- Burokėliai, 400 gramų
- Kopūstai, 300 gramų
- Morkos, 1 vienetas
- Svogūnai, 2 vienetai
- Pomidorų pasta, 2 šaukštai
- Aliejus, 2 šaukštai
- Cukrus, 2 šaukšteliai
- Actas, 2 šaukšteliai
- Sultinys, mėsos, 1.5 litro
- Slyvos, džiovintos, 80 gramų
- Baravykai, džiovinti, 1 sauja
- Grietinė, 0.5 stiklinės
- Lauras, truputį
- Juodieji pipirai, truputį
- Petražolės, smulkintos, saujos
Gaminimas:
Džiovintus baravykus užpilti 150 ml šalto vandens, 2-3 valandas pamirkyti, tame pačiame vandenyje išvirti. Atvėsinti, atskirai nukošti nuovirą, grybus supjaustyti šiaudeliais.
Slyvas išvirti nedideliame kiekyje vandens, nukošti, nuoviro neišpilti.
Burokėlį supjaustyti šiaudeliais, pakepinti aliejuje, pridėti cukrų, pomidorų pastą, įpilti truputį sultinio, actą, patroškinti, kol burokėliai suminkštės.
Morką ir svogūnus supjaustyti šiaudeliais, pakepinti.
Į verdantį sultinį sudėti supjaustytą kopūstą, lauro lapus, juoduosius pipirus, druską, 10-15 minučių pavirti.
Sudėti pakepintas morkas ir svogūnus, troškintus burokėlius, 15 minučių pavirti.
Sudėti grybus, sudėti grybų ir slyvų nuovirus, 10-15 minučių pavirti, sudėti slyvas.
Patiekti su grietine, pabarstyti smulkintomis petražolėmis.