Šernienos kumpis su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu
- Ingredientai
Šernienos kumpis;
3 stiklinės vandens;
1 šaukštas druskos;
kelios skiltelės česnako;
juodieji pipirai;
chmeli-suneli prieskoniai;
kadagio uogos;
muskato riešutas;
svogūnas;
morka;
stiklinė sauso baltojo vyno;
šaukštas tarkuotų krienų;
200 g sūdytų lašinių.
200 ml grietinelės;
50 ml vištienos sultinio;
200 g mėlynojo pelėsinio sūrio;
druskos;
pipirų.- Gaminimas
-
Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais, kadagio uogomis ir prieskoniais. Ataušinti, pridėti vyno ir krienų. Į pagamintą marinatą sudėti mėsą ir 2-4 dienas laikyti šaltoje vietoje. Retkarčiais pavartyti. Išimtą iš marinato mėsą nusausinti, keliose vietose įpjauti išilgai raumenų, į įpjovas prismaigstyti lašinukų pakaitomis su morka ir svogūnais, supjaustytomis strypeliais. Prismaigstytą mėsą padėti ant skardos, viršų patepti ištirpintais riebalais ir kepti 160ºC temperatūroje. Retkarčiais kepsnį palaistyti marinatu. Jei skysčio per mažai, įpilti vandens. Iškepusią mėsą patiekti su padažu. Padažui: į karštą grietinėlę sutrupinti mėlynojo pelėsinio sūrio, supilti sultinį, pakaitinti, pertrinti per sietą, dar kartą pakaitinti, pridėti pipirų, druskos.
Gairės: Šernienos kumpis su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu, vanduo, druska, juodieji pipirai, chmeli-suneli prieskoniai, muskato riešutas, kadagio uogos, morka, svogūnas, sūdyti lašiniai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis





Mėsą supjaustyti gabaliukais (3 cm ilgio ir 1 cm storio). Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, o nuluptą česnaką... |

Cepelinai





Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir... |

Kepta lydeka





Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į... |

Makaronų - grybų troškinys





Išvirkite makaronus, perliekite šaltu vandeniu arba įpilkite šlakelį aliejaus, kad nesuliptų.... |

Višta paruošta šventinei progai





Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią... |

Keptos bulvės su mėsa





Bulvės tarkuojamos su burokėlių tarką, Į sutarkuotas bulves įpilti truputi pieno, kad skystesnė masė būtų ir įdėti... |

Vegetariškas plovas





Paimam keptuvę, pilame šiek tiek vandens, beriame sultinio (arba dedame 1 kubelį). Kas nebijo šiek... |

Žemaičių blynai





Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo druskos ir išminkyti. Į... |

Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis





Įkaitintame aliejuje apkepti česnaką (~1 min). Suberti cukinijas ir kepti, kol gražiai apkeps. Suberti krevetes ir... |

Lašiša su agurkais ir krapais





Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska... |

Faršo krepšeliai





Faršą paruošti kaip kotletams. Daržoves supjaustyti ir pakepti keptuvėje. Iš faršo... |

Vištiena gabaliukais





Vištienos file supjaustyti gabalėliais (galima pabarstyti vištienos prieskoniais). Paruošti... |

Troškinukas





Labai paprastas paruošimas, tiesiog viska susmulkinti kubeliais, morką sutarkuoti ir išdėlioti... |

Vištiena grietinėlės ir sūrio padaže





Vištienos file supjaustyti šiaudeliais, apibarstyti vištienos prieskoniais ir palikti 10 min.... |

Troškinta kiauliena su pomidorais ir ryžiais





Kiauliena reikia supjaustyti ir apkepti įkaitintame svieste, kepinti apie 10 min. Suberti supjaustytą svogūną ir vėl... |