Šernienos kumpis su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu
- Ingredientai
Šernienos kumpis;
3 stiklinės vandens;
1 šaukštas druskos;
kelios skiltelės česnako;
juodieji pipirai;
chmeli-suneli prieskoniai;
kadagio uogos;
muskato riešutas;
svogūnas;
morka;
stiklinė sauso baltojo vyno;
šaukštas tarkuotų krienų;
200 g sūdytų lašinių.
200 ml grietinelės;
50 ml vištienos sultinio;
200 g mėlynojo pelėsinio sūrio;
druskos;
pipirų.- Gaminimas
-
Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais, kadagio uogomis ir prieskoniais. Ataušinti, pridėti vyno ir krienų. Į pagamintą marinatą sudėti mėsą ir 2-4 dienas laikyti šaltoje vietoje. Retkarčiais pavartyti. Išimtą iš marinato mėsą nusausinti, keliose vietose įpjauti išilgai raumenų, į įpjovas prismaigstyti lašinukų pakaitomis su morka ir svogūnais, supjaustytomis strypeliais. Prismaigstytą mėsą padėti ant skardos, viršų patepti ištirpintais riebalais ir kepti 160ºC temperatūroje. Retkarčiais kepsnį palaistyti marinatu. Jei skysčio per mažai, įpilti vandens. Iškepusią mėsą patiekti su padažu. Padažui: į karštą grietinėlę sutrupinti mėlynojo pelėsinio sūrio, supilti sultinį, pakaitinti, pertrinti per sietą, dar kartą pakaitinti, pridėti pipirų, druskos.
Gairės: Šernienos kumpis su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu, vanduo, druska, juodieji pipirai, chmeli-suneli prieskoniai, muskato riešutas, kadagio uogos, morka, svogūnas, sūdyti lašiniai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
![Maltos kiaulienos apkepas su bulvėmis](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/10//maltos-kiaulienos-apkepas-su-bulvemis_160.jpg)
Maltos kiaulienos apkepas su bulvėmis
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite kartu su malta kiauliena. Įberkite druskos, pipirų. Ištirpytame... |
![Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/10//guliasas-su-pupelemis-ir-marinuotais-agurkais_160.jpg)
Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite susmulkintus... |
![Raudonieji barščiai](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/10//raudonieji-barsciai_160.jpg)
Raudonieji barščiai
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |
![Virtiniai](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/10//virtiniai_160.jpg)
Virtiniai
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad... |
![Kepti kalmarų žiedai](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/09//kepti-kalmaru-ziedai_160.jpg)
Kepti kalmarų žiedai
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,... |
![Įdaryti kalmarai](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/09//idaryti-kalmarai_160.jpg)
Įdaryti kalmarai
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus... |
![Paella](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/08//dsc01768_160.jpg)
Paella
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes... |
![Šernienos troškinys](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/08//sernienos-troskinys_160.jpg)
Šernienos troškinys
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Šernieną supjaustome mažais gabaliukais, paprieskoniuojam ir palaikom per naktį. Mėsą apkepiname svieste,... |
![Troškinti grybai su bulvėmis](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/08//troskinti-grybai-su-bulvemis_160.jpg)
Troškinti grybai su bulvėmis
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį.... |
![Įdaryti pomidorai](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/07//idaryti-pomidorai_160.jpg)
Įdaryti pomidorai
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.... |
![Moliūgų apkepas](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/07//moliugu-apkepas_160.jpg)
Moliūgų apkepas
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname... |
![Ryžiai su daržovėmis](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/07//ryziai-su-darzovemis_160.jpg)
Ryžiai su daržovėmis
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Ryžius virti atskirame puode.O kol ruošiami ryžiai, daržoves supjaustyti ir troškinti keptuvėje.... |
![Kepta višta su džiovintais vaisiais](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/07//kepta-vista-su-dziovintais-vaisiais_160.jpg)
Kepta višta su džiovintais vaisiais
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys,... |
![Su alumi marinuotas kiškis](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/07//su-alumi-marinuotas-kiskis_160.jpg)
Su alumi marinuotas kiškis
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Išdarinėtą kiškį užpilkite alumi ir laikykite 2 dienas. Tada nusausinkite ir prismaigstykite... |