kurioje atsiskleidžia ir išryškėja abiejų gardumynų skoniai. Žinoma, su sąlyga, kad derinys parinktas tinkamai. Kviečiame susipažinti su pagrindinėmis sūrių rūšimis, jų klasifikavimu bei išmokti tinkamai pasirinkti vyną.
Someljė pradžiamokslis: 8 vynai, kuriuos reikia žinoti
Tinkamas vyno ir patiekalo derinys atskleidžia tikrąjį gėrimo skonį bei subtiliai papildo maistą. Galima nesunkiai išskirti apie 200 populiarių ir mėgiamų vyno rūšių, tad pradedantiesiems someljė lengva pasiklysti beribėje tauraus gėrimo jūroje. Siūlome susipažinti su 8 pagrindiniais vynais, kuriuos privalu žinoti kiekvienam savo gomurį pamaloninti ir svečius nustebinti mėgstančiam gurmanui.
Vyno ABC: kokį vyną rinktis
Jeigu rinkdamiesi maisto produktus domitės, kokioje dirvoje augo morkos ar bulvės, arba kokius grūdus lesė višta, kurią savaitgalį ketinate pašauti į orkaitę, tikrai jums turi rūpėti, ką per sekmadienio pietus ar šventinę vakarienę pilsite į vyno taurę.
Suprantu, sakysite, kad labai geras ir kokybiškas vynas kainuoja daug ir labai daug. Tikrai, ne. Bet iškart patariu atitraukti akis nuo lentynų, kur vynas iš tolimosios Čilės ar Argentinos kainuoja kokius penkiolika litų.
Vyno derinimo su maistu pradžiamokslis: skonių atpažinimas
Vyno ir maisto kombinacijos, su kuriomis užaugo ne vienas, yra tokios, kad raudonasis tinka prie jautienos, o baltasis – prie paukštienos ir žuvies patiekalų.
Pastaruoju metu vis dažniau pasigirsta ir tokių idėjų, kad prie kiekvieno valgio tinkamiausias yra tas vynas, kurį valgantysis labiausiai mėgsta. Tačiau, kad ir kaip bebūtų, klasikinės derimo taisyklės yra laiko patikrintos, tad į jas kreipti šiek tiek dėmesio vis tik reikėtų.
Vynas „Voruta“ skina aukso medalius
Rugpjūčio pradžioje Jaltoje vykusiame tarptautiniame vynininkų konkurse ,,Jalta. Zolotoj Grifon 2009“ AB „Anykščių vynas“ gaminamas natūralus juodųjų serbentų vynas ,,Voruta“ sulaukė pripažinimo ir buvo apdovanotas aukso medaliu.
Tarptautinio pripažinimo įkvėpta bendrovė ketina plėsti natūralių vynų asortimentą ir netrukus vartotojams pristatyti dar vieną naujieną.
Naujas restoranas kviečia į prancūzišką rojų
Vilniuje, viešbutyje „Algirdas“, esančiame Algirdo g. 24, duris atvėrė nuo virtuvės iki interjero Prancūzija alsuojantis restoranas „F‘Ollie‘s“.
Restorano įkūrėjai tikina, kad „F‘Ollie‘s“ bus prieinamas visiems, kurie vertina maisto kokybę bei tiems, kurie taupo savo laiką.