Troškinta šerniena su daržovėmis
- Ingredientai
1 kg šernienos;
2 svogūnai;
2 paprikos;
1 morka;
česnakai;
300 ml chereso arba vyno;
druska;
juodieji pipirai;
čili pipirai;
mairūnai;
bazilikas- Gaminimas
-
Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, juodaisiais pipirais. Padaryti įpjovimus ir į kiekvieną įdėti per pusę supjaustytą česnako skiltelį. Uždengti mėsą maisto plėvele. Marinuoti mėsą uždarytame indelyje, šaldytuve viena parą.
Ištraukti mėsą. Supjaustyti stambiais 3 ar 4 cm gabalais (česnakus galima palikti). Kepti mėsą ant labai karštos keptuvės 5 min. Įpilti dar aliejaus, įdėti griežinėliais supjaustytus svogūnus, tarkuotą morką, smulkiai supjaustytas paprikas. Įdėti druskos. Troškinti reikia apie 1 val. Jeigu vandens iš daržovių neužtenka – įpilti karšto vandens. Maišyti kuo daugiau. Įpilti cheresą, mairūnus, baziliką, čili pipirus pagal skonį ir troškinti dar 15-20 min.
Gairės: Troškinta šerniena su daržovėmis, svogūnai, morka, paprikos, mairūnai, bazilikas, druska, vynas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Keksiukai su porais ir kumpiu





Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir trupučiu druskos, įmušti kiaušinį, įdėti jogurtą (arba... |

Jūros lydeka su "PIK NIK" sūrio lazdelėmis





Jūros lydekos file su oda, jei norime tai susipjaustome smulkiau, bet šiaip galima ir nesmulkintą... |

Makaronai su dilgėlių pesto





Dilgėles užpilti verdančiu vandeniu, nukošti, įmesti petražoles ir viską pasmulkinti trintuvu. Saulėgrąžas... |

Lazanija su špinatais ir varške





Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi... |

Kimšti vištienos ketvirčiai





Vištienos odelę gražiai nulupame nuo mėsytės, mėsytę sumalame, pridedame truputį faršo,... |

Spageti su troškintomis dešrelėmis





Spageti išverdame sūdytame vandenyje. Kol verda spageti, supjaustome svogūno galvą, sudedame į keptuvę ir... |

Kepsniai iš faršo





Faršą pasiruošiame kaip kotletams.Tada imame po gabalėlį ir labai plonai suspaudus ir apvoliojus... |

Širdelių guliašas





Širdeles nuplauname, sudedame į dubenį supilame 3 šaukštus acto įpilame vandens, kad apsemtų ir... |

Bulvių apkepas su kumpiu





Kumpi susipjaustome šiaudeliais,o svogūną kubeliais - viska dedame į keptuvę ir lengvai apkepame (kad... |

Gardžios keptos bulvės





Bulvės nulupamos, nuplaunamos ir supjaustomos, į keptuvę įpilamas aliejus , įkaitinama ir sudedame bulves kepti,... |

Makaroniukai "Greitukai" su kiaušiniais





Makaronai (galima ir "Mivina" maišeliai su vištienos skoniu po ~69 cnt), sutraiškyti... |

Išsigandęs plovas





Ryžiai paverdami 5- 7 min. Kiauliena supjaustoma kubeliais, išverdami pasūdytame vandenyje. Morkos... |

Pamorkavęs šampiukų troškinys





Šampinjonus, svogūnus, česnakus supjaustome, morka per burokinę tarką sutarkuojama. Viskas sudedama į... |

Baltieji ryžiai gardinti vynu





Sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Svogūną supjaustyti smulkiai. Įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų ir suberiame... |

Farširuotas karpis





Nulupti oda nuo pilvo. Užmarinuoti ją (pipirai, druska, žuvies prieskoniai). Galima palikti nakčiai. Mėsą atskirti... |