Vištiena su naminiais makaronais
- Ingredientai
Vištiena (vištiena su oda. Tiks šlaunelės, sparneliai, krutinėlė);
250-300 gr. miltai;
3 dideli kiaušiniai;
druska;
žalumynai.- Gaminimas
-
Naminiai makaronai. Suplakite kiaušinius, įpilkite apie 50 ml. vandens, ir idėkite saukštelį druskos. Kiaušinius su vandeniu įpilkite į miltus ir išminkykite tešlą. Tešlą įdėkite į maišelį ir palikite valandai, po valandos dar kartą gerai išminkykite. Tešla turi buti kieta. Iš tešlos padarykite plonus blynus. Palikite džiovintis. Po 20-30 minučių supjaustykite tešlą į jums tinkamo storio makaronus. Palikite džiovintis ant popieriaus.
Iš vištienos pagaminkite paprastą vištienos sultinį.
Išvirkite naminius makaronus sūdytame vandenyje. Vištienos mėsą atskirkite nuo kaulų ir įdėkite į gilias lėkštes. Įdėkite makaronus, žalumynus (svogūnų laiškus, krapus, petražoles, bazilikus) ir įpilkite karšto vištienos sultinio.
Gairės: Vištiena su naminiais makaronais, miltai, kiaušiniai, druska, žalumynai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
![Kotletukai troškinti morkose](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//kotletukai-troskinti-morkose_160.jpg)
Kotletukai troškinti morkose
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Faršą įdedame į indą, į jį įmušame kiaušinį, pabarstome prieskonių mėgstamų ir supjaustome... |
![Keptas jautienos sultingas kumpis](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//keptas-jautienos-sultingas-kumpis_160.jpg)
Keptas jautienos sultingas kumpis
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Jautienos kumpį nuplauname, nuvarviname ir dedame į indą, kuriame pamarinuosime. Apipilame soja iš abiejų... |
![Kepta kiaulės karka](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//kepta-kiaules-karka_160.jpg)
Kepta kiaulės karka
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Visų pirma įtrinti karką su druska ir pipirais, pastatyti marinuotis 1 dienai. Tada į šaltą vandenį ir virti.... |
![Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//perliniu-troskinys-su-vistienos-file-gabaliukais_160.jpg)
Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
Iš vakaro užmerkti perlines kruopas. Nuskusti morkas, sutarkuoti su burokine tarka, smulkiai susipjaustyti... |
![Farširuota paprika](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//farsiruota-paprika_160.jpg)
Farširuota paprika
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Išverdami ryžiai. Faršas sumaišomas su išvirtais ryžiais ir mėsos prieskoniais. Paprika... |
![Pievagrybiais įdarytas karpis](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//pievagrybiais-idarytas-karpis_160.jpg)
Pievagrybiais įdarytas karpis
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai... |
![Vištiena mandarinų apklote](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//vistiena-mandarinu-apklote_160.jpg)
Vištiena mandarinų apklote
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Vištienos krūtinėlę gerai ištrinti paukštienos prieskoniais be druskos, tada krūtinėlę... |
![Vištienos file agurkėlių apklote](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//vistienos-file-agurkeliu-apklote_160.jpg)
Vištienos file agurkėlių apklote
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių.... |
![Vištienos kepsnys](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//vistienos-kepsnys_160.jpg)
Vištienos kepsnys
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,... |
![Bulvių apkepėlė](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//bulviu-apkepele_160.jpg)
Bulvių apkepėlė
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Išvirti bulves su lupenom. Apkepti grybus ir svogūnus svieste. Duoti atvėsti. Įtarkuoti sūrį, įdėti smulkiai... |
![Pyragas su mesa ir brokoliais](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//pyragas-su-mesa-ir-brokoliais_160.jpg)
Pyragas su mesa ir brokoliais
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Atšildytą tešlą iškloti sviestu aptepta forma. Apkepti faršą su svogūnais ir česnakais... |
![Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//keptas-lasisu-gabalelis-su-sterko-putesiais_160.jpg)
Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė... |
![Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//kepta-antis_160.jpg)
Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų... |
![Sparneliai meduje](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//sparneliai-meduje_160.jpg)
Sparneliai meduje
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima... |
![Pikantiški grybai](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//pikantiski-grybai_160.jpg)
Pikantiški grybai
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode... |