REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pirmiausia pasiruošiame įdarą, kuriuo bus įdaryti cepelinai:
į kiaulienos faršą sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, įberiame druskos, pipirų ir viską gerai išminkome.
Suformuojame norimo dydžio pailgus mėsos faršo gabalėlius. - Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupenomis.
Bulves pravėsiname, nulupame ir sumalame mėsmale.
Likusias bulves nulupame ir smulkiai sutarkuojame.
Bulvių tarkius išspaudžiame.
Nusunktą skystį paliekame kelias minutes pastovėti, kol nusės krakmolas.
Tada skystį nupilame, o krakmolą sudedame į tarkius.
Tarkius sumaišome su virtomis bulvėmis, įberiame druskos ir gerai išminkome. - Suformuojami pailgos formos cepelinai.
Dideliame puode vanduo užvirinamas, pasūdomas, sudedami cepelinai ir verdami 20-25 minučių ant vidutinės ugnies, atsargiai pamaišant.
Labai svarbu, verdant cepelinus, neprikrauti jų į puodą per daug, nes tada cepelinai sulips ir ištiš (išsiskleis).
Cepelinai patiekiami su grietine arba spirgučių padažu. Skanaus.
REKLAMA