bulvių
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „bulvių“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „bulvių“.
Ši bulvių mišrainė taps tikru atradimu: receptą verta turėti
„Šias dvi šalis skiria jūra, o salotas tik vos vienas ingredientas. Vienur feta sūris, kitoje jūros pusėje kaparėliai. Tad abi salotas aprašysiu vienu postu. O jūs pasirinksite kurios šalies salotų norite labiau“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Graikiškos bulvių salotos
Jums reikės:
virtų bulvių (supjaustytų),
feta sūrio,
kalamata alyvuogių be kauliukų,
saulėje džiovintų pomidorų, nusausintų ir susmulkintų,
raudonojo svogūno, supjaustyto plonais griežinėliais.
Atrado skaniausią bulvių–cukinijų kugelį: neišbandyti būtų nuodėmė
„Apie kugelį seniai jau svajojau, bet atėjus metui gaminti pietus, vis kažką kito pagamindavau. Gana, šiandien pas mus karaliauja jo didenybė kugelis“, – rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2 kg bulvių,
2 cukinijos,
2 svogūnai,
3 kiaušiniai,
druskos,
maltų pipirų,
50 ml aliejaus,
6 vištų sparneliai.
Bulves, cukinijas ir svogūnus sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina. Mušame kiaušinius, beriame prieskonius, pilame aliejų ir gerai išmaišome.
Šefė išdavė tobulos bulvių košės receptą: štai, ką reikia daryti
Tinkamai paruošta bulvių košė yra nuostabi, tačiau jei nepavyksta išgauti tobulos kreminės konsistencijos, jums padės „bulvių karalienė“ Poppy O‘Toole.
Bulvių košė yra puikus priedas prie pietų ar vakarienės, tačiau kartais ji gaunasi gumuliuota ir ne tokia skani.
Tačiau mums į pagalbą ateina garsioji „TikTok“ bulvių karalienė Poppy O‘Toole – ji pasidalijo neįprastu metodu, kaip išgauti tobulai glotnią bulvių košę ir kokie du ingredientai pagerina jos skonį, rašo mirror.co.uk.
Atrado superinį bulvių blynų receptą: kartos ne kartą
„Bulvių patiekalai visgi yra labai mėgiami mano šeimoje. Ir jeigu jau nutinka taip, kad kartais per daug tų bulvių prisiverdu, imu ir kitą dieną jas perkonstruoju į kokį nors kitą patiekalą. Šiandien valgėme keptus bulvių paplotėlius su varške“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 2. Užtruksite apie 20 min.
400 g virtų bulvių;
4 v. š. varškės;
1 kiaušinis;
3 v. š. miltų;
Žiupsnis druskos;
Žiupsnis juodųjų pipirų;
Šlakelis aliejaus, kepimui.
Atrado skaniausią bulvių kukulių receptą: nukels atgal į vaikystę
„Nostalgiški bulvių ir varškės kukuliai. Turbūt daugelis iš jūsų tokį patiekalą valgydavo vaikystėje. Greitai pagaminamas ir dar greičiau suvalgomas patiekalas. Patiks visiems, mėgstantiems lengvus patiekalus. Kartais norisi padaryti pertrauką nuo mėsiškų patiekalų“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
Reikės:
8 vidutinio dydžio bulvės;
3 pak. x 180 g varškės;
1 kiaušinis;
2 v. š. miltų;
2 v. š. krakmolo;
druskos pagal poreikius.
Minkštutėlis bulvių kugelis pagal Editą: kartosite ne kartą
„Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Reikės: 9 vidutinio dydžio bulvių (apie 1,3kg); 200g fermentinio sūrio; 200g karštai rūkytos šoninės; 1 svogūno; 0,5 l pieno; 4 kiaušinių; žiupsnelio malto muskato; druskos.
Nuskustas bulves sutarkuokite. Pridėkite 100g tarkuotos fermentinio sūrio ir išmaišykite. Pakepinkite smulkiai pjaustytą šoninę su svogūnu ir sudėkite į paruoštą bulvių masę.
Atrado geriausią šviežių bulvių kugelį: turėkite šį receptą
„Nusprendžiau šeimą palepinti ir iškepti šviežių bulvių kugelį. Sunku perteikti skonį, tačiau pavyko kažkas tokio – ir minkštas, ir purus. Drąsiai rašau sau 10 balų. Receptu dalinuosi su tais, kurie dar tik mokosi gaminti ir tais, kuriems receptų bei idėjų niekada nebus per daug“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Atrado skaniausius šviežių bulvių blynus: receptas plinta žaibiškai
Jaunos ir šviežios bulvės – išskirtinis delikatesas, vasaros pradžioje pasiekiantis parduotuvių lentynas. Mažesniu krakmolo kiekiu pasižyminčios jaunos bulvės yra gerai atpažįstamo skonio ir puikiai tinka tiek tradiciniams lietuviškiems patiekalams, tiek gaivioms vasariškoms salotoms. Tačiau rinktis tokias bulves verta ne tik dėl receptų gausos, o ir iš tvarumo perspektyvos.
Atskleidė skaniausius šviežių bulvių blynus: pigu ir labai skanu
„Žemaičių blynus mėgau visada ir dabar juos labai mėgstu, tik kepu juos gana retai. Šįsyk prikepiau žemaičių blynų iš šviežių bulvių. Blyneliai gavosi labai skanūs. Labiausiai žemaičių blynams tinka su lupenomis virtos bulvės, bet aš, kaip visada renkuosi greitesnį variantą, gaminau su grūstomis bulvėmis. Beje, ir vištienos turėjau virtos. Taigi, ilgai netrukus, žemaičių blynai buvo iškepti“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 12 vnt.
Šviežių bulvių kugelis pagal Iloną: girs visa šeima
Savaitgalį išbandykite šviežių bulvių kugelį, kurį rekomenduoja tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Ingredientai: 2 kg bulvių; 2 kiaušiniai; 3 šaukštai alyvuogių aliejaus; 2 svogūnai; 0,5 litro pieno; druska; pipirai; 4–5 šaukštai kepintų spirgučių su svogūnais.
Sutarkuojame bulves ir svogūnus, ir nieko nelaukiant greit užpilame verdančiu pienu, gerai išmaišome, tuomet supilame spirgučius su svogūnais, idealu būtu taip pat karštus iš karto nuo ugnies ir aliejų.
REKLAMA
REKLAMA
Šie bulvių blynai nepaliks abejingų: užtruksite vos 30 minučių
„Galvojat, kad juos pagaminti sugaišau daug laiko? Ogi visai ne, daugiausiai pusvalandis ir gardi vakarienė pagaminta. Tam, kad bulvės greičiau išvirtų, jas supjausčiau griežinėliais, o paskui tik sudėjau ingredientus, formavau bulvinukus ir kepiau!“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 5–6 bulvių, 1 kiaušinio, 40 gr tarkuoto sūrio, 3 v.š. krakmolo, džiovintus smulkintus laiškinius česnakus, druskos, 1 v.š. miltų, aliejaus kepimui.
Praplėšusi bulvių pakelį moteris negalėjo patikėti, ką mato: griebė kamerą
Pripažinkite – teko ne kartą nusistebėti išvydus keistos formos bulvių traškutį – nuo tobulai tiesaus iki perlenktų per pusę.
Susižavėjimas išskirtinėmis traškučių formomis „Walkers“ paskatino pradėti konkursą, kurio tikslas – rasti patį geriausią širdies formos traškutį, laimėtojui atiteks 100 tūkst. svarų sterlingų.
Viena traškučių mėgėja neseniai sugriovė savo viltis laimėti, nes suvalgė neįprastos formos traškutį, kuris galėjo jai atnešti krūvą pinigų, rašo mirror.co.uk.
Praplėšęs bulvių traškučių pakelį vyras neteko žado, ką jame rado: taip pasiseka retam
Vyras pats sau nulėmė nesėkmę, kai netyčia suvalgė traškutį, kuris galėjo pakeisti jo gyvenimą.
26 metų Cory iš Kardifo, Velso, mėgavosi „Walkers“ sūrio ir svogūnų skonio traškučiais, kai išvydo stulbinantį vaizdą, rašo mirror.co.uk.
Maisto mėgėjas rado širdelės formos traškutį, kurio vertė galėjo siekti daugiau nei 113 tūkst. eurų. Tačiau jis nepagalvojęs suvalgė traškutį ir tik vėliau suprato, kiek jis vertas.
Taip gamintą kugelį gyrė visa šeima: receptą atskleidė visiems
„Labai džiaugiuosi, kad kugelis gavosi labai gardus. O žinote, kaip gera girdėti, kai vaikai vos paragavę kugelio sako: „Ar dar bus galima pakartoti?“. Taigi, dalinuosi gardaus kugelio receptu“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 4–5 kg bulvių, 3 kiaušinių, 2–3 svogūnų, 0,5 l pieno, bulvių prieskonių, džiovintų petražolių, pipirų ir druskos, šlakelio aliejaus.
Bulvių kugelio receptas
Bulves nuskutau, o vyras sutarkavo, kartu sutarkavo ir svogūnus.
Taip gaminti kugelį išmokė mama: išeina tobulo skonio
„Jaučiu didelę silpnybę sotiems ir skaniems bulviniams patiekalams. Bulvių plokštainis, kaip vadiname jį kugeliu, yra mano pats mėgstamiausias su spirgučių padažu. Tarkuotas bulves užpilkau karštu pienu ir plokštainis tampa lipnus ir minkštas, taip kugelį gaminti išmokė mane mama“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Šie bulvių kukuliai nukels atgal į vaikystę: skonis nepaliks abejingų
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Ko reikės:
1,5 kg virtų bulvių;
4–5 v.š. bulvių krakmolo;
Druska, persiladas, ciberžolė;
Morkų;
Svogūnas;
Avižų grietinėlė.
Šefas įspėja nekartoti 1 klaidos gaminant bulvių košę: įsidėmėkite prieš šventes
Garsus virtuvės šefas atskleidė, kad Kalėdoms gamindami bulvių košę daugelis daro vieną didelę klaidą.
Andrew Ruddas teigė, kad gruodžio 25-ąją daugelis patiekia ne taip pagamintą mėgstamą garnyrą, rašo mirror.co.uk.
Tądien reikia pasirūpinti daugybe dalykų: iškepti mėsą, pagaminti padažą, iškepti bulves, kitas daržoves, jau nekalbant apie užkandžius ar desertus.
Bulvių košę gaminti išvakarėse, ne per Kalėdas
Andrew „RSVP Live“ paaiškino keletą dalykų.
Atskleidė minkštutėlio bulvių kugelio receptą: nuo stalo dings žaibiškai
„Labai džiaugiuosi, kad kugelis gavosi labai gardus. O žinote, kaip gera girdėti, kai vaikai vos paragavę kugelio sako: „Ar dar bus galima pakartoti?“. Taigi, dalinuosi gardaus kugelio receptu“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 4–5 kg bulvių, 3 kiaušinių, 2–3 svogūnų, 0,5 l pieno, bulvių prieskonių, džiovintų petražolių, pipirų ir druskos, šlakelio aliejaus.
Bulvių kugelio receptas
Bulves nuskutau, o vyras sutarkavo, kartu sutarkavo ir svogūnus.
Išdavė skaniausios bulvių košės paslaptį: užsirašykite ir išbandykite
Bulvių košė – vienas mėgstamiausių garnyrų visame pasaulyje, todėl nenuostabu, kad ji dažnai puikuojasi tiek ant kasdienio, tiek šventinio stalo. Visgi, net ir ruošiant bene vieną tradiciškiausių garnyrų reikėtų žinoti kelis pagaminimo triukus. Nepagailėti sviesto, vietoje pieno kartais rinktis riebesnę grietinėlę, o norint košę praturtinti dar įmantresniais skoniais – pagardinti keptu česnaku, šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, sūriu ar obuoliais.
Mamos skausmui ribų nėra: 24-erių dukrą mirtinai supjaustė bulvių smulkintuvas
Būsimoji slaugytoja buvo mirtinai sutraiškyta, kai įkrito į pramoninį bulvių smulkintuvą Brazilijoje. 24 metų Rafaela Alves dos Santos įkrito į mašiną ankstyvą lapkričio 17 dienos rytą.
Teigiama, kad ji dirbo „Bem Brasil Alimentos“ gamykloje Perdizes mieste, kai nukrito ant konvejerio, o smulkintuvas paslaptingai automatiškai įsijungė, nepaisant to, kad jis buvo išjungtas.
Praplėšęs bulvių traškučių pakelį vyras neteko žado, ką jame rado: negalėjo nustoti juoktis
Vyras iš Jungtinės Karalystės atplėšė traškučių pakelį ir nustebo – jame rado visą bulvę.
Sakoma, niekada nežinai, kas tavęs laukia. Ši frazė gana tinkama, turint omenyje tai, kas nutiko šiam vyrui iš Anglijos. Atplėšęs traškučių pakelį ten aptiko kai ką keisto – vietoj traškučių, pakelyje buvo įdėta bulvė.
Minkštutėlis bulvių kugelis pagal Editą: išeina tiesiog tobulas
„Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Reikės: 9 vidutinio dydžio bulvių (apie 1,3kg); 200g fermentinio sūrio; 200g karštai rūkytos šoninės; 1 svogūno; 0,5 l pieno; 4 kiaušinių; žiupsnelio malto muskato; druskos.
Nuskustas bulves sutarkuokite. Pridėkite 100g tarkuotos fermentinio sūrio ir išmaišykite. Pakepinkite smulkiai pjaustytą šoninę su svogūnu ir sudėkite į paruoštą bulvių masę.
Atskleidė skaniausią kugelio receptą: skonis vertas 10 balų
Sotus ir šildantis kugelis yra ne tik lietuviško kulinarinio paveldo patiekalas – jam drąsiai galime priskirti madingą „comfort food“ sąvoką, apibūdinančią nuo streso atpalaiduojantį ir tarsi globojantį maistą. Be to, bulvių kugelio ruošimas – greitas ir nesudėtingas procesas, tad šis patiekalas neabejotinai vertas šiuolaikinio žmogaus dėmesio.
Šie bulvių kukuliai sužavės visą šeimą: pigu, greita ir skanu
„Mėgstantiems bulvinius patiekalus receptas visai pravers. Be to jie gana greitai ir lengvai pagaminami. Visas proporcijas surašysiu labai tiksliai, kad kukuliai gautųsi ir jums. Taigi, o dabar prie recepto“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 550 gr virtų bulvių (virtų su druska), 1 kiaušinio, 3 v.š. miltų, 3 v.š. krakmolo + 1 v.š. apvoliojimui, Papildomai reikės: 0,5 stiklinės vandens ir 1 v.š. krakmolo.
Išdavė skaniausią kugelio receptą: išeina minkštutėlis su traškia plutele
„Tobulas. Varškė čia vos juntama, suteikia tokį malonų poskonį“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Porcijos 4. Užtruksite apie 1 val.: 15 bulvių; 250 g varškės; 2 kiaušiniai; 1 svogūnas; Žiupsnis juodųjų pipirų; Druskos pagal skonį; Šlakelis aliejaus; 200 ml pieno.
Bulvių kugelio receptas
Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame. Svogūną taip pat sutarkuojame. Į bulvių masę įmaišome varškę, mušame kiaušinius, beriame druskos ir pipirų.
Šis Audronės apkepas taps rudens atradimu: pigu, greita ir labai skanu
„Ruduo, tai nieko keisto, kad ir patiekalai rudeniški. Šiemet dar bulvių apkepo nekepiau, bet tikrai kepsiu, nes mūsų šeimoje jis labai mėgiamas. Bet kol turiu cukinijų, į apkepą įdėjau cukinijų, kelias morkas ir gavosi labai rudeniškas, labai gardus daržovių apkepėlis. Tai puiki idėja pietums ar vakarienei“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 2 cukinijų (vid.
Taip gaminti bulvių kugelį išmokė mama: išeina minkštutėlis
„Jaučiu didelę silpnybę sotiems ir skaniems bulviniams patiekalams. Bulvių plokštainis, kaip vadiname jį kugeliu, yra mano pats mėgstamiausias su spirgučių padažu. Tarkuotas bulves užpilkau karštu pienu ir plokštainis tampa lipnus ir minkštas, taip kugelį gaminti išmokė mane mama“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos: 6; Užtruksite apie 50 min.
Taip kepti bulviniai blynai sužavės visą šeimą: atrasite naują skonį
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Šią savaitę- ne visai žematiški, bet labai juos primenantys maistingi ir gardūs blynai.
Taip keptos bulvės sužavės visus: tiks prie mėsos ir šaltibarščių
„Paruošti paprasta, o valgyti labai gardu“, – apie šį receptą sako tinklaraštininkė Edita.
Reikės: ~ 1 kg bulvių; 1 a.š. kajeno pipirų; druskos, maltų juodųjų pipirų; alyvuogių aliejaus; 40 g tarkuoto parmezano sūrio.
Bulvių receptas
Bulvių neskuskite, bet labai kruopščiai nuplaukite šepetėliu.
Superinis bulvių kugelis pagal Audronę: skonis vertas 10 balų
„Labai džiaugiuosi, kad kugelis gavosi labai gardus. O žinote, kaip gera girdėti, kai vaikai vos paragavę kugelio sako: „Ar dar bus galima pakartoti?“. Taigi, dalinuosi gardaus kugelio receptu“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė.
Reikės: 4–5 kg bulvių, 3 kiaušinių, 2–3 svogūnų, 0,5 l pieno, bulvių prieskonių, džiovintų petražolių, pipirų ir druskos, šlakelio aliejaus.
Bulvių kugelio receptas
Bulves nuskutau, o vyras jas sutarkavo, kartu sutarkavo ir svogūnus.
Padarykite tai savo serbentams: apdovanos neregėtu derliumi
Kad ir koks būtų jūsų kotedžas, tvarkingas namas su veja ar dideli laukai gausiam derliui, juose beveik visada yra vieta, kur auga serbentų krūmai, avietės, agrastai ir kitos uogos. Kai kur šios mėgstamos gėrybės auga net daugiabučio namo kiemo gėlyne!
Atrodo, kad uogų atsargos visada yra po ranka. Bet būna, kad šiemet planuojate virti serbentų uogienę, ir jau radote įdomų receptą būtent savo turimai rūšiai, o krūmas ima ir neduoda derliaus. Tai ne sezonas, o visiškas nusivylimas.
Atrado superinį kugelio receptą: išeina minkštutėlis
„Nebesuskaičiuoju, kiek visko gaminau su cukinija ir receptais dalinausi su jumis. Daug tikrai daug. Ir šeimą baigiu pripratinti prie jos. O aš cukiniją pamėgau, galiu tą pasakyti drąsiai. Todėl ir šiandieninis mano bulvių plokštainis su cukinija“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 3. Užtruksite apie 1 val: 10 bulvių; 0,5 cukinijos; 1 kiaušinis; 1 svogūnas; 1 česnako skiltelė; 200 ml kefyro; 2 v. š. miltų; Šlakelis aliejaus; Druskos pagal skonį.
Gardus bulvių kugelis pagal Ingridą: malonų poskonį suteikia 1 ingredientas
„Tobulas. Varškė čia vos juntama, suteikia tokį malonų poskonį“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Porcijos 4. Užtruksite apie 1 val.: 15 bulvių; 250 g varškės; 2 kiaušiniai; 1 svogūnas; Žiupsnis juodųjų pipirų; Druskos pagal skonį; Šlakelis aliejaus; 200 ml pieno.
Bulvių kugelio receptas
Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame. Svogūną taip pat sutarkuojame. Į bulvių masę įmaišome varškę, mušame kiaušinius, beriame druskos ir pipirų.
Išbandykite bulvių kugelį keptuvėje: receptą verta užsirašyti
Italai savo stalo neįsivaizduoja be įvairiais pavidalais paruoštų pomidorų, o Lietuvoje pietūs ar vakarienė sunkiai įsivaizduojama be bulvių. Bulvės taip mėgstamos ne veltui – jas nesudėtinga pagaminti, be to, jos dera prie pačių įvairiausių pagardų ar ingredientų.
Visgi, jeigu tradiciniai bulvių patiekalai kiek pabodo – nebijokite paeksperimentuoti su receptais. Pavyzdžiui, įvairiausiais priedais paskaninti tradicinę bulvių košę ar kugelį išsikepti ne orkaitėje, bet keptuvėje.
Receptas. Cepelinai
INGREDIENTAI: 4 kilogramai bulvių 1 kilogramas kiaulės faršo 1 vienetas svogūnų 3 žiupsneliai druskos 2 pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausia pasiruošiame įdarą, kuriuo bus įdaryti cepelinai: į kiaulienos faršą sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, įberiame druskos, pipirų ir viską gerai išminkome. Suformuojame norimo dydžio pailgus mėsos faršo gabalėlius.
Nuostabaus skonio bulvių kugelis pagal Audronę: vertas 10 balų
„Tik iškepęs kugelis labai minkštas, primenantis bandą, vėliau kiek sutvirtėja, bet skoniui tai įtakos neturi. Asmeniškai man, kugelis labiau patinka nei cepelinai“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 5 kg bulvių, 2 kiaušinių, 2–3 svogūnų, ~ 0,5 l pieno, 400 gr šoninės, bulvių prieskonių, druskos, aliejaus.
Bulves ir svogūną sutarkavau, įmušiau kiaušinius, supyliau karštą pieną, pagardinau prieskoniais.
Minkštutėlis kugelis pagal Ingridos mamos receptą: rašykitės iš karto
„Jaučiu didelę silpnybę sotiems ir skaniems bulviniams patiekalams. Bulvių plokštainis, kaip vadiname jį kugeliu, yra mano pats mėgstamiausias su spirgučių padažu. Tarkuotas bulves užpilkau karštu pienu ir plokštainis tampa lipnus ir minkštas, taip kugelį gaminti išmokė mane mama“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos: 6; Užtruksite apie 50 min.
Minkštutėlis bulvių kugelis pagal Ingridą: taip gaminti išmokė mama
„Jaučiu didelę silpnybę sotiems ir skaniems bulviniams patiekalams. Bulvių plokštainis, kaip vadiname jį kugeliu, yra mano pats mėgstamiausias su spirgučių padažu. Tarkuotas bulves užpilkau karštu pienu ir plokštainis tampa lipnus ir minkštas, taip kugelį gaminti išmokė mane mama“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos: 6; Užtruksite apie 50 min.
Rekomenduoja išbandyti šias bulvių skilteles: tiks prie šaltibarščių ar šašlykų
„Paruošti paprasta, o valgyti labai gardu“, – apie šį receptą sako tinklaraštininkė Edita.
Reikės: ~ 1 kg bulvių; 1 a.š. kajeno pipirų; druskos, maltų juodųjų pipirų; alyvuogių aliejaus; 40 g tarkuoto parmezano sūrio.
Bulvių neskuskite, bet labai kruopščiai nuplaukite šepetėliu.
Nuodėmingai gardus bulvių apkepas pagal Editą: vienas, du ir pagaminta
„Bulvių apkepo kepimo laikas priklausys nuo jūsų pasirinktos kepimo formos ir nuo to, kokio storio riekelėmis supjaustysite bulves. Ir rinktis galite savo mėgstamą mėsytę, tik patartina, kad būtų rūkyta“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Nostalgiški bulvių kukuliai pagal Audronę: „Išėjo tiesiog super“
„Vienbalsiai nusprendėm vakarienei pasigaminti varškės ir bulvių kukulių. Šįsyk juos gaminau pikantiško skonio, gavosi super. Bet jei nemėgstate ir nenorite pikantiško skonio, nedėkite kelių recepte išvardintų ingredientų ir galėsite mėgautis tradiciniais varškės ir bulvių kukuliais“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 7–8 vid. dydžio bulvių, 180 gr.
Traškios bulvių skiltelės pagal Liuciją – idealiai tiks savaitgaliui
„Traškios išorėje, minkštos viduje ir labai skanios česnakinės bulvių skiltelės savo aromatu privilios visus namiškius į virtuvę. Tiems, kas mėgsta česnakines bulvytes, šios bulvių skiltelės gali tikrai tapti vienomis mėgstamiausių“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 3 valg. š. alyvuogių aliejaus; 3 valg.
Neskubėkite išmesti bulvių lupenų – jos puikiai pravers sode ir darže
Kodėl patyrę daržininkai siūlo neišmesti bulvių lupenų? Pasirodo, jos gali praversti lysvėse. Ir ne tik.
Bulvių lupenos, palyginti su tradicinėmis organinėmis ir mineralinėmis trąšomis, turi tam tikrų privalumų.
Prieinamumas. Jų iki pavasario galima sukaupti didelį kiekį.
Naudingų mikroelementų gausa galinti konkuruoti su kai kuriomis mineralinėmis trąšomis.
Natūralumas. Bulvių lupenose nėra cheminių priedų.
Bulvių lupenos yra trąša, tinkanti augant įvairioms daržovėms.
Moteris pasidalijo genialiu triuku virtuvėje: bulvių traškučius išlaikysite daug ilgiau
Viena moteris paaiškino, kaip „teisingai“ uždaryti bulvių traškučių pakelį – tai daugelį apstulbino. Paprastai nebaigtas valgyti bulvių traškučių pakelis arba užlenkiamas, arba uždaromas gumyte ar spaustuku, arba tiesiog užsukamas, kad jo turinys išliktų šviežias.
Minkštučiai kukuliai su puria bulvių koše pagal Ritą: „Verti 10 balų“
„Skandinaviškas stilius valgyti mėsos kukulius su bruknių ar spanguolių padažu. Jeigu reikėtų įvertinti tai būtų 10/10. Skanūs ir minkšti kukuliai patiks ir mūsų mažiesiems valgytojams. Labai skanu“, – sako tinklaraštininkė Rita.
Kukuliams: 500 g mėgstamos mėsos; 150 g šviežių kiaulienos lašinių; 1 kiaušinio; 2 riekių batono; 100–150 ml grietinėlės; svogūno; 2 skiltelių česnako; pipirų; druskos; lydyto sviesto kepimui; petražolių puošimui.
Šefas pasidalijo slaptu bulvių košės receptu: štai, kur slepiasi skonio paslaptis
Virtuvės šefas pasidalino slaptu gardžiausios bulvių košės receptu – bulvių lupenas reikia išmirkyti piene. Virtuvės šefas Robas Nixonas iš Australijos savo sekėjams Tiktoko paskyroje „Nicko‘s Kitchen“ patarė neišmesti bulvių lupenų, o pavirinti jas piene.
Australijos Gordonu Ramsay vadinamas virėjas aiškina: „Taip bulvių lupenų aromatas įsigers į pieną.“
Jis taip pat rekomenduoja naudoti krakmolingas baltas bulves.
Rita atskleidė nostalgiškų šnicelių receptą: „Baltas padažas čia tiks idealiai“
„Skaniems ir sotiems pietums – šnicelis su juoda duona. Šis nostalgija dvelkiantis patiekalas yra greitai pagaminamas ir neužims daug laiko. Iš šios normos pagaminsite 6–7 vidutinio dydžio šnicelius. Jeigu savo virtuvėje atrasite raugintų agurkų, burokėlių bus dar skaniau. Šnicelį tinka valgyti su bulvių koše ar grikiais. Baltasis padažas čia tiks tobulai“, – sako tinklaraštininkė Rita.
Paprastai tobula itin traški vištiena su bulvių koše: „Visiems draugams papasakosiu, kad išbandytų“
„Šį kartą itin traškus vištienos kepsnys ir dieviškai skani bulvių košė. Apie bulvių košę galėčiau parašyti atskirai, bet tiek to, suplaksiu viską į vieną krūvą ir po kepsnių receptu rasite bulvių košės paslaptį. Dabar žinau, kad ir pati tokią bulvių košę darysiu visada ir dar draugams papasakosiu, kad išbandytų“, – sako tinklaraštininkė.
Reikės: 2 vištų krūtinėlių, pagal skonį druskos, pagal skonį pipirų, 5–6 šaukštų miltų, 3 saujų sausų, nesaldžių kukurūzų, 2 kiaušinių.
Edita bulvių košę su mėsa kepa tik taip: „Iš paprastų produktų – 10 balų vakarienė“
„Vaikai irgi valgė noriai, o ponas Samtis net pakartojimo prašė. Išvada? O išvada tokia, kad iš paprastų produktų galima susikurti vos ne 10 balų vertą vakarienę“, – sako recepto autorė.
Reikės: 6 bulvių (nuluptos ir supjaustytos mažais gabaliukais), 2.5 st. pieno, 2 šaukštų sviesto, pagal skonį druskos ir pipirų, 2 svogūnų, 3 skiltelių česnako, 1 morkos, 1/4 st. miltų, 5 pievagrybių, 500 gr.
Neišpilkite vandens nuo virtų bulvių: jis – aukso gysla jūsų gėlėms, veidui ir plaukams
Kai baigsite skaityti šį straipsnį, jūs daugiau nebenorėsite išpilti vandens nuo virtų bulvių. Viena skaitytoja patarė kaip galima panaudoti tokį vandenį, pasinaudodama savo močiutės patirtimi.
Veidui: Kai jau, išvirėte bulves, nupilame nuovirą, perkošiame jį ir supilame į stiklinį indą. Paskui 2 valandoms dedame į šaldytuvą.
Virtų bulvių nuoviras yra praturtintas krakmolo, kalio, vitamino B12 ir elektrolitų. Jį galite naudoti kaip jauninamąjį toniką odai.