Vištienos užkandis
- Ingredientai
400-500g vištienos filė (vidinė);
2 vnt šviežia raudona aitrioji paprika(arba malta paprika 1-2šaukšteliai);
3 skiltelės česnako;
45 ml citrinų sultys (viena didelė);
1 a.š. malta kalendra;
50g kvietiniai miltai;
2 kiaušiniai;
70 g malti džiūvesėliai;
žiupsnelis druskos.- Gaminimas
-
Iš vištienos filė išpjaustykite sausgysles ir perpjauti per pusę. Įspaudžiame česnaką ir sumalame papriką, įspaužiame citrinų sultys ir įberiame druską. Viską išmaišome ir paliekame marinuotis šaldytuve maždaug 30-45 min. Vėliau išplakame kiaušinį ir įberiame truputėlį miltų. Imame vištienos gabalėlius, įmerkiame į tešlą, apvoliojame džiūvesėliuose ir dedame į įkaitusį aliejų.
Gairės: Vištienos užkandis, aitrioji paprika, malta kalendra, kiaušiniai, kvietiniai miltai, druska, česnakas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Mišrainė prie alaus





Fermentinį sūrį supjaustome kubeliais, ten pat suberiame duonos džiūvėsius, labiausiai tinkami su kumpiu... |

Žirniai su spirgučiais





Žirnius mirkyti 3-4 valandas, virti 10 min. Kol verda žirniai, paspirginti spirgučius kartu su svogūnu, dėti druską... |

Aštrūs vištienos vėrinukai





Filė supjaustyti gabalėliais, iš likusių ingridientų sumaišyti vientisą masę ir ja užpilti... |

Česnakinis duonos bokštas





Šviesios duonos riekes apskrudinti iš abiejų pusių, praaušusią supjaustyti juostelėmis ir... |

Kalmarai tešloje





Kalmarus reikia nuplauti, išdarinėti ir supjaustyti žiedais arba juostelėmis ir pavirti 1 - 2 minutes.... |

Kepta duona su pikantiška mišraine





Pakepinti duoną riekelėmis, įtrinti česnaku ir pabarstyti druska. Išvirti kiaušinius, atvėsinti,... |

Užkandėlė prie alaus





Duonos riekes iškepti aliejuje. Morkas išvirti ir nulupus sutarkuoti stambia tarka. Taip pat... |

Lavašo suktinukas prie alaus





Imame lavašo lakštą. Išskleidžiame ir aptepame tepamu lydytu sūreliu, lydytą sūrelį pasirinkus... |

Kepinukai "Skanumėlis"





Pirmiausiai atsišildome šaldytą bemielę sluoksniuotą tešlą. Tada supjaustome norima forma.... |

Aštrus kebabas





Lavašą supjaustyti į 4 dalis. Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, keturių pipirų mišiniu, čili pipirais... |

Sviestinis Velykų avinėlis





Į išplautą sviestą pridėti tarkuotų krienų ir druskos, išmaišyti. Peilio ir šakutės... |

Kiaušiniai kevale





Dešimt kiaušinių virkite puode (apie 10 min.), tuomet atvėsinkite šaltu vandeniu (kad geriau... |