Triušienos troškinys
- Ingredientai
800 g marinuotos kiškienos;
3 šaukštai grietinės,
0.5 stiklinės taukų (kiaulių) tirpinti;
100 g kiaulienos lašinių;
2 morkos;
2 svogūnai;
1 petražolė,
truputis baltos duonos džiūvėsėlių;
žiupsnelis juodųjų pipirų;
keletas kadagių uogų;
mairūno;
muskato.- Gaminimas
-
Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma lašiniukų, dedama į keptuvą su įkaitintais riebalais, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės ir kepama orkaitėje apie 1 val., dažnai palaistant atsiradusiu skysčiu (arba aptepama grietine). Iškeptas kiškis pjaustomas gabalais, sudedamas į pašildytą pusdubenį, apibarstomas prieskoniniais žalumynais ar baltos duonos džiūvėsėliais/gabalėliais ir pašlakstomas sviestu ar iškoštu padažu, kuriame kepė.
Triušienos troškinys, grietinė, lašiniai, morkos, svogūnai, petražolė, muskatas, mairūnas
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Vaikiška kiaušinienė





Atskirsim kiaušinio baltimą nuo trynio ir naudosim tik baltimą. Į paruoštus baltimus įpilam pieno ir... |

Varškės apkepas su ryžiais





Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje (naudojau raudonuosius ilgagrūdžius), juos nukošti ir atvėsinti.... |

Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu





Vištos krūtinėlė supjaustyti juostelėmis. Tešlą: kiaušinių baltymus, krakmolą ir druską... |

Apkepas su dešrelėmis ir sūriu





Sūrį sutrinti. Iš sūrio, miltų, kiaušinio, grietinės ir žiupsnelio druskos suminkyti tešlą. Ją... |

Vištiena su medaus padažu





Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais. sumaišyti miltus ir krakmolą, juose... |

Totorių "Azu"





Jautiena supjaustoma gabaliukais ir pakepinama kartu su svogūnų griežinukais, sudedama į puodą, užpilama 0,5 l... |

Žuvies užkepėlė





Bulves smulkiai supjaustom, sumaišom su prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir dedam į skardą, ant... |

Kiauliena su daržovėmis





Mėsą supjaustome gabaliukais, bulves supjaustome smulkiai, sumaišome viską su majonezu ir prieskoniais,... |

Žuvies apkepas





Gaminimas: Žuvį ištrinti žuvies prieskoniais, supjaustyti kiekvieną į tris dalis ir truputėlį apkepti... |

Įdaryta cukinija





Ryžius išvirti ir sumaišyti su faršu, pridėti įvairių jūsų mėgstamų prieskonių. Cukinijos vidų... |

Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu





Kubeliais supjaustytus vištienos filė gabaliukus suberiame į aliejuje įkaitintą keptuvę ir pakepiname kelias... |

Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu





Kepsnelių gaminimas Vištieną be kaulo supjaustyti nedideliais kūbeliais, sūrį sutarkuoti burokine tarka,... |

Virtinukai su mėlynėmis





Iš miltų, vandens, kiaušinio ir druskos suminkome tešlą. Ji turi gautis pakankamai kieta, kad... |

Bulviniai lizdeliai





Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į... |

Barankytės su faršu ir sūriu





Barankytes pamirkyti šiltame vandenyje 20-30 min. Kol jos mirksta, pasiruošti faršą. Į... |