Rugpjūčio pradžioje Jaltoje vykusiame tarptautiniame vynininkų konkurse ,,Jalta. Zolotoj Grifon 2009“ AB „Anykščių vynas“ gaminamas natūralus juodųjų serbentų vynas ,,Voruta“ sulaukė pripažinimo ir buvo apdovanotas aukso medaliu.
Tarptautinio pripažinimo įkvėpta bendrovė ketina plėsti natūralių vynų asortimentą ir netrukus vartotojams pristatyti dar vieną naujieną.
Ukrainos žemės ūkio mokslų akademijai ,,Maharač“, Tarptautinei NVS šalių vynuogininkų ir vynininkų sąjungų federacijai bei Krymo vynininkų sąjungai konkurso metu buvo pateikta 220 pavadinimų gėrimų: putojančio vyno, vynuogių vyno, konjako, vaisių ir uogų vyno bei kitų stipriųjų gėrimų.
Rytų Aukštaitijos kulinarinio paveldo ženklu pažymėtas produktas „Voruta“ pranoko konkurentus ir vaisių bei uogų vyno kategorijoje buvo apdovanotas prestižiniu aukso medaliu.
„Anykščių Vyno“ direktorė Violeta Labutienė teigė, kad sėkmės priežastis - lengvas, malonaus skonio ir per daugelį metų išgrynintos kokybės juodųjų serbentų vynas.
Pasak konkursą stebėjusių „Anykščių Vyno“ technologų, juodųjų serbentų vynas savo skoniu buvo prilygintas „Cabernet Sauvignon“ vynuogių vynams.
V. Labutienė prasitarė, jog aukštas tarptautinis laimėjimas skatina tobulėti, todėl ateityje planuojama išplėsti natūralių vynų asortimentą ir pristatyti šiuo metu brandinamą vyšnių vyną
2002 metų pradžioje „Anykščių vynas“ tapo pilnaverčiu Europos kulinarinio paveldo tinklo Rytų Aukštaitijos regiono nariu ir įgijo teisę Europos kulinarinio paveldo tinklo ženklu žymėti sidrą bei natūralius vaisių ir uogų vynus. Tradicinius sričių patiekalus bei gaminius propaguojantis kulinarinio paveldo tinklas vienija daugiau nei 40 Europos šalių regionų.