Šerniena su baravykų rissoto
- Ingredientai
250 g šerno išpjovos;
80 g rissoto ryžių;
30 g svogūnų;
50 g džiovintų baravykų;
4 skilelės stambaus česnako;
20 g alyvų aliejaus;
15 g tarkuoto parmezano sūrio;
100 g sultinio;
kelios šakelės rozmarino;
džiovintų pomidorų;
pipirų;
druskos.- Gaminimas
-
Rozmarino šakele persmeikite šernienos medalioną. Ištepkite prieskoniais – druska, pipirais ir aliejumi. Apkepkite po dvi minutes ant keptuvės kiekvieno gabaliuko puses. Jeigu gabaliukas mažesnis kepkite trumpiau.Apkeptus gabaliukus pašaukite į įkaitintą orkaitę ir 90 laipsnių kaitroje palaikykite dešimt minučių.
Susmulkintus svogūnus ir česnakus apkepinkite aliejuje,pridėkite rissoto ryžius ir minutę pašildykite kartu su svogūnais ir česnakais.Įpilkite pusę stiklinės sauso balto vyno. Nuolat maišykite. Karštu vandeniu užpiltus baravykus palaikykite dešimt minučių, bet neatvėsinkite. Šį nuovirą palaipsniui supilkite į brinkstančius ryžius. O vėliau pilkite sultinį (sultinio turėtų būti du kartus daugiau nei paėmėte rissoto ryžių), nuolatos maišykite. Kai ryžiai baigia išvirti pridėkite išmirkytus baravykus ir džiovintus pomidorus. Pabaigoje įdėkite parmezano sūrį ir viską gerai išmaišykite.
Pateikite nedelsiant.
Gairės: Šerniena su baravykų rissoto, ryžiai, džiovinti pomidorai, parmezano sūris, rozmarinas, pipirai, druska, česnakas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Greiti vištienos blyneliai





Vištieną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su prieskoniais, kiaušiniu, majonezu, krakmolu.... |

"Raudoni ryžiai"





Krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais, apibarstome prieskoniais, dedame šiek tiek druskos arba sojos... |

Makaronai su lašiša





Makaronus išverdame, kol verda makaronai susipjaustome lašišą ir krapukus. Išvirtus... |

Stirniena su spanguolėmis ir bananais





Mėsa supjaustoma piršto storumo gabalėliais, pamaigoma ar šiek tiek pamušama. Pabarstomi druska... |

Ypatingai traški pica





Pirmiausia pasiruošiame tešlą: Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus... |

Kiauliena korėjietiškai





Mėsą supjaustyti stambiais gabaliukais (kaip šašlykui). Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką... |

Gardusis žuvies patiekalas





Žuvies file supjaustome ir palaikome su prieskoniais. Žuvį galima vartoti kokią jus mėgstate. Kiaušinius... |

Netradicinė lydeka





Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |

Varškės apkepas





Viską išmaišyti. Kepimo formą patepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti visą masę ir kepti... |

Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu





Keptuvėje pakepinti faršą, kepinant įdėti druskos, pipirų, česnakų pagal skonį. Faršą būtina... |

Bulvinė pica





Nusiskutame bulves, sutarkuojame burokine tarka. Daktariška dešrą, svogūną taip pat susitarkuojame... |

Švelni vištiena su levandų medumi





Supjaustyti vištienos krūtinėlę kubeliais ir sudėti į paprastą puodą. Užberti mėsos ir Indijos kario... |

Troškinti kopūstai pomidorų padaže





Paragauti ar nėra per rūgštūs kopūstai, jei rūgštūs, tuomet šaltu vandeniu pora kartų... |

Išvirkštiniai balandėliai





Išsivirti ryžių viena maišelį (naudoti ryžius maišelyje), bet pilnai nedavirti! Paruošti... |

Voveraitės grietinės padaže





Nuvalytas ir supjaustytas voveraites įmesti į puodą su vandeniu, aliejumi, svogūnu ir virti ant mažos ugnies.... |