Vištiena su naminiais makaronais
- Ingredientai
Vištiena (vištiena su oda. Tiks šlaunelės, sparneliai, krutinėlė);
250-300 gr. miltai;
3 dideli kiaušiniai;
druska;
žalumynai.- Gaminimas
-
Naminiai makaronai. Suplakite kiaušinius, įpilkite apie 50 ml. vandens, ir idėkite saukštelį druskos. Kiaušinius su vandeniu įpilkite į miltus ir išminkykite tešlą. Tešlą įdėkite į maišelį ir palikite valandai, po valandos dar kartą gerai išminkykite. Tešla turi buti kieta. Iš tešlos padarykite plonus blynus. Palikite džiovintis. Po 20-30 minučių supjaustykite tešlą į jums tinkamo storio makaronus. Palikite džiovintis ant popieriaus.
Iš vištienos pagaminkite paprastą vištienos sultinį.
Išvirkite naminius makaronus sūdytame vandenyje. Vištienos mėsą atskirkite nuo kaulų ir įdėkite į gilias lėkštes. Įdėkite makaronus, žalumynus (svogūnų laiškus, krapus, petražoles, bazilikus) ir įpilkite karšto vištienos sultinio.
Gairės: Vištiena su naminiais makaronais, miltai, kiaušiniai, druska, žalumynai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Aštri mėsytė
Nuskutame morkas ir bulves ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Aš morkas pjausčiau juostelėmis, o... |
Įdaryti vamzdiniai makaronai
Faršą pakepiname svieste, paskaniname pipirais, druska bei muskato riešutu. Atšildome... |
Plovas
Mėsą supjaustykite kubeliais ir paprieskoniuokite aštriais mėsos prieskoniais. Dėkite į keptuvę su aliejumi... |
Sojos užkepėlė
Soją paruošiame kaip nurodyta ant pakuotes. Kiaušinius išplakame su majonezu. Sudedame tarkuotą... |
Baklažanų bokšteliai
Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug... |
Saldūs bulviniai kleckučiai
Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali... |
Guliašas pagal mamą
Išvirkite mėsą ir supjaustykite gabalėliais. Į keptuvę pilkite aliejų ir jame pakepinkite miltus. Pilkite... |
Kotletai su grybais ir česnakais
Į faršą įmaišyti kiaušinio trynį, krakmolą, prieskonius ir džiūvėsėlius. Pastarųjų gali... |
Debesėliai
Baltymus atskiriame, trynius sutriname su cukrumi, baltymus suplakame. Miltus sumaišome su krakmolu. Į... |
Makaronų apkepėlė
Keptuvėje apkepiname svogūną ir česnaką, dedame smulkintus pievagrybius ir preskoniuotą mėsą, gerai apkepame ir... |
Virtinukai su mėsa
Iš miltų, kiaušinio ir vandens užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į vidų, po... |
Mėsytė kebabams
Imkite mėsą ir ją supjaustykite didesniais gabalėliais. Pridėkite prieskonių kepsniui, arba laužo kepsniams.... |
Troškinta vištiena su daržovėmis
Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos... |
Troškinys ir sriuba viename
Užkaičiame puodą su vandeniu apie 1,5 litro. Užvirus įmetame 2 vnt daržovių sultinio, nedideliais gabaliukais... |
Šilkiniai kukuliai
Bulves išvirkite ir sumalkite. Įmuškite kiaušinį ir sudėję krakmolą gerai išminkykite.... |