Amerikietiškai skrudinti vištienos gabaliukai
- Ingredientai
400-500 g vištienos krūtinėles filė;
pakelis šaldytų bulvyčių fri;
porą šaukštelių alyvuogių aliejaus;
žiupsnelis vištienos prieskonių;
druskos ir pipirų.Padažui:
Porą šaukštelių neriebaus majonezo;
porą šaukštelių pomidorų padažo;
skiltelė česnako.- Gaminimas
-
Vištienos krūtinėlę supjaustome kubeliais. Pabarstome prieskoniais. Palaukiame apie 10-15 min, kol prieskoniai įsigers. Tuomet į įkaitiną keptuvę suberiame vištienos kubelius ir kepame apie 10 min, kol vištiena apskrus.
Atšildytas bulvytes fri suberiame į įkaitintą keptuvę. Kepame apie 15 min, kol bulvytės apskrus. Tuomet gausiai pabarstome druska.
Padažas:
Neriebų majonezą ir pomidorų padažą sumaišome. Įspaudžiame skiltelę česnako.
Gairės: Amerikietiškai skrudinti vištienos gabaliukai, bulvytės fri, alyvuogių aliejus, druska, pipirai, majonezas, pomidorų padažas, česnakas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Vištiena su naminiais makaronais
Naminiai makaronai. Suplakite kiaušinius, įpilkite apie 50 ml. vandens, ir idėkite saukštelį druskos.... |
Šernienos kumpis su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu
Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais, kadagio uogomis ir prieskoniais. Ataušinti, pridėti... |
Šerniena su baravykų rissoto
Rozmarino šakele persmeikite šernienos medalioną. Ištepkite prieskoniais – druska,... |
Triušienos troškinys
Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma... |
Šernienos kepsnys
Šernienos nugarinę supjaustyti ir pamušti, pabarstyti prieskoniais ir smulkintu česnaku. Sudėti į... |
Stirnienos kepsnys
Filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti su sviestu. Prieš baigiant kepti įpilti vyno, dar po kelių minučių... |
Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa
Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes... |
Triušienos guliašas su daržovėmis
Keptuvėje su aliejumi pakepti svogūną. Šiems suminkštėjus, sudėti apkepti triušieną. Apkepus... |
Troškinta šerniena su daržovėmis
Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, juodaisiais pipirais. Padaryti įpjovimus ir į kiekvieną įdėti per pusę... |
„Netikras zuikis“
Svogūnus ir česnakus susmulkinti, smulkiai sutarkuoti bulves, įmušti kiaušinius. Viską maišyti... |
Farširuota Kalėdinė lydeka
Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo... |
Tradicinis keptas karpis Kūčioms
Nuskustą ir išdarinėtą karpį supjaustyti gabaliukais, įtrinti druska, prieskoniais, apibarstyti miltais ir... |
Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai
Virtuviniu kombainu susmulkinkit vištienos ir lydekos filę arba tiesiog sumalkite per smulkų sietelį. Viską... |
Netradicinė lydeka
Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |
Kepta višta su bulvėmis
Vištą išmirkyti vandenyje, nusausinti. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais... |