barščiai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „barščiai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „barščiai“.

Ukrainietiškų šaknų turinti Mila Kunis barščius pavadino „rusiška sriuba“: internautai sudirbo į šuns dienas

Ukrainiečiai lieja pyktį po aktorės Milos Kunis interviu, kurio metu žinoma moteris barščius pavadino rusiška sriuba ir prakalbo, kad nežino, ar save pristatyti kaip ukrainietę, ar kaip rusę. Skandalingasis žvaigždės pareiškimas nuskambėjo jai kalbant apie savo mitybą žurnalui „Harper's Bazzar“. Kunis kalbėjo apie tai, kaip gamino jos mama ir ėmė vardyti įvairius patiekalus. M. Kunis barščius ir koldūnus priskyrė rusiškiems patiekalams, skelbia tsn.ua.
2022-11-29

Ukraina laimėjo barščių karą su Rusija: jie pripažinti ukrainietišku patiekalu

Ukraina laimėjo barščių karą su Rusija. Rusija ilgą laiką bandė savintis tradicinio ukrainietiško patiekalo kilmę, tačiau tarptautinė organizacija UNESCO kartą ir visiems laikams išsprendė ginčą. Barščiai – ukrainietiški. Tamsiai raudoni barščiai, šakelė krapų ir šaukštas riebios grietinės… Ukrainiečiai nuo šiol gali džiaugtis tuo, kad tradiciniai barščiai pripažinti ukrainietišku patiekalu.
2022-07-08

UNESCO patvirtino barščius saugomu Ukrainos kultūros paveldu

Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacija (UNESCO) penktadienį pripažino barščius saugomu Ukrainos kultūros paveldu – ši Kyjivo iniciatyva labai erzino kaimynę Rusiją. Ukrainoje barščiai – tiršta soti sriuba, paprastai gaminama iš burokėlių ir kopūstų – laikomi nacionaliniu patiekalu, nors jie taip pat plačiai vartojami Rusijoje, kitose buvusiose Sovietų Sąjungos šalyse ir Lenkijoje.
2022-07-01

Receptas. Šaltibarščiai su obuolių sultimis

INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų ((jeigu ilgavaisis 1 arba 2 maži)) 2 burokėlių ((kumščio dydžio, virti) ) 1.5 pakelio kefyro ((kuo riebesnis)) 3 vienetai kiaušinių 0.5 litro obuolių sulčių šiek tiek krapų šiek tiek svogūnų laiškų šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Burokėliai sutarkuojami burokine tarka, agurkas supjaustomas šiaudeliais, kiaušinis, svogūno laiškai ir krapai supjaustomi kuo smulkiau.
2022-03-02

Receptas. Barščiai

INGREDIENTAI: 2 litrai sultinio 2 vienetai burokėlių 2 vienetai bulvių 2 vienetai svogūnų 4 vienetai laurų lapų 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Pasiruošiame mėsos sultinį - jį pagardiname lauro lapais ir druska. Sutarkuojame burokėlius, supjaustome svogūną ir bulves. Daržoves dedame į puodą su sultiniu ir verdame apie 30 minučių. Valgome įsidėję šiek tiek grietinės.
2022-02-26

Receptas. Šaltibarščiai

INGREDIENTAI: 500 mililitrų burokėlių (marinuoti) 2 vienetai kiaušinių (virti) 2 valgomieji šaukštai acto (obuolių sidro) 2 vienetai agurkų 1 pundelis krapų 1 litras kefyro 1 litras pieno šiek tiek druskos šiek tiek pipirai 1 pundelis svogūnų laiškų Paruošimo laikas: Apie 20 min.
2022-02-14

Jokiu būdu nelieskite šio augalo: specialistai perspėja dėl rimtų odos nudegimų

Valstybinių miškų urėdijos regioniniai padaliniai pradeda naikinti pavojingą žmonėms ir visoje Lietuvoje sparčiai plintantį invazinį augalą – Sosnovskio barštį. Vien pernai buvo išpurkšta 113 hektarų plotų, kuriuose išplitęs šis augalas. „Augalas pavojingas miško lankytojams, ypač vasarą ir esant saulėtoms dienoms, kai dėl stipraus jo sultyse esančio ir ant odos patekusio alergeno gali atsirasti net 1–3 laipsnio odos nudegimai.
2020-05-26

Sriubų mėgėjams: receptai, kurie sužavės

Dar vienas puikus sekmadienio rytas su „La Maistas“ laida ir gardžiais patiekalais bei šefų patarimais virtuvėje. Šiandienos laidos tema – sriubos, o juk jų tokia įvairovė: nuo mėsiškų iki saldžių, kurios prasidėjus šaltajam sezonui ypač puošia mūsų stalą.  Šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir Julija Steponavičiūtė laidoje išmokys jau pažįstamų sriubų receptų ir nustebins visiškai naujomis patiekalų variacijomis.
2019-11-24

Gydytoja perspėja: prisilietimas prie šio augalo gali baigtis žiauriomis pasekmėmis

Sosnovskio barščiai – itin pavojingas augalas, kurio prisilietimas žmogui gali būti itin skaudus. Kaip tinkamai elgtis, prisilietus prie šio augalo, pataria Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų medicinos mokslų daktarė, gydytoja alergologė ir klinikinė imunologė Ieva Bajoriūnienė Pasak alergologės, karštuoju metų laiku reikėtų visais įmanomais būdais vengti kontakto su šiuo augalu.
2019-06-22

Jokiu būdu nelieskite šio augalo – pasekmės gali būti itin žiaurios

Sosnovskio barščiai yra pavojingi invaziniai augalai, keičiantys lietuvišką kraštovaizdį, darantys žalą ne tik vietinei biologinei įvairovei, bet ir žmonių sveikatai, ekonomikai. Todėl būtina imtis visų įmanomų priemonių, kad šie invaziniai augalai būtų sunaikinti.
2019-06-02
REKLAMA
REKLAMA

Saulėtą dieną prisilietus prie pavojingo augalo oda nudega

Savivaldybėms grasinant vis griežčiau bausti savo sklype Sosnovskio barščius auginančius šeimininkus, Aplinkos ministerija ragina žmones pačius nesiimti augalo naikinimo. Ypač pavojingas invazinis barštis gali pridaryti žalos sveikatai. Be to, privačių sklypų savininkai ne tik neturi specialios technikos, bet ir nežino, kada ir kaip sovietmečiu į Lietuvą specialiai dauginimui įvežtas augalas turi būti šienaujamas ar nuodijamas.
Aktualijos 2017-07-02

Sostinėje – pavojingi augalai: dėl nudegimų gali iššokti pūslės

Sostinės savivaldybė dar pernai ėmusi aktyviai tvarkytis su pavojingais augalais – Sosnovskio barščiais, šiemet nušienavo 8 hektarus miesto teritorijų, kur buvo labiausiai paplitę invaziniai augalai, ir jau išbandė neseniai registruotą herbicidą, skirtą naikinti šiuos augalus.
Aktualijos 2017-06-27

Kaip paruošti tobulus barščius?

Nors barščių sriubos pagrindą sudaro burokėliai, tačiau, kaip byloja lietuvių priežodis, „barščiai vienu vardu, bet ne visi gardu“. Vadinasi, šios sriubos skonis priklauso ne tik nuo šeimininko, kuris sukasi virtuvėje, bet ir nuo ingredientų bei prieskonių, kurie yra naudojami. Kaip pasigaminti tobulus barščius? Ne, praleisti visos dienos prie puodų nereikės. Barščiai yra viena iš greičiausiai pagaminamų sriubų, bet kulinarų teigimu, ne prasčiausia.
2017-03-09

Barščiai su slyvomis

Sudėtinės dalys: Burokėliai, 400 gramų Kopūstai, 300 gramų Morkos, 1 vienetas Svogūnai, 2 vienetai Pomidorų pasta, 2 šaukštai Aliejus, 2 šaukštai Cukrus, 2 šaukšteliai Actas, 2 šaukšteliai Sultinys, mėsos, 1.5 litro Slyvos, džiovintos, 80 gramų Baravykai, džiovinti, 1 sauja Grietinė, 0.5 stiklinės Lauras, truputį Juodieji pipirai, truputį Petražolės, smulkintos, saujos Gaminimas: Džiovintus baravykus užpilti 150 ml šalto vandens, 2-3 valandas pami...
2010-10-29
Į viršų